ParanoiK Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Jak już gdzieś wcześniej wspominałem mam HP NC 8000. Do tego mam 'drobny' problem z matrycą: kolor jest niejednolity i wygląda ona jakby była brudna albo pokryta brokatem. Widać to głównie na jasnych tłach. Na czarnym problem nie występuje. I teraz zastanawiam się - spotkał się może ktoś z was z takim problemem? Wydaje mi się, że to może być problem z inwerterem ale nie wiem. Jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seboxxl Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) ParanoiK napisał(a): Jak już gdzieś wcześniej wspominałem mam HP NC 8000. Do tego mam 'drobny' problem z matrycą: kolor jest niejednolity i wygląda ona jakby była brudna albo pokryta brokatem. Widać to głównie na jasnych tłach. Na czarnym problem nie występuje. I teraz zastanawiam się - spotkał się może ktoś z was z takim problemem? Wydaje mi się, że to może być problem z inwerterem ale nie wiem. Jakieś pomysły? jeśli obraz jest rozmazany to gdzies o tym czytałem - trzeba wyłączyć jakąś funkcję, clear coś tam ale nie pamiętam nazwy Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez seboxxl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Raczej nie jest to kwestia wyłączenia funkcji - to samo jest pod windowsem i jak i linuksem (na diverach standardowych Xorg'a i fglrx'ach ATI). No ale jak sobie przypomnisz to daj znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Kolega zapewne mial na mysli wygladzanie czcionek Clear-type, ale to napewno nie rozwiaze problemu. Nie wiem co jest tego przyczyna(rozumiem ze matryca jest czysciutka a efekt jest taki jakbys kichnal na ekran ?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Tutaj zdjęcie - niestety nie do końca dokładne: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 UPDATE: Znalazłem tylko tyle na ten temat: http://forum.notebookreview.com/showthread...ght=nc8000+sxga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Jeśli mam być szczery, to na Twoim miejscu oddałbym sprzęt i kupił coś innego - jest to chyba najprostsze i najpewiejsze rozwiązanie. Kwestia tego, na jakich zasadach i gdzie kupiłeś sprzęt. Co do naprawy tego domowymi sposobami, to trzeba raczej poszukać na jakimś forum typowo elektronicznym (o monitorach/wyświetlaczach LCD), bo zwykli śmiertelnicy (użytkownicy) nic tutaj nie pomogą, o czym chyba dobrze wiesz. Może jakiś dobry serwis RTV lub coś podobnego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) Nie wiem czy to coś pomoże, ale na tym forum są naprawdę kompetentni ludzie, którzy w temacie elektroniki pomogli juz niejednemu... Spróbuj, nie zaszkodzi... pozdrawiam sansaba Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez sansaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 No fakt, na elektrodzie jeszcze nie szukałem. Jak w przeciągu kilku dni nie znajdę rozwiązania to niestety będę musiał oddać sprzęt :/ A już się do niego przyzwyczaiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...