DRuMah Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów po 70 dniach rozłąki :) Możecie mi poradzić jaki sprzęt jest obecnie najbardziej przydatny do o/c? Głównie chodzi mi o mobo pod s939/s940. Warto jeszcze zainwestowac w legendarnego asrocka na uli czy juz lepiej cos na am2? Przypominam, że ma być tanio i wydajnie (koniecznie z pci-e) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 No to moze cos takiego: A64 3000 Orleans AM2 DFI INfinity AM2 2x512 Goodram Pro 800 Galaxy 7600GS Zalman 256GDDR3 Seagate 10 250GB Chiftec GPS 400, topower U12 400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 no fajnie, tylko lepszy topower... i moglby byc 3200+ :) i epox moze byc fajny:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Ma byc najatniej wiec po co dokladac do 3200+ jak i tak dfi wyciagnie wszystko co sie da z 3000+ ;] czyli jakies 2900mhz na oko ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 no fajnie, tylko lepszy topower... i moglby byc 3200+ :) i epox moze byc fajny:) Ten Epox ma nV4 x4 :| , moim zdaniem opłaca sie dorzucic do DFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 no wiem, ale na razie w .pl Epoxow na nforce 4 ultra nie widac... a jak ktos ma 300 zl to raczej dobry wybor:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) No to moze cos takiego: A64 3000 Orleans AM2 DFI INfinity AM2 2x512 Goodram Pro 800 Galaxy 7600GS Zalman 256GDDR3 Seagate 10 250GB Chiftec GPS 400, topower U12 400 torque8 podobamisie Twoj design :P Tylko podmienie 2x512 na 2x1024, takna przyszlosc :) Zabieram sie za skladanie :))) Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez DRuMah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 DRU będziesz miał lepszy komp, żeby nam tapety na pulpit porobić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) DRU będziesz miał lepszy komp, żeby nam tapety na pulpit porobić ;)Hehe i nie tylko :P Prosze mnie niekojarzyc tylko z tapetkami bo ja jestem wszechstronnie uzdolniony (np.umiem zrobic jajecznice LOL). Jak dobrze pojdzie to za jakis czas na lamach portalu pojawi sie moja pierwsza recenzja ;) BTW. Czy z mnoznikiem w Orleans dalej lipa? Sorry ale mam 3 miechy w wplecy z zyciorysu :P torque8: te goodramy sie z tanszychnajlepiej kreca? Na jakich koscicach kupowac? Narazie nie mam czasu grzebac zeby znalezc :P Pzdr. Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez DRuMah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Microny D9 - takie kostki good ramów pro :) Chyba że coś pokręciłem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Microny D9 - takie kostki good ramów pro :) Chyba że coś pokręciłem ;]Wsio sie zgadza i brac takie;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Okurde,1 GBgoodramow PRO to ponad 400 zl! To nie jest juz tani komputer :) Bardziej prosilbym o propozycje jakis tanich ukladow na dobrych kosciach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Najtansze Goodramy 667MHz kosztuja około 350zł, dokładajac tylko 100zł przy 2x1GB masz wersje 800 pro IMO sie opłaca dołozyc te stówke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) http://allegro.pl/item123995579_athlon_64_..._premiera_.html Jak sie to wykreci? :D PS. Grafe juz mam- 6800GT :D Edytowane 1 Września 2006 przez DRuMah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Wg mnie nie oplaca sie w ogole pchac w platforme AM2 bo nie dodaje ona nic do wydajnosci w stosunku do 939, przy tym czesci jak sam zainteresowany sie zorientowal sa drozsze. Ludzie, apeluje, nie patrzcie na te kosmiczne taktowania DDR2. Co z tego, ze przykladowo maja 800MHz jesli CAS Latency przy tym jest na poziomie 4-5 co daje wydajnosc zblizona do DDR 400MHz z CAS 2-2,5. Opoznienia dwa razy wieksze zmniejszaja dwa razy wydajnosc (przepustowosc). Lepiej zainwestowac w 939. Przyszlosciowosc AM2 jest zadna, za rok wejdzie AM3 i DDRy3 ktore dopiero beda wydajniejsze od DDR. Podobno prosesory pod AM3 beda pasowaly pod AM2 i beda tez mialy kontroler DDR2 poza DDR3 ale po co je wsadzac na AM2 jesli wtedy wydajnosc bedzie ograniczona przez malo wydajne w stosunku do DDR3 DDR2. Lepiej jest postawic platforme na 939 i zainwestowac w lepsze DDRy, np takie co maja taktowanie >400MHz, co da wieksze mozliwosci krecenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Wlasnie to mnie odstrasza od nowej platformy- wysoka cena pamieci, ktora niekoniecznie musi znalezc odbicie w wydajnosci. Decyzja podjeta- zostaje jeszcze przy 939, ale teraz kolejne pytanie: Jaka plyte kupic- tania z sli htt>300 i kondensatorami ktore za szybko nie spuchna :P Czy ktos wie gdzie mozna kupic Patrioty LLK na Branstormie? Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Nie wiem czy kolega Misiekskrzypek wie, ze najpozniej w 2007 roku bedzie mozna zakupic procesory AM2 w procesie technologicznym 65 nm. Owe Athlony X2 (codename: Brisbane) maja dorownywac wyjadnoscia Core 2 Duo (albo nawet je przewyzszac). Wiec imho oplaca sie dolozyc te kilka stowek do AM2, a miec potem jakas mozliwosc rozbudowy komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) Owe Athlony X2 (codename: Brisbane) maja dorownywac wyjadnoscia Core 2 Duo (albo nawet je przewyzszac).No, ja np. widziałem benchmarki 4 rdzeniowego Intela, a ty te procki już widziałeś? Komputer się kupuje na teraz, a nie na za 10 lat jak wyjdzie tajemniczy wybawiciel Athlon. Edytowane 1 Września 2006 przez Sarkazz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Nie wiem czy kolega Misiekskrzypek wie, ze najpozniej w 2007 roku bedzie mozna zakupic procesory AM2 w procesie technologicznym 65 nm. Owe Athlony X2 (codename: Brisbane) maja dorownywac wyjadnoscia Core 2 Duo (albo nawet je przewyzszac). Wiec imho oplaca sie dolozyc te kilka stowek do AM2, a miec potem jakas mozliwosc rozbudowy komputera.Jak by nie patrzec to on dobrze mowi :D bo s 939 maja wycofywac powoli <_< p.s moze cos na 775 kupisz?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Nie wiem czy kolega Misiekskrzypek wie, ze najpozniej w 2007 roku bedzie mozna zakupic procesory AM2 w procesie technologicznym 65 nm. Owe Athlony X2 (codename: Brisbane) maja dorownywac wyjadnoscia Core 2 Duo (albo nawet je przewyzszac). Wiec imho oplaca sie dolozyc te kilka stowek do AM2, a miec potem jakas mozliwosc rozbudowy komputera. O nowych Athlonach wiem bardzo dobrze, ale tez juz w 2007 roku wejdzie podstawka AM3 z nowymi procesorami, wiec rewizja 65nm ktora bedzie juz chyba w grudniu tego roku i tak nie bedzie wtedy aktualna (choc nie wiadomo jak z ta premiera bedzie, bo AMD ma problem z technologia 65nm narazie). Lepiej teraz zostac na 939, za rok sprzedac calego kompa (lepiej sie caly zestaw sprzedaje niestety) i dolozyc pare stowek do AM3 niz liczyc na rozbudowe istniejacego zestawu niz co 3-4 miesiace zmieniac procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) Dobrze pisze- musza zmienic podstawke bo inaczej producenci mobo nie zarobia ;] Nie podoba mi sie to ale niestety tak musi byc. Dobra chlopaki, mozecie sie rozluznic :) Prosze tylko mi napisac jakas fajna plytke sli htt > 300, bo tylko tego mi brakuje w zestawie :) Pozdro Edytowane 1 Września 2006 przez DRuMah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) Epox 9npaj SLI ;] Prawie każdy robi HTT ~360 ++ ;] Jest fajny [; Vmem do 3.1, v CPU do 1.75 :) Edytowane 1 Września 2006 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Tylko jakie CPU s939 teraz poleci na HTT 300 ze standartowym mnoznikiem?? Chyba że masz upatrzonego selekta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) Nie mam- poprostu chce miec zapas jakby mi jakis selekt wpadl w rece ;] Kupilem na allegro nowego venice 3500+ za 280 zl :) Ide szukac Epoxa :) EDIT: OMG nie mana Allegro :o Gdzie najtaniej?:D Edytowane 1 Września 2006 przez DRuMah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) Click ;] Edytowane 1 Września 2006 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) bylem tam juz, myslalem ze znajdzie sie cos taniej :P EDIT: KONEC! :D Nowe tapety, recenzje i elementy graficzne portalubędą powstawały najprawdopodobniej na: AMD Athlon64 3500+ Venice +AC Freezer64 Epox 9npaj SLI Patriot LLK Brainpower PCB 2x512 MB RAM DDR400 CL2 WinFast GeForce TX6800 GT 256MB Jak na użytkownika portalu purepc.pl przystało, sprzęt będzie oczywiście odpowiednio podkręcony :D O ile MHz to sie dopiero okaże jak wszystkie komponenty dotrą do miejsca przeznaczenia :) Pozdrawiam i dziękuje za pomoc przy wyborze sprzętu! Edytowane 6 Września 2006 przez DRuMah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Kurcze, pojawil sie problem ;/ NIEMA NIGDZIE TEGO EPOXA !! :( Jakas alternatywa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nonamer Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 (edytowane) Kurcze, pojawil sie problem ;/ NIEMA NIGDZIE TEGO EPOXA !! :( Jakas alternatywa?Muszę Cię zmartwić: ostatnio na jednym forum właśnie ktoś szukał jakiegokolwiek epoxa i znalazł ostatnią sztukę tego 9npaj sli na imperium.net - nigdzie indziej tego nie było, no ale życzę powodzenia. A alternatywa to dfi. Edytowane 3 Września 2006 przez Nonamer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topek@GC.pl Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 (edytowane) Kurcze, pojawil sie problem ;/ NIEMA NIGDZIE TEGO EPOXA !! :( Jakas alternatywa? tutaj calosc tutaj esencja EPoX to dobry wybor :) Dla mnie alternatywna plyta gdy wybieralem byla DFI NF4 Infinity. Edytowane 3 Września 2006 przez topek@GC.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 tutaj calosc tutaj esencja EPoX to dobry wybor :) Dla mnie alternatywna plyta gdy wybieralem byla DFI NF4 Infinity. Dzieki, zamowienie zlozone :D Mam nadzieje, ze go nie anuluja ze wzgledu na brak towaru, jak to zrobili w poprzednim sklepie -.- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...