Alt Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Witam Na dniach Kupuje Komputer jednak Mam Problem z Wyborem Płyty Głównej Chodzi Mi o Te 2 Modele: 1)Asus P5W DH Deluxe 2)Intel D975XBXLKR Lan Byłem zdecydowany na Asusa jednak Po Ostatnim komenatrzu na Komputroniku Więc tak... Płyta posiada chyba każdy bajer któy powstał, problem w tym, że nie wszystkie działają jak należy. W sieci można znaleźć ludzi mających różne problemy z tą płytą. Ja jestem jednym z nich. Po włączeniu AI-Quiet (bardzo przydatna dla mnie funkcja) POST wydłuża się nawet do kilku minut! To oczywiście nie akceptowalne. Później - Crash-Free BIOS, który nie działa w ogóle, a błędy przy uaktualnianiu BIOSu są podejrzanie częste. Pomaga tylko fizyczne przeniesienie kości i przeflashowanie jej. Asus jak widać wie o problemach, stąd nowy BIOS co dwa tygodnie... Fire Wire nie działą w ogólę. No cóż, to miała być flagowa płyta pod Core 2, ale chyba coś nie wyszło. Co wybrać Czy Asusika czy Też Intela , a może jeszcze coś innego ? - Proszę o opinie :) Płyta Do Configa: Intel Core2Duo E6600 GoodRam 2x1GB 800MHz Pozdrawiam B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 hmmm może koleś trafił na wadliwy egzemplarz, ja sflaschowałem juz któregoś biosa i nie miałem problemu ani razu, co prawda nie wszystkie funkcje sprawdzałem ale nie trafiłem jeszcze na nic co nie działa no moze poza speedstep ale to ze ta funkcja nie działa w żaden sposób nie wpływa na nic, generalnie mogę powiedzieć ze 0 problemów ktorych łatwo nie da sie rozwiązać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Ja bym wzial Asusa P5W DH Deluxe to ze niby komus sie co sypie to nie reguła :wink: do takich płyt jak Asus P5W cały czas wychodza nowe biosy które wprowadzaja nowe poprawki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) Mam pytanko, co bedzie wydajniejsze Intel Core 2 Duo E6600 2.40GHz 4MB czy Intel Pentium D 945 3,4GHz/4MB/800? jest dosc spora roznica w cenie, bede teraz skladać kompa do montazu wideo i w sumie mam dylemat, czy bazować na PD czy moze juz na nowszej technologii, z gory dzieki za odp. I moze ktos sie zna na kartach wideo? potrzebuję jakąś w miare tanią wspolpracującą z edusem pro 3 musi miec wyjscie analogowe do podglądu na tv. Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez andrzej_men Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Jesli masz kase na C2D to bierz E6600 bedzie wydajneijszy od D 945. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Ja też obstawiam conroe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Co do płyt na 975 moje typy na dziś to: - Abit AW9D-MAX - Asus P5WDG2-WS Professional Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) Mam pytanko, co bedzie wydajniejsze Intel Core 2 Duo E6600 2.40GHz 4MB czy Intel Pentium D 945 3,4GHz/4MB/800? j hmmm napewno core 2 duo, jest bardzo wydajny i do tego co robisz jak znalazł, zreszta testy mówią same za siebie, E6600 spokojnie "równa" się z pentiumen EE i athlonem FX Co do płyt na 975 moje typy na dziś to: - Abit AW9D-MAX - Asus P5WDG2-WS Professional co do Asusa to też bym się pod tym "typem" podpisał natomiast z Abitem nie mam najlepszych doświadczeń, może się uprzedziłem Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez yuri Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 ja abita miło wspominam (IC7/NF7) czekam na testy innych osób co pokaże AW9D-Max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...