flasy Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 masz coraz lepsza wprawe! jedyne co to czcionka za jasna i troche trudno sie ja czyta, zrob ja ciemniejsza :) rzeczywiscie troche minimalistyczny projekt, ale jezeli autor ma zmysl projektowania to projekt minimalistyczny czesto okazuje sie lepszy od przebajerzonej stronki :) powodzenia w dalszym tworzeniu stronek looknijcie n amoj ostatni projekt! www.imprezowniawarszawska.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Myślę, że to ostateczna wersja mojego szablonu. http://tom.dvh.pl/images/homepage.jpg Nadal czcionka jest za jasna? Ciemniejszą dać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Czcionkę można spróbować jeszcze przyciemnić. No i nie bardzo leżą mi te ukośne pasu na tle strony. Jeśli już chcesz tło, to napis "tom.dvh.pl" bardzo jasną czcionką - niemal identyczną z tłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 ULLISSES, może być? http://tom.dvh.pl/images/homepage2.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 W sumie ok, chociaż zastanowiłbym się, czy białe tło nie jest przypadkiem lepsze. No i czcionka w stopce mniejsza i ciemniejsza. Gdy zobaczymy w wersji html, to wtedy będzie można więcej powiedzieć. Generalnie jednak jest bardzo dobrze. Sądząc po sposobie prezentacji szablonu chcesz to go dopracować do perfekcji, aby potem nie musieć poprawiać tego samego w kilk (lub kilkunastu plikach). Sposobem na uniknięcie tej syzyfowej pracy jest PHP. Rozcinamy stronę na 3 pliki: > header.dat - tu leci praktycznie czysty html/xhtml do miejsca, w którym ma się zaczynać treść strony > index.php - tu leci czysty tekst strony głównej z formatowaniem html i innymi znacznikami > footer.dat - tu leci reszta strony Do tego w index.php przed tekstem mamy kod: <?php require(header.dat) ?>Po tekście natomiast: <?php require(footer.dat) ?>Tworzenie kolejnych stron sprowadza się do tworzenia plików z formatowanym tekstem, takich jak index.php. Rozszerzenie "php" muszą mieć tylko pliki z tekstem. Header i footer może mieć dowolne rozszerzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 No to jutro tniemy :] Dzięki wszystkim za pomoc, w szczególności ULLISSESOWI :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 A może coś takiego? http://tom.dvh.pl/buniafinal.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 The requested URL /buniafinal.jpg was not found on this server. Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. Innymi słowy: popraw link, bo nie śmiga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 www.tom.dvh.pl/tom.jpg - teraz działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 A niech mnie kule biją - kolejny fajny szablonik. Prosta i ładna strona. Stworzyłem geniusza. :mrgreen: Wariacja zielona, fioletowa, różowa i szara mile widziana. IMO możesz zająć się projektowaniem stron, bo niesamowicie fajnie Ci to wychodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Wiem, ULISSES - to dzięki Tobie :) Dziękuję Ci za to... Mam jednak mały problem :/ Zrobiłem dla kuzyna szablon aukcji na allegro. Miał być prosty i estetyczny, bez żadnych wodotrysków - chyba taki jest :) Wczoraj go pociąłem slicetoolem: Efekt: http://tom.dvh.pl/index.html Jednak niektórzy mówią, że się rozjeżdża - co tu jest nie tak pocięte ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Hmm... Znów link nie śmiga. Zapytaj się "niektórych", jakiej przeglądarki używają. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 (edytowane) IE. Zaraz wrzuce bo była awaria serwera :P Tu masz ULISSES link http://tom.dlk.pl/ W cięciu jestem laikiem - to jest pierwszy szablon pocięty przeze mnie Co źle robię, że się rozjeżdża? Edytowane 4 Października 2006 przez tom3k3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Jak zwykle - Opera swoje, IE swoje. Dziś jednak późno na szukanie dziury w całym. Jutro sprawdzę dokładnie. A tak na przyszłość, to używaj opcji "Edytuj" lub stosuj pewną sztuczkę: 1. Kopiujesz treść ostatniego posta. 2. Usuwasz ostatniego posta. 3. Wklejasz treść (starego) do nowego posta 4. Dopisujez nowe wypowiedzi. Efekt: temat podbity i brak 2 postów pod rząd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 (edytowane) Poprawione. Czy pomoże jak dam do wszystkich <td> atrybut valign o wartości top, i do td wsadze table? Edytowane 4 Października 2006 przez tom3k3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...