wozaq Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 (edytowane) Przyszedł czas na mały apdejt, bo sporo się zmieniło w budzie, ale nie chciało mi się tematu apdejtować :-P Doszedł już dosyć dawno D-tek na procka, zmieniłem węże na przezroczyste innovateki bo niebieski mi się odwidział, przyszedł (jedyny na forum?) D-tek GFX na 7900GTX - bardzo fajny bloczek, dużo ładniejszy od jakże tutaj popularnego swifa na grafę :D także w porównaniu z XG1 jestem