KAMILcom Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Ale już czytałem, okazało się, że błąd jaki popełniłem to nastawiłem pamięć na by spd, ponieważ jak ustawiałem ręcznie timingi to dałem 4-4-4-8, a nie 4-4-4-12 i nie wstawał dlatego, teraz już hula 420x7 :) ale... temperatura wysoka, przy obniżonym napięciu na 1.25, jest 50st na cpu i 47 na mb, a dotknąłem właśnie radiatora na NB i mnie poparzył... na SB tez gorący!! radiatory SB I NB to norma na tego pierwszego polecam niebieskiego zalmana, a na NB dodaj bloczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwabek Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 norma?? wiele ludzi podkręca e6300 do 3,2ghz na AC a ja na WC mam bardzo wysokie temp (o wiele wyższe niz ninja) a NB naprawdę mnie oparzył... dlatego się zastanawiam czy nie jest coś nie tak z płytą?! możliwe? jest to jakis powód do reklamowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosal Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zapytam czy ktoś z was miał problemy z PCI na płycie P5B Deluxe? Gdy zainstalowałem XP Prof. i włożyłem audio XFi to w systemie niby wykrył kontroler audio ale instalator X-Fi nie rozpoznał żadnej karty. Próbowałem przekładać w różne PCI ale na pierwszym PCi to mi sięnawet komp nie uruchomił. Wiecie jak to można rozwiązać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeko Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 czy p5b-e z rewizją 1.02G jest dostępna w polsce ? chociażby na komputroniku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 norma?? wiele ludzi podkręca e6300 do 3,2ghz na AC a ja na WC mam bardzo wysokie temp (o wiele wyższe niz ninja) a NB naprawdę mnie oparzył... dlatego się zastanawiam czy nie jest coś nie tak z płytą?! możliwe? jest to jakis powód do reklamowania? a co ma WC do temp NB skoro nie masz na nim bloczku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 (edytowane) a co ma WC do temp NB skoro nie masz na nim bloczku ? np. to ma że jak masz AC na procu to wymusza obieg powietrza - również w okolicach NB - przy takim wymuszonym obiegu powietrza nawet pasyw na NB zdaje egzamin. Edytowane 15 Grudnia 2006 przez Kyniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 np. to ma że jak masz AC na procu to wymusza obieg powietrza - również w okolicach NB - przy takim wymuszonym obiegu powietrza nawet pasyw na NB zdaje egzamin.jak masz ninje to napewno ten obieg nie jest wcale duży Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-zal Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 wiec tak mam już Asusa i mam kilka pytań. Ramki lata mi tak i to nie ich koniec http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...e236ef6190.html Razem 1:1 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...918f820187.html a i mam jeszcze taki problem powyżej fsb 525 komp sie nie botuje albo sypie, clockgen nie pomaga może jakies wskazówki ??? A i mam problem z dzielnikiem 4:5 nie działa a chciałem z procem ustawić 525 i 4:5 a i czy nowszy bios pozwoli wyciągnąć większe FSB lub sprawić żebym dzielnik 4:5 zadziałał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwabek Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 @michal-zal czym chłodzisz, że masz takie temperatury?? wkurza mnie mocno ten mój kaloryfer... