Skocz do zawartości
badboy88

Kupiłem Drogą Obudowe ...

Rekomendowane odpowiedzi

obudowa modecom enjoy,kupiłem ją bo jest to podobno jedna z lepszych obudow w tej cenie,na początku było super,wstawilem kompa w biurko,nic nie drga itp ...a w dniu dzisiejszym wpada w rezonans nawet wtedy jak sie zamyka dvdrom ...:/

Myśle że powodem tego wszystkiego jest to że mam w pokoju kolumny estradowe,jak sie da troszke głośniej to zaczyna drgać WSZYSTKO CO JEST W MIESZKANIU !!! :/ więc od tych drgan obududowa sie mogła po prostu rozklekotać ?:>

Czy wystarczy podokręcąć śrubki w obudowie ??

Edytowane przez badboy88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obudowa modecom enjoy,kupiłem ją bo jest to podobno jedna z lepszych obudow w tej cenie,na początku było super,wstawilem kompa w biurko,nic nie drga itp ...a w dniu dzisiejszym wpada w rezonans nawet wtedy jak sie zamyka dvdrom ...:/

Myśle że powodem tego wszystkiego jest to że mam w pokoju kolumny estradowe,jak sie da troszke głośniej to zaczyna drgać WSZYSTKO CO JEST W MIESZKANIU !!! :/ więc od tych drgan obududowa sie mogła po prostu rozklekotać ?:>

Czy wystarczy podokręcąć śrubki w obudowie ??

żałosne... chyba jesteś na tyle dorozwinięty żeby smemu sprawdzić takie rzeczy i może samemu potrafisz zlokalizować ognisko powstawania tego dźwięku...

btw. ta obudowa nie jest w cale taka świetna jak sądziłem po tytule topicku :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

modecom w swoim przedziale cenowym jest dosc przyzwoity... choc spodziewalem sie po topicu cos z chiefteca, anteca - high-endowego. Sam mam modecoma Nice II 3030 i nic takiego sie nie dzieje. W tych obudowach blachy są nitowane a boki przykręcane thumbscrews'ami (srubki nie wymagajace uzycia srubokreta) jednak radzilbym dokrecic troche srubokretem na koniec. Sproboj podlozyc grubszy kawalek materialu miedzy biurko a przedni panel obudowy.

Edytowane przez Kabul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no stary przesadziles to jest pytanie typu:

skad sie bierze mleko?

ze sklepu....

jak masz kolumny estradowe to przeciez wiadomo ze jak je podkrecisz to szyby drza w oknach...

a skad my mamy wiedziec czy to obudowa sama z siebie tak wariuje czy to moze zaleznosc odleglosci estradowek od kompa? moze masz maly pokoj w bloku i kolumny blisko? a moze rusz troche cztery litery wyciagnij kompa z biurka sprawdz co sie da i MYSL? a moze postawimy Ci tarota i zdamy sie na gwiazdy?

dzizys...

Edytowane przez simic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolejny kandydat do mojego plebiscytu "najglupsze pytania roku 2006".

Lista rosnie...

Po pierwsze to wystopuj troche,po drugie to nie chce mi sie wyciągać budy z biurka jeżeli by dokręcenie śrubek mialo nie pomóc a po trzecie to lepsze buda niż lcd,codegen itp icon_smile3.gif

malo tego ze cokolwiek malo inteligentne pytania zadajesz, tos jeszcze leniwy. Najgorsze z mozliwych polaczen. A napisz mi jeszcze, skoro masz te estradowe kolumny, jaka muzyke z nich puszczasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Na tapczanie siedzi leń,

Nic nie robi cały dzień,

Obudwa drga od basu,

Na sprawdzenie nie ma czasu...

Imo jeżeli droga buda wg Ciebie kosztuje 145 to nie ogladaj nawet Anteców i TT :D

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no stary przesadziles to jest pytanie typu:

skad sie bierze mleko?

ze sklepu....

mleko bierze się od krowy, a kupuje w sklepie (dla sprostowania)

... Na tapczanie siedzi leń,

Nic nie robi cały dzień,

Obudwa drga od basu,

Na sprawdzenie nie ma czasu...

Imo jeżeli droga buda wg Ciebie kosztuje 145 to nie ogladaj nawet Anteców i TT :D

:lol2:

co do muzy to ja stawiam na hip jełop

odwal się Tomcat ;) rap to muzyka dla inteligentnych ludzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem Drogą Obudowe ..., a wpada w rezonans :/

Nie no temat rozwala :lol2:

Jak poprzednicy spodziewałem sie jakiego Lian-Li, Silverstona czy cos podobnej klasy, a tutaj MODECOM :D :D

No i na dodatek autor nie dość że jest bardzooooooo leniwy to mysli ze na forum są wrózki i mu wywróżą co jest nie tak z buda :lol2:

A z tą muza to sie OT zaczyna robic ;)

Edytowane przez torque8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozesz rozwinac ta mysl ??

Sila odrzutu zamykanej klapki napedu DVD powoduje drgania paneli bocznych obudowy. Co w tym niezrozumialego?

:lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to proponuje albo dokreci lepiej czytnik albo wymienic go na nowy. jeszcze nigdy nie mialem takich problemow stad tez nie zrozumialem o co chodzi badboy88owi.

a tak poza tym to drgania to nie to samo co rezonans, watpie zeby zeby czytnik (zamykajaca sie klapa) byl w stanie wprawic bude w rezonans :D bardziej mozliwe jest to podczas odczytu plyty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

idź do marketu kup sobie dywanik łazienkowy - 5 zł

weź tubkę porządnego kleju dwuskładnikowego modelarskiego - ok.20 zł

wytnij odpowiedniej wielkości kawalki dywanika naklej na panele boczne i poczekaj dzień aż wyschnie

ps. u mnie działa

ps 2. niestety to wymaga nieco więcej zachodu niż wyciągnięcie budy spod biurka 8==c

ps 3. zawsze możesz sobie kupić maty wygłuszające i obkleic w budzie wszystko co sie da, kwestia kasy i podejścia

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...