tom_tom Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Mam dwa dyski w komputerze - 9GB SCSI oraz 20GB ATA. Na ata mam zainstalowanego Ubuntu, natomiast na scsi postawiłem xp. Przy wlączaniu komputera, podczas wyboru systemu w grubie nie mam do wyboru xp. Jest tylko Ubuntu, Ubuntu recovery mode oraz Ubuntu memtest. Jak dodać do gruba xp, który znajduje się na scisi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Tutaj jest dość fajnie opisany GRUB: http://www.gentoo.org/doc/pl/handbook/hand...t=1&chap=10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 (edytowane) Dzięki ULLISSES - jesteś wielki :) title=Windows XP rootnoverify (hd0,5) makeactive chainloader +1 Tylko, że nie wiem co tu wpisać rootnoverify (hd0,5)... Mam dysk SCSI, na pulpicie Ubuntu jego nazwa to sda1, lecz gdy wpiszę rootnoverify (sda1,0) lub (sd1,0) to nie działa :( Pytałem na forum ubuntu ale nie pomogło.... Edytowane 27 Sierpnia 2006 przez tom3k3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d4r3k Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Dzięki ULLISSES - jesteś wielki :) Tylko, że nie wiem co tu wpisać ... Mam dysk SCSI, na pulpicie Ubuntu jego nazwa to sda1, lecz gdy wpiszę rootnoverify lub to nie działa :( Pytałem na forum ubuntu ale nie pomogło.... sda0,1 lub sda0,0 sprobuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Pojawi się też prawdopodobnie jako hd. Wpisz 'root (' i wciśnij tab. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...