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomall0 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) a i mam jeszcze taki problem powyżej fsb 525 komp sie nie botuje albo sypie, clockgen nie pomaga może jakies wskazówki ??? A i mam problem z dzielnikiem 4:5 nie działa a chciałem z procem ustawić 525 i 4:5 a i czy nowszy bios pozwoli wyciągnąć większe FSB lub sprawić żebym dzielnik 4:5 zadziałał Witam, u mnie pomogła zmiana chłodzenia na NB+nawiew. Edytowane 16 Grudnia 2006 przez tomall0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-zal Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Witam, u mnie pomogła zmiana chłodzenia na NB+nawiew.pomogła to znaczy? na nb ma 25 stopni , a dzielnik udało ci się odpalić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 hehe... jak wszyscy to i ja zassalem P5B Deluxe + E6300 wczoraj poskladalem all do kupy zalozylem blok, wymienilem gluta na NB i mosfetach. Odpalilem wszystko ladnie pieknie aczkolwiek plytka pare razy dziwnie sie zachowala raz dala mi 1,5v vcore mimo ze miala ustawione 1,3 :| no ale do rzeczy. Z racji tego ze bylo juz pzono moja zabawa zatrzymala sie na fsb 450 1:1 z glupoty i czystej ciekawosci (wzgledem D930 @4,5 ghz ktorego mialem wczesniej) chcialem przeliczyc sobie SPI 16M no i sobie tak liczyl liczyl przy 15 loopie plytka piknela dwa razy i sie wylaczyla no i niestety tak juz zostalo. Na chwile obecna wyglada tak jak odpala sie powyzej fsb 400 czyli powinna sie wlaczyc na chwilke potem wylaczyc i wlaczyc jeszcze raz juz normalnie niestety wlacza sie raz na chwilke potem wylacza i zima... Clear CMOS nic nie daje wszystko wskazuje na to ze mobo umarlo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucek_lukasz Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 moze poprostu jak zmieniałeś paste na NB to niedokładnie radiator dociskał do rdzenia i cie sie sfajczyła jak wielu innym ( mi również:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) moze poprostu jak zmieniałeś paste na NB to niedokładnie radiator dociskał do rdzenia i cie sie sfajczyła jak wielu innym ( mi również:)) mozliwe... czkolwiek nie sadze. Nie miales problemu z wymiana na gwarancji ? ja bede cisnal hurtownie zeby mi wymienili od reki mobas kupiony pare dni temu Edytowane 17 Grudnia 2006 przez Lagier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) Moja idzie na standardowej pascie po tym czego sie nasluchalem z nadmuchem, ale wkrotce zaczne grzebac... :D Edytowane 17 Grudnia 2006 przez Che Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Moja idzie na standardowej pascie po tym czego sie nasluchalem z nadmuchem, ale wkrotce zaczne grzebac... :D ja po przesiadce z p5wd2-e premium jestem troche rozczarowany. P5WD2-E Premium byla nie do zajechania fsb powyzej 300 a mostek cieply. W wypadku P5B Deluxe sie oparzylem... przy nastepnym egzemplarzu od razu na NB pojdzie TR HR-05 i dorobie wieksze radiatory na mosfety tak czy siak najpierw musza mi wymienic mobo... Dobrze ze chociaz procus nienajgorszy ale niestety dokladnie nie zdazylem go potescic bo plytka nie pozwolila ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Moja płyta miała wymienioną pastę na NB i porobione mody i się jej zmarło. Płyta nie do naprawy więc przyznano mi zwrot kasy. I ponownie wybrałem P5B. Niestety dzielnik 4:5 nie działa lepiej więc kicha :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Lagier - miernik w lapke i napiecia sobie posprawdzaj czy dochodza. Na jednej kosci ramu probowales odpalic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael88 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 co myslicie na tremat tego pentagrama na NB http://zenfist.pl/pID/614.htm Warto czy nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) Lagier - miernik w lapke i napiecia sobie posprawdzaj czy dochodza. Na jednej kosci ramu probowales odpalic ? Twin2x1024-PC6400C4 ale to srednio istotne mobo sie nie odpala. Tak jak pisalem wlacza sie na 1 - 2 sekundy potem sie wylacza i klapa wiec albo gdzies jest zwora albo napiecia nie dochodza miernik nic tutaj nie pomoze. Zastanawiam sie czy brac znow p5b deluxe czy moze cos innego tylko hmm... srednio jest co... P5B Plus ktore mamy na sklepie wszystkie 1.01.g a nie sadze zeby sie jakos bardzo roznila jezeli chodzi o zachowanie od P5B Dlx Moja płyta miała wymienioną