tman Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Witam, Witam, chce kupic zestaw AMD AM2 64 X2 + płyta + pamięć 2gb (zapewne dual channel). całość (pozostałe elementy - dysk, napęd monitir itp - mam) ma sluzyc do obrobki plikow graficznych i montazu video (wlasne nagrania). z obudową powinno kosztowac do 2000 pln (proc, plyta, pamiec, obudowa, zasilacz i ew. slaba lub wbudowana na plyte grafika) własnie wróciłem z giełdy w warszawie i: zakladam na poczatek kupno najslabszego procesora (AMD Athlon 64 X2 Dual Core 3800 AM2) - okolo 610 pln, dobrej płyty AM2 (może ASUS M2N-E) ~350 (znalazlem i za 300 pln, ale srednia to 350-360) + 2x1gb dobrej pamieci (twinmosy 667 630pln, phinx 580pln). Dobra pamiec (Gail 800 5cl) to wydatek 770-860 (ultra) pln. obudowa chieftec (nizsza, "serwerowa" z zasilaczem 400W) 420pln. całość ma szanse zamknąć sie kwotą 2000 (ale nie z pamieciami gail) czy taki zestaw do zastosowan grafika plaska + 3d, montaz filmow - bedzie ok? czy ta płyta będzie dobra do takich zastosowań (chciałbym ją później rozbudowac - lepszy procesor, lepsza grafika, raid na sata.. czy ta płyta ( ASUS M2N-E) to dobry wybór? ma fajne chlodzenie i chyba jest dobrze wyposarzona (sprzedawcy raczej zachwaliali) czy moze jakaś inna płyta? dobrze slyszalem o gigabyte - może coś tego producenta? pozdrawiam, tomasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tman Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Witam, <ciach...> tomasz dodam, że to co złego słyszałem o tej płycie to niepewna współpraca ze wszystkimi pamięciami (gail tak, kingston - różnie) oraz nieefektywne (??) zasilanie procesora (cokolwiek by to znaczyło (słowa człowieka który polecił mi to forum BTW) PZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) Nie pisze się 2 postów pod rząd, w szczególności w tak krótkim odstępie czasu. Używaj przycisku EDYTUJ. Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...