Skocz do zawartości
Mutos

Zaporożec Mod (beta) v0.85 - MutMod - NOWE ZDJĘCIE(aż jedno)

Rekomendowane odpowiedzi

No nareszcie mogę się z Wami podzielić moim modem. Jest to wersja beta (szyba nie jest tak do końca porządnie obsadzona, brakuje wentyla na górze, wentyl z boku wymaga jeszcze malowania), ale już mniej więcej wiadomo o co chodzi i efekt końcowy łatwo sobie wyobrazić.

Nazwa moda wzięła się od tego, jak paszczu zobaczył panel (reobus czy jak mu tam) i powiedział: "Muto, te przełączniki to jak w Zaporożcu". No i tak już zostało.

Oto jak wyglądała ta buda na początku: obraz nędzy i rozpaczy - krótki i brzydki Codeszajs

Dołączona grafika

A tak wygląda po przeróbkach (jakość marna bo to kamwid a nie aparat fot.) Niestety nie tenb sam efekt co na żywo (przekłamania kolorów)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Przy okazji chciałbym podziękować paszczowi za wsparcie (głównie psyhiczne + uv) oraz wyrazy wdzięczności dla kolegi Leech (aka pijawa) za pomoc w pracach manualnych + narzędzia + świetlówa.

Czekam na opinie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na pierwszego moda calkiem calkiem :)

Podoba mi sie

Tylko zamiast grilla i wiatraka z przodu zrobilbym na twoim miejscu Ducting z rury Bass refleks od glosnika :)

Pozatym git

Wiesz, dobrze, że nie startowałem w pewnym konkursie, bo jeszcze bym Ci bloczki sprzed nosa zgarnął ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na pierwszego moda calkiem calkiem :)

Podoba mi sie

Tylko zamiast grilla i wiatraka z przodu zrobilbym na twoim miejscu Ducting z rury Bass refleks od glosnika :)

Pozatym git

Wiesz, dobrze, że nie startowałem w pewnym konkursie, bo jeszcze bym Ci bloczki sprzed nosa zgarnął ;)
Marne szanse ;)

HEHE

Ale w przyszlosci, kto wie. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na pierwszy mod i to z CondonGena :wink: to calkiem niezle (jakosc fotek troszke zaniza zapewne)

Jedyne co IMHO bym zrobil to : napedy pod kolor , i wywalil grill z przodu (wiem ze paluchy moze obszczypac, ale ladniej IMHO by calosc wygladala)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na pierwszy mod i to z CondonGena  :wink:  to calkiem niezle (jakosc fotek troszke zaniza zapewne)

Jedyne co IMHO bym zrobil to : napedy pod kolor , i wywalil grill z przodu (wiem ze paluchy moze obszczypac, ale ladniej IMHO by calosc wygladala)

No wlasnie ten grill to nieporozumienie ;)

Lepiej by bylo zrobic duct do wentyla prsykreconego w srodku budy do blachy, ale juz ma sz Mutos pewnie wyciety otwor. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mutos widze ze masz hyundai'a imagequesta q770(?)

powiedz jak sie sprawuje, mam taki sam :)

Sprawuje sie swietnie - tylko rozdzialki jakies takie niezbyt wygorowane osiaga. Ale ekranik jest jasny, plamka wala, obraz wyrazny - dla mnie wypas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zion: Mysz już taką kupiłem - w tesco za 60 zł (optyka)

reed i Spider: gril jest z przodu ze względu na mojego futrzaka, który wszędzie wpycha swoje łapska

To przynajmniej zapodaj jakiegoś laserowo wycinanego grila :D nie są takie drogie - ok. 25zł(+przesyłka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajne.....ja bym napędy na czarno posmarował i w ten daszek u góry nad napedami wstawił jakies diody zeby na przedni panel swieciły

ale jak na pierwszy modzik to całkiem całkiem

Powiem, ze sie z toba stranger zgadzam, brakuje jakiegos podswietlenia z przodku :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi