Skocz do zawartości
Marrrcin

Biurko Zabrudzone Jakimś Klejem

Rekomendowane odpowiedzi

Troche ponad tydzień temu kupiłem sobie nowe biurko, i moja mała, głupia siostra już wylała na nie jakiś klej który nie wiem czym zmyć żeby nie zniszczyć biurka.Klej pochodził od jakiś sztucznych paznokci kupionych pewnie za 2 zł.Klej jest przezroczysty, ale wyglada okropnie, bo jak usiądę sobie przed biurkiem, to jest centralnie przede mną i tylko ślepy by go nie zauważył.Czy nie wiecie czym mógłbym to wyczyścić, żeby nie uszkodzić biurka?Jak jak narazie tylko próbowałem go rozpuścić gorącą wodą, ale to nic nie pomogło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapytaj siostry jak odkleja paznokcie to bedziesz wiedzial od czego klej mieknie, pozniej bedziesz mogl sobie go sciagnac szorstka szmatka

PS: nie mow o siostrze ze jest glupia bo to nie ladnie :)

myślisz, że "mała i głupia" siostra jest na etapie odklejania paznokci B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to jakis klej/lakier do paznokci to stawiam na zmywacz, ale uwazaj, bo on niszczy tez lakier na drewnie i plastik

myślisz, że "mała i głupia" siostra jest na etapie odklejania paznokci B)

Dla niego 'mala i glupia' moze byc np. czternastolatka (ale nie ma co sie dziwic, takie to generuja tylko te 'rozowe el0 blogaski')

a dokładniej aceton

Pisza na tych wszystkich zmywaczach ze sa bez acetonu, a to g..no prawda, kazdy wyzera :P Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche ponad tydzień temu kupiłem sobie nowe biurko, i moja mała, głupia siostra już wylała na nie jakiś klej który nie wiem czym zmyć żeby nie zniszczyć biurka.Klej pochodził od jakiś sztucznych paznokci kupionych pewnie za 2 zł.Klej jest przezroczysty, ale wyglada okropnie, bo jak usiądę sobie przed biurkiem, to jest centralnie przede mną i tylko ślepy by go nie zauważył.Czy nie wiecie czym mógłbym to wyczyścić, żeby nie uszkodzić biurka?Jak jak narazie tylko próbowałem go rozpuścić gorącą wodą, ale to nic nie pomogło.

jeżeli benzyna extrakcyjna nie pomoże ( jest bardzom łagodna dla plastiku i róznych rzeczy:))

to weź na szmatke rozcienczalnik nitro, i na 100% zejdzie, nitro jest neutralny dla drewna plyt itd, wiec troche napewno nie zaszkodzi. Nawet plastik czyszcze rozcienczalnikiem nitro, troche nigdy nie zaszkodzi....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi