erbs Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Slayer, a jakbym olał to na razie to brać GF3 czy Radka /GF wyszedłby trochę taniej/. A czekać już nie mogę bo przed chwilą opchnąłem swojego GF i jade na 1MB tridencie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 No to z tych 2 Geforce 3TI 200- o ile będzie miał wyjście DVI, bo ty chcesz panel LCD w przyszłości. Ale serio- poczekaj lepiej- powinny się u ciebie w mieście znaleść już Radeony 9100, w końcu to Warszawa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::::kyniu:::: Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 bierz gf 4 koniecznie a jakiej firmy?????????????????????????????????????????????????????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 panel lcd i walic tam Gf 3 ti ee no bez obrazy ale to by trzeba bylo byc po<span style="color:red;">[ciach!]</span>ym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Mam pytanie- co to jest za karta Geforce 4TI 4200 64 MB marki Dream ?! Z tego co sie dowiedziałem, to to, że ma taktowanie 250/230. Karta wyglada jak referencyjna, takze typowy dla 4TI wiatrak. Wiecie cos o tym? http://www.formica.com.pl/sklep/index.php?...mer=169&inny=93 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Ale co będzie wydajniejsze na moim kompie ATI czy GF?? Bo ja na dniach będę musiał dokonać wyboru na najbliższy okres czasu - mógłbym wziąć radka 9100, ale w wersji Lite bo do 9100 pełnego mi troszke kasy brakuje, a nie chce czekać, aż coś spłynie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Zawsze NV miala przewage na slabszych kompach. Juz poczawszy od gf 1 gdzie zachwalano jednostke liczaca za procesor kompa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Mam pytanie- co to jest za karta Geforce 4TI 4200 64 MB marki Dream ?! Z tego co sie dowiedziałem, to to, że ma taktowanie 250/230. Karta wyglada jak referencyjna, takze typowy dla 4TI wiatrak. Wiecie cos o tym?http://www.formica.com.pl/sklep/index.php?...mer=169&inny=93 Kiepsko pamieci taktowane jak na karte 64MB. Nie bralbym jej. W tej samej cenie masz prolinka z wyjsciem DVI do tego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Zrobię alternatywę- Kupuję Radeon 8500/9100 64 MB i do tego 512 MB PC 2700. Stare pamięci sprzedaję za 140 zł i wychodzę na 0 :) Nic nie dołożę, a sprzęt będę miał szybszy. PS- co do tych kiedpskich Radeonów tzn. nie dotaktowanych- znalazłem artyków na benchmark.pl opisujących ALL in Wonder Radeona 8500 64 MB o taktowaniu 230/190- porównanie było do pełnego- różnica w 3D-Marku 1000 punktów- czyli nie jest źle, nawet przy takich taktowaniach. Na Geforce 4 nie zdecyduję się, za drogo wychodzi -680 zł za ASUSA z DVI - to o 250-300 zł więcej niż za Radeona- moim zdaniem nie opłaca się. Wersja najtańsza to ten Dream za 640 zł, ale bez DVI i do tego nie dotaktowany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 No i jak myślicie? Dobry pomysł? Z założenia wychodzę, że Geforce 3TI 200 jest słabszy od Radeona 8500, a jeżeli miałbym brać pod uwagę NVIDIE, to Gainwarda GF3TI 200 GS Jumbo 128 MB- ze względu na DVI- nie znalazłem tańszego z tym wyjściem. Różnica w cenie to ok. 120 zł. Wolałbym jednak kart za bardzo nie katować- a tutaj Geforce potrzebuje trochę manipulacjii. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 no yasne bierz ti4200 karty bardzo ladnie sie kreca - kup wersje z 3.6ns pamiatkiami - np . od creative :D i krec- a jest wydajniejsza o duzo wiecej od 8500/9100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Ale czy nie lepiej dożucić dodatkowe 256 MB zamiast leprzej karty? 256 MB na dziś to trochę mało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 No, odliczam godziny do kupna karty :D. Dzisiaj nie wypaliło, bo takich jak trzeba pamieci nie było :? Kupię Radeona 8500 64 MB na 5ns pamieciach 250/200 czy coś koło tego. Wiem, że to lipa trochę, ale wolę mimo wszystko to niż np. takiego Geforce 3TI200 czy nawet Geforce 4TI 4200 64MB, bo wydaje mi sie, że lepiej zrobię, jak kupię wiecej pamięci Ram kosztem gorszej grafiki. Jak myślicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 No, odliczam godziny do kupna karty :D. Dzisiaj nie wypaliło, bo takich jak trzeba pamieci nie było :? Kupię Radeona 8500 64 MB na 5ns pamieciach 250/200 czy coś koło tego. Wiem, że to lipa trochę, ale wolę mimo wszystko to niż np. takiego Geforce 3TI200 czy nawet Geforce 4TI 4200 64MB, bo wydaje mi sie, że lepiej zrobię, jak kupię wiecej pamięci Ram kosztem gorszej grafiki. Jak myślicie? Pomysł z zamysłu dobry, ale dobór komponetów to porażka :? Nie bierz nic na pamięciach poniżej 4 ns, później będziesz żałował... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Pamieci 5ns :D:D:D:D Miales to cos przeciez i ile miales 3dmarkow ? Jak Ci chodzila GTA3, jak Ci chodzilo MAFIA ? Nie nauczysz sie nigdy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 GTA 3 chodziło znośnie- a właśnie propo tej gry- na Geforce 4MX 440 chodziła płynnie ALE! Jakość obrazu była zdecydowanie gorsza, jakieś takie brzytkie tekstóry, jak w 16 bit, czy nawet mniej. Serio- coś w tym jest, bo gra konwertowała tekstury przy zmianie karty. A na ATI chodzi ta gra całkiem nieźle, wcale nie narzekałem. Co do Mafii- wogóle mi się nie spodobała.....z resztą- tyle jest gier- dajże spokój Kareas z tą grą- ile można?! Jak jedna się tnie, to bierze się 2 i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Slayer: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=884...ight=gta3+r8500 Mafia- jak wam działa? Bo u mnie na max detalach to samochodem zbyt dynamicznie( z 5 fps) z detalami na max przy 1024/768 nie pojeździsz. Uj....będzie trzeba podkręcić tego Celeronka...... Albo zmniejszyć detale http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=905...ight=gta3+r8500 Temat: Dlaczego UTk2k3 i Mafia mi skacze?!!! :-( http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=616...0r8500&start=30 Temat: Przerąbana sprawa z Radeonem 8500 :-(( Problemy z flashowaniem radka przy okazji. http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=133...ighlight=slayer Temat: Pamięci 5 ns na ATI 8500- co o tym myślicie? - i fajne komentarze na ten temat :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 tak serio to jestem zwolennikiem radków ale wolałbym oczywiscie kupić jakiegos gf4ti4200 z prostej przyczyny bo jest szybszy.. jak masz kase na gf4ti4200 to go bier a pamiatki to sobie kupisz za jakis czas jak beda jeszcze tansze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Ale płacić za kartę prawie 700? Dobrze wiecie, że rok minie i będzie to złom, szczególnie, że teraz nastąpi zmiana generacjii sprzetu. Im tańszą kartę się kupi, tym mniej się na tym straci-zawsze tak było. A co do cen pamięci- nie sądzę, żeby staniały w takim stopniu jak teraz- przecież słyszeliście- DD-RII dopiero w 2005 roku. Z resztą złapałem bakcyla na te pamięci- 512 MB to już jest coś, a czy bęzie to Radeon czy Geforce.....moim zdaniem niedługo straci to wogóle znaczenie, bo po prostu nie będę miał na to czasu. Kurcze.....gdyby tak popatrzeć- to ja prawie wogóle nie gram i sprzęt się marnuje- owszem, czasem w coś zadziarzę, ale nie, że ciagle- po prostu mi się nie chce! Wolę sobie poczytać coś w necie...chyba stary sie robię ;) W każdym razie- koło 10 idę na zwiad po sklepach i zobaczymy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 A ty Kareas nie bojkotuj non stop tego Radeona ;) A wyjaśnię po krotce co z tymi topicami: Temat: Dlaczego UTk2k3 i Mafia mi skacze?!!! - był problem, że wgrałem najnoszy bios do płyty- przeszedłem na stary i było już dobrze :) Mówię tu o UTk2k3, bo Mafie wywaliłem po 10 minutach grania :P Temat: Przerąbana sprawa z Radeonem 8500 :( Tutaj był totalny pech- mi się to zdarza aż nazby często :? Nikt tu nie jest winny, u sprzedawcy działał, mi nie, bo miałem starego BX-a. Zkąd miałem wiedzieć, że bios jest zapisany na stałe? Temat: Pamięci 5 ns na ATI 8500- co o tym myślicie? A tutaj była czysta prowokacja, bo sprzęt, który kupiłem rewelacyjnie się podkręcił, jakby był co najmniej na 4ns czy nawet 3.6 ns od biedy ;) Po prostu zrobiłem sobie jaja, że nie zawsze kupiona karta na takich pamięciach to złom-PS- jest na forum gość, co ma 128 MB Saphira 250/200 i go wykręcił jeszcze lepiej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 <span style="color:red;">[ciach!]</span>a w ogóle po co sobie zawracac głowe jakąs mafią ktorej producenci nei uwzglednili czegos takiego ze jest jeszcze ati na swiecie naszczescie unreal 2003 juz u mnie nawet bardzo ladnie chodzi spowolnienia sa czasem do okolo 20fps przy duzym zmieszaniu unreal 2 tez chodzi ladnie DoomIII cieżko narazie cos mowic ale Carmac to carmac liczy sie ze wszystkimi producentami kart graficznych... Kaeres pomysl ty mogles wydac na karte 600-700zl (nie wiem napewno ale , miesci w przedziale raczej..) Ja mialem do wydania 400 zl ojciec mi kupil w niemczech to co mam w podpisie za 99euro (nową of korz) patrzałem na ceny Ti200 Ti500 T4200 i co no wlasnie ceny byly ok takie Ti200 120e Ti500 b/k Ti4200 159.. Herc8500 99e . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Hm ,dziwne to trochu ->"Najmocniejszy Radeon, jaki miałem to 8500 128 MB 300/275 na 5 ns pamięciach - minimalnie szybszy od 64 MB 295/290" Miales wersje 128mb na kostkach 5ns!! i na 275 podkrecona?Wiesh ze nominalnie ma 200!Zapewne miales jakiegos HiSa ,a to ci odrazu mowie ze timingi ma padaczne.Porzadne radeony wersje 128mb z kostkami BGA warto wziac,np hercules czy tesh gigabyte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Oczywiscie nie patrze na ceny. Slayer sie pytal co lepiej brac. Jakbym mial 400 pln to nie myslalbym o gf4ti4200. Gdy mialem tyle przeznaczone na grafe to nie bylo innej mozliwosci i racjonalniejszego wyboru jak ti4200. Ponoc i tak Slayer kupil juz 512 ddr wiec nie ma sie co sprzeczac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duronio Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Mam pytanie- co to jest za karta Geforce 4TI 4200 64 MB marki Dream ?! Z tego co sie dowiedziałem, to to, że ma taktowanie 250/230. Karta wyglada jak referencyjna, takze typowy dla 4TI wiatrak. Wiecie cos o tym?http://www.formica.com.pl/sklep/index.php?...mer=169&inny=93 Tylko nie to. Kumpel ma GF256 dream- tak niestaranne wykonanie to rzadkość: radiator był przyklejony bez pasty i przez włosa: było ok. 70-90 stopni 8O o stabilności nie wspomnę......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 bierz Ti4200... mialem radka 8500 ale pchnalem go w swiat i wzialem na probe ti4200 od gownianej firmy Palit - i co? duze zaskoczenie... jakosc obrazu identyczna jak na moim bylym Hisie 8500 Full, a wydajnosc? Duuuzooo lepiej - jednak :( W sumie mam dosc kupowania gier do karty graf. bo powinno byc odwrotnie kupuje k.graf do gier i tu Kaeres ma racje... Nvidiia mimo wszytko jest mniej problemowa. Wczesniej mialem gf3ti200 gainwarda i po wielu artach w sieci wymienilem go na wlasnie radka, nie powiem w niektorych grach bylo lepiej ale generalnie stracilem pewnosc, ze uruchomie kazda gre jaka wyszla, badz wyjdzie.. gf3 byl mniej problemowy. I nie wyjezdzac mi tu z lamerstwem, ze niby nie umiem sprzetu skonfigurowac, po prostu tak sa pisane gry i tyle... nie powalczy sie. Druga sprawa to belkot technologiczny i marketingowy - dalem juz sobie spokoj w patrzeniu na parametry kart... zycie i tak to weryfikuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Jupi :) Kupiłem Radeona 8500 LE 64 MB z DVI na 5ns pamięciach. Zapłaciłem 405 zł - 20% po odpisie :D Karta domyślnie taktowana 250/200 poszła na 300/240 , po formacie dysku może jeszcze wiecej- ja tam jestem zadowolony :) Kupiło sie też 512 DD-R CL 2.5 za 354 zł Wszystko mi wyszło za 619 zł po odliczeniu 140 zł za stare SD-Ramy. Czyli dopłaciłem .....19 zł po odzyskaniu 600 zł za poprzedniego 128 MB Radeona :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Przetestuj go teraz: 3dmark, q3 na low i high, wolf, aqua, ut2k3 :), odpal mafie i gta3 :) Mi wyszlo 678 pln. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Dzsiaj odpada. Poza tym mam sesję nie mam czasu. jutro robię format dysku i wgrywam Win 98 SE. Nie mam Aqua i nie chcę mieć. To samo dotyczy Mafii. A co do prędkości tej ostatniej- dla Groobego zaczęła 2 x szybciej działać jak odpalił ja pod 98 SE- najwidoczniej winą jest sam system Win XP a nie karta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Mi z kolei Mafia zaczela chodzic jak marzenie po przesiadce na 512mb rama ;].Ogolnie nienarzekam na ta karte odkad mam nforce2 i procka w 0.13u wszystko chodzi jak marzenie :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Własnie RaV- nie ma jak 512 MB Ramu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...