Havret Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zamierzam kupic Radeona x900xt i ale obecnie pracuję na takim sprzęcie AMD Athlon 2800 s754 Płyta Epox nForce3 Kingston 2x512 400Mhz CL 3.0 GF6600gt Muszę wiec wymianić płytę i proca. Planuję złożyć taki konfig: AMD Athlon 64 3500+ BOX (Socket 939) Venice Asus A8N-E nForce4 Ultra Stare pamięci zostawiam Kingston 2x512 400Mhz CL 3.0 Sapphire RADEON X1900 XT 512MB GDDR3 PCI-Express Dual DVI/VIVO (OEM) Chciałbym się zapytać, czy proc, nie będzie za wolny dla tej karty. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 bedzie za wolny, najlepiej bierz a64 X2 albo intela c2d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havret Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 No nie wiem, w CD-A podawali właśnie ten proc do Radka x1900xt :)A Proce dwurdzeniowe, nie są do gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 No nie wiem, w CD-A podawali właśnie ten proc do Radka x1900xt :)A Proce dwurdzeniowe, nie są do gier.o_O no jak Cda tak robi to cos w tym musi byc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havret Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 hehehe :), no może. A tak na poważnie to jak już kupię tego proca i płytę to przydało by się jeszcze 1Giga Ramu? Prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) taaaak CDA to bardzo dobre czasopismo komputerowe-o grach polecam czytać! ;/ LOL Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 hehehe :), no może. A tak na poważnie to jak już kupię tego proca i płytę to przydało by się jeszcze 1Giga Ramu? Prawda?Ramu nigdy za wiele, i chyba lepiej brać od razu w jednej Gigowej kości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havret Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 No chyba, trzeba będzie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 A moze sprzedaj stare kosci i złóz cos na am2. Teraz ładowac sie na 939 to trochę nie mądre. Polecam takie cos: DFI infinity am2 Athlon 3200+ i oc conajmniej na 2500mhz goodram 1gb 667 x1900xt Chyba ze fundusze nie pozwalają, to wtedy tylko 939. Co do proca. Po oc powinien spokojnie wystarczyc dla tego radka a na święta wymienisz na x2 w 65nm. Dla mnie to byłoby najlepsze rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 2 giga ramu do tej grafy, klocki dwurdzeniowe są stosunkowo tanie a przyszłe tytuły mają z tego korzystać już za ok pół roku, CDA -n/c ( chociaż może oni lepiej wiedzą czy Crysis bedzie lubiał więcej niż 1 jajko ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) Mam bardzo podobny problem, a nie chce zakładac nowego tematu. A wiec juz mam kupca na mojego 7600GT jutro juz karta mnie opusci :cry: :) I mam zamiar kupić tez X1900XT i teraz pytanie czy ten pentak co mam 530J wykrecony na 3.8 starczy do tego radka? mi sie wydaje ze tak ale nie jestem pewien, jak myslicie? bo jak nie to postaram sie go sprzedac i kupić d805 albo ale to juz marzenie d920, a za jakiś czas dokupie ramu żeby mieć 2gb, co o tym wszystkim myslicie? Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Mógłbys zmienic na cos dwurdzeniowego skoro masz kase, ale ten pentium powinien wystarczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Do X1900XT 2GB RAM'u jest optymalna iloscia. Co z wydajnej grafy jak kompa zmuli oczyt z dysku :? Co do cpu to 2 jajowiec jak najbardziej wskazany, a jak napisal Luk3 sa teraz w bardzo atrakcyjnych cenach(D8xx jest najlepszym tego przykladem) Tyle z mojej strony Pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) jasne zwlaszcza d920 ktory kosztuje prawie tyle samo co c2d do tego pentek d 805 niczym nie zachwyca o wiele lepiej cos takie ASrock dual Sata2 za 200zł i x2 3800 toledo jakoś 2600mhz by stykło (na bank lepiej niz pentak d choc c2d byloby najlepsze ale ta cena procka i mobo przynajmniej ds3 a niewiele drozsza ds4 do ktorej warto dolozyc). Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez bryken Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 A moze sprzedaj stare kosci i złóz cos na am2. Teraz ładowac sie na 939 to trochę nie mądre. Polecam takie cos: DFI infinity am2 Athlon 3200+ i oc conajmniej na 2500mhz goodram 1gb 667 x1900xt Chyba ze fundusze nie pozwalają, to wtedy tylko 939. Co do proca. Po oc powinien spokojnie wystarczyc dla tego radka a na święta wymienisz na x2 w 65nm. Dla mnie to byłoby najlepsze rozwiązanie. ja bym wolał mieć x2 na 939 niż tego athlona pozatym proc bedzie ograniczał grafe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) Ok więc tak narazie zostaje na moim pentaku 530j pociagne go jeszcze do 4Ghz( wydaje mi się że dla tego radka to bedzie zadowalający jak narazie proc) :) Kupie X1900XT oczywiście @XTX, i będe jechał na 1Gb ramu, na poczatku września powinienem mieć troche kasy to sprzedam te moje goodramy i kupie 2x1GB, a z czasem przesiade sie na conroe :) . Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...