czeski_lodz Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 mam pytanie czy fakt że wiatrak z tyłu zasilacza się nie kręci jest wadą i należy to reklamować (tak to zasilacz chodzi jak powinien, grzać też się nie grzeje, ale jest nowo kupiony) czy po prostu w tym Taganie 380 W załącza się on dopiero jak będzie potrzebne mocniejsze chłodzenie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Ja mam tego tagana i obydwa wentyle kręcą sie od zawsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeski_lodz Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 no to muszę reklamować, właśnie o to mi chodziło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 no to muszę reklamować, właśnie o to mi chodziło Nie musisz - przynajmniej bedzie ciszej pracowal. Ja w swoim specjalnie musialem zatrzymywac 'wewnetrzny' wiatrak kawalkiem plasteliny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Nie musisz - przynajmniej bedzie ciszej pracowal. Ja w swoim specjalnie musialem zatrzymywac 'wewnetrzny' wiatrak kawalkiem plasteliny :) To się nazywa Cool'n'quiet :D :D To jest bezpieczne dla wentylatora bo ten wentylator pomocniczy jest u mnie głośny? Jaką masz temperature powietrza z zasilacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 To się nazywa Cool'n'quiet :D :D To jest bezpieczne dla wentylatora bo ten wentylator pomocniczy jest u mnie głośny? Jaką masz temperature powietrza z zasilacza? Zasilacza juz jakis czas nie mam, ale moge powiedziec, ze temperatura wzrosla nieznacznie (zasilacz tego nie odczul) a po 4 miesiecznym letargu wiatraczka oderwalem plasteline (sprzedaz) i zaczal on jak gdyby nigdy nic znow sie krecic (bzyczec). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) sorry chłopy ale jesteście w błędzie, wentyl pomocniczy włącza się ze wzrostem obciążenia, mam 480w i tak jest Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeski_lodz Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 jesteś pewien że tak jest bo jak coś to super, bo tak właśnie się zastanawiam czy to jest to bo jak narazie to obciążenie max to 280 W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 jestem pewien bo obserwowałem to zjawisko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeski_lodz Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 dzięki, masz może gdzieś w instrukcji jakieś potwierdzenie tego, bo chcę być pewny na 100%, dodatkowy wentylator to ten obok powera tak?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 nie dodatkowy u mnie to ten od środka kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeski_lodz Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 no to teraz mam dylemat, czy może być tak że u mnie jest odwrotnie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Nie prosciej napisac pytanie do serwisu producenta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Masz staarą rewizję U01 w której praca 1 wiatraka jest normalna. Na obudowie jest nawet naklejka, że to intented feature ;) Wsztystko OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malleus Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) Wejdz na stronke Tagan'a do dzialu FAQ i poszukaj stosownego pytania - jest na nie odpowiedz. :D Tak jak napisal pmp - wszystko jest OK. Zreszta ulatwie CI: 8. Why after switching-on the Tagan power supply only 1 fan running? Answer : It is whether problem nor failure, but intended if • on light-loads at the beginning only 1 frontside fan (for lowering the noise) • on higher loads (Middle to Full-Load) both fans (front- & backside) working. Edytowane 1 Września 2006 przez malleus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...