pastę na NB i porobione mody i się jej zmarło. Płyta nie do naprawy więc przyznano mi zwrot kasy. I ponownie wybrałem P5B. Niestety dzielnik 4:5 nie działa lepiej więc kicha :( mnie dzielnik 4:5 poki co raczej nie potrzebny bo bede siedzial na 1:1 tak czy siak ciezko znalezc alternatywe do tego Asusa ... Edytowane 17 Grudnia 2006 przez Lagier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomall0 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) pomogła to znaczy? na nb ma 25 stopni , a dzielnik udało ci się odpalićDzielnik 1:1, na std. paście i radiatorze cos koło 530 robiła. Po zmianie pasty i założeniu niebieskiego Zalmana+nawiew robi na razie fsb ok.545, rev.1.03. mobo bez modów na razie. Edytowane 17 Grudnia 2006 przez tomall0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucek_lukasz Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 mozliwe... czkolwiek nie sadze. Nie miales problemu z wymiana na gwarancji ? ja bede cisnal hurtownie zeby mi wymienili od reki mobas kupiony pare dni temu Ja kupiłem w Prolinie we wrocku i nawet kombinowałem aby paste nałożyć takaa jak była poprzedni ale od ręki bez sprawdzania mi ja wymienili ( a w dodatku po spaleniu przy kombinacjach ukruszyłem chipset ale tego nawet nie sprawdzili:))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Czy jest gdzies jakis artykul poswiecony podkrecaniu? Pytam sie bo przewalkowalem pol tematu i w ogole nie wiem o co chodzi z tymi dzielnikami, timingami itp. na moim celeronku wystarczylo podkrecic fsb i bylo cacy :D, a w tych nowszych kompach trzeba niezle sie nameczyc aby byl jakis dobry wynik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimuszek Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 plytka piknela dwa razy i sie wylaczyla no i niestety tak juz zostalo. Na chwile obecna wyglada tak jak odpala sie powyzej fsb 400 czyli powinna sie wlaczyc na chwilke potem wylaczyc i wlaczyc jeszcze raz juz normalnie niestety wlacza sie raz na chwilke potem wylacza i zima... Clear CMOS nic nie daje wszystko wskazuje na to ze mobo umarlo... w sobote rano, po 3 miesiacach pracy na 450x7 24/7 moja plyteczka zrobila dokladnie to samo. oddalem rano do serwisu. zastepczo mam Abita AB9 :? cos nie bardzo sie kreci, trudno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Ja mam moja na 3 ghz... wiecej raz ze memy nie daja... a 2 ze duzo sie nasluchalem ze sie [ciach!]la pozniej w wyzszymi napieciami... nie mam kasy na lepsze chlodzenie chipsetu a od zalmana zgubilem jedna sprezynke z tym metalowym...mialby ktos takie cos na zbyciu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Ja od dzisiaj jestem szczesliwym (narazie :-P ) posiadaczem tandemu c2d i p5b dlx. Narazie brak problemów. W o/c będe się bawic po wymianie chłodzenia na wodne (mam już 3 bloki - brakuje tylko na NB). Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Ja od dzisiaj jestem szczesliwym (narazie :-P ) posiadaczem tandemu c2d i p5b dlx. Narazie brak problemów. W o/c będe się bawic po wymianie chłodzenia na wodne (mam już 3 bloki - brakuje tylko na NB). Pozdr. Tak się nie ciesz bo jeszcze mobaskowi ta radość zaszkodzi :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Czy dolaczona instrukcja obslugi do Asus P5b Deluxe jest po polsku?(mam nadzieje ze tak:P). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_fm Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Chlopaki, mam pytanie: jaka jest w koncu ta najnowsza rev P5B DLX i czy na płycie jest gdzies Serial Number? bo nie widze :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwabek Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Hej, czy ma ktoś Abadona NB (pro lub lite) na tej płytce? Nie jestem pewien czy będzie on pasował, oraz czy wystarczy do schłodzenia NB... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...