Skocz do zawartości
Worms14

Sli Na Płytach Nie Obsługjących Tego-modowane Stery

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie.

Jak wiadomo na platformie Intela są problemy z obsługą SLI, jednak jest na to rada w postacji modowanych sterowników 85.96_mod, SLI jak najbardziej działa.

Jednak jest też problem przynajmniej u mnie po podkręceniu grafik wyniki w 3dmarkach spadają, czyli jest coś nie tak.

Może ktoś sie natknął na nowsze sterowniki które odpalaja Sli na każdej płycie i lepiej współpracuja z grafikami?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem mógłbym na XS'e sprawdzać, co tam jest napisane, ale i tak nic nie skumam, bo języka nie zrozumie. Z tego co pamiętam to właśnie tak było: 16/4, ale wydajność bez podkręcania zaskakuje: na poprzedniej platformie[X23800@2700MHz, 2GB-DDR1, DFI-SLI-D, SLI@650/890-3dm06-8736(default-7659)]. Platforma INTEL default nic niekręcone 3dm06-7402pts

Jeżeli nic się nie zmieni z modowanymi sterownikami, to albo zmienię płytę na taką która w pełni obsługuje SLI , albo grafiki wymienię, na jedna dobrą, bądź przeskoczę na ATI.

Edytowane przez Worms14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yotomeczek, nie słyszałeś przypadkiem że ma się pojawić nowsza wersja tych sterowników?

Wczoraj stawiałem system to miałem wogóle problem z odpaleniam SLI na tych sterownikach, po postawieniu parawki w SLI czarny ekran i tryb awaryjny tylko mnie ratował odinstalowałem sterowniki zainstalowałem inne i dopiero na te modowane zapodałem, w końcu wystartowało. CPU-Z, pokazuje mi 16/16, gdzie sprawdzić jak to naprawde jest, wszystkie programy pokazują błędne dane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi