andrek Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Na tym poziomie wtajemniczenia raczej nie bierz się za Slack'a, chyba że jesteś ambitny. Mandrive wykreślam - chociaż nie wiem jak z tymi najnowszymi jest, w każdym bądź razie te starsze były strasznie.. koślawe. Często łapały zwisy, za dużo windowso-podobnych konfiguratorów [ dalej > dalej > zakończ ]. Zastanawiał bym się między SUSE a Ubuntu, z uśmiechem do tego drugiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Slackware jest wlasniejak ktos napisal dla ambitnych :), jak masz duzo wolnego czasu i lubisz dlubac to bierz slaka, byle zestawic polaczenie z netem, to reszte sobie poczytasz na www :). Jak chcesz miec distro ktore odrazu po uruchomieniu bedzie sie nadawalo jako tako do uzytku no i ma apt-get :P z masa softu do sciagania to bierz ubuntu. Susel mandrivy i inne wydawaly mi sie mocno zamulone w porownaniu do ubuntu. Susel z xgeelem pod kde zajmuje po urchomieniu "zaledwie" ~600 mb ram :o (moj fluxbox okolo 40 :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrak_ Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Niezbyt lubię ubuntu ze względu na jego powolność, zainteresuj się KateOS albo Zenwalkiem, lub jeśli masz trochę czasu i chcesz mieć naprawdę szybki system polecam Archa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Czy któryś z tych (KateOS albo Zenwalk) systemów jest 64bitowy? No i czym jest lepszy od Ubuntu? Proszę łopatologicznie. Naprawdę jestem "dzieckiem windy" niestety i z bardziej "fajną" instalką mogę nie dać rady. To ma być mój pierwszy linux nie do "zabawy" tylko do pracy na nim, dlatego tak dokładnie rozpatruje dobry wybór. Interesuje mnie Arch, ale raczej na początek nie mam co się porywać na własnoręczną konfiguracje. Po prostu czuje, że się w tym zamotam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrak_ Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 (edytowane) Po co ci system 64-bitowy? I tak będziesz musiał uruchamiać większość aplikacji 32-bitowych, bo nie mają jeszcze 64-bitowych odpowiedników, co może początkującemu użytkownikowi sprawić wiele problemów. Zenwalk i KateOS wywodzą się ze Slacka, mają dosyć prosty proces instalacji. Zenwalk posiada parę graficznych konfiguratorów, które mogą ułatwić początkującym użytkownikom życie. Zresztą szczegóły na http://www.kateos.org/ i http://zenwalk.org/ Różnią się od Ubuntu przede wszystkim szybkością i mniejszym apetytem na ram. I dobrze, że interesujesz się Archem, jest piekielnie szybki i wbrew pozorom nie jest tak trudny (wystarczy trochę poczytać na http://www.arch-linux.pl/), jeśli się na niego zdecydujesz polecam instalację z ftp (najpierw base, później reszta). EDIT poprawiłem linka ;) Edytowane 6 Października 2006 przez Qrak69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 (edytowane) Chyba biorę Zenwalk'a. Jak mówisz jest szybszy od Ubu, mały (410MB iso), no i nie powinien być ramo-jadem. Chyba na początek będzie ok. A ten link do Archa nie działa. może zmienili domenę albo coś robią. Edytowane 6 Października 2006 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 A ten link do Archa nie działa. może zmienili domenę albo coś robią.A moze działa, tylko nie widzisz ze sie ")" wstawiło na koncu linka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 wpisalem recznie i nadal nic. wiec moze jednak nie dziala? hmm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Podłącz sobie działajacy internet, bo ten link działa. I nawet jest prawidłowy, bo to co napisałem wczesniej jednak nie jest czescią linka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrak_ Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 (edytowane) Podłącz sobie działajacy internet, bo ten link działa. I nawet jest prawidłowy, bo to co napisałem wczesniej jednak nie jest czescią linka.Bo wyedytowałem :-P, co do strony to rzeczywiście coś grzebią ;) Edytowane 6 Października 2006 przez Qrak69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 U mnie strona cały czas działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dangerox Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Ostatnio udało mi się uruchomić radeona z akceleracją na linuxie z nowszym xorg. Zaczęło działać jak użyłem tego instalatora który ma ponad 50MB ATI Driver Installer Wtedy nie ma problemów z ładowaniem modułu. Jak by ktoś miał problemy z instalacją sterowników ATI to mogę pomóc pisząc jakąś instrukcję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...