Skocz do zawartości
Havret

Czy Taki Konfig Wystarczy Dla Radka X1900xt

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam kupic Radeona x900xt i ale obecnie pracuję na takim sprzęcie

AMD Athlon 2800 s754

Płyta Epox nForce3

Kingston 2x512 400Mhz CL 3.0

GF6600gt

Muszę wiec wymianić płytę i proca.

Planuję złożyć taki konfig:

AMD Athlon 64 3500+ BOX (Socket 939) Venice

Asus A8N-E nForce4 Ultra

Stare pamięci zostawiam Kingston 2x512 400Mhz CL 3.0

Sapphire RADEON X1900 XT 512MB GDDR3 PCI-Express Dual DVI/VIVO (OEM)

Chciałbym się zapytać, czy proc, nie będzie za wolny dla tej karty. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze sprzedaj stare kosci i złóz cos na am2. Teraz ładowac sie na 939 to trochę nie mądre. Polecam takie cos:

DFI infinity am2

Athlon 3200+ i oc conajmniej na 2500mhz

goodram 1gb 667

x1900xt

Chyba ze fundusze nie pozwalają, to wtedy tylko 939.

Co do proca. Po oc powinien spokojnie wystarczyc dla tego radka a na święta wymienisz na x2 w 65nm. Dla mnie to byłoby najlepsze rozwiązanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 giga ramu do tej grafy, klocki dwurdzeniowe są stosunkowo tanie a przyszłe tytuły mają z tego korzystać już za ok pół roku, CDA -n/c ( chociaż może oni lepiej wiedzą czy Crysis bedzie lubiał więcej niż 1 jajko )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam bardzo podobny problem, a nie chce zakładac nowego tematu.

A wiec juz mam kupca na mojego 7600GT jutro juz karta mnie opusci :cry: :) I mam zamiar kupić tez X1900XT i teraz pytanie czy ten pentak co mam 530J wykrecony na 3.8 starczy do tego radka? mi sie wydaje ze tak ale nie jestem pewien, jak myslicie? bo jak nie to postaram sie go sprzedac i kupić d805

albo ale to juz marzenie d920, a za jakiś czas dokupie ramu żeby mieć 2gb, co o tym wszystkim myslicie?

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do X1900XT 2GB RAM'u jest optymalna iloscia. Co z wydajnej grafy jak kompa zmuli oczyt z dysku :?

Co do cpu to 2 jajowiec jak najbardziej wskazany, a jak napisal Luk3 sa teraz w bardzo atrakcyjnych cenach(D8xx jest najlepszym tego przykladem)

Tyle z mojej strony

Pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasne zwlaszcza d920 ktory kosztuje prawie tyle samo co c2d do tego pentek d 805 niczym nie zachwyca o wiele lepiej cos takie ASrock dual Sata2 za 200zł i x2 3800 toledo jakoś 2600mhz by stykło (na bank lepiej niz pentak d choc c2d byloby najlepsze ale ta cena procka i mobo przynajmniej ds3 a niewiele drozsza ds4 do ktorej warto dolozyc).

Edytowane przez bryken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze sprzedaj stare kosci i złóz cos na am2. Teraz ładowac sie na 939 to trochę nie mądre. Polecam takie cos:

DFI infinity am2

Athlon 3200+ i oc conajmniej na 2500mhz

goodram 1gb 667

x1900xt

Chyba ze fundusze nie pozwalają, to wtedy tylko 939.

Co do proca. Po oc powinien spokojnie wystarczyc dla tego radka a na święta wymienisz na x2 w 65nm. Dla mnie to byłoby najlepsze rozwiązanie.

ja bym wolał mieć x2 na 939 niż tego athlona

pozatym proc bedzie ograniczał grafe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok więc tak narazie zostaje na moim pentaku 530j pociagne go jeszcze do 4Ghz( wydaje mi się że dla tego radka to bedzie zadowalający jak narazie proc) :) Kupie X1900XT oczywiście @XTX, i będe jechał na 1Gb ramu, na poczatku września powinienem mieć troche kasy to sprzedam te moje goodramy i kupie 2x1GB, a z czasem przesiade sie na conroe :) .

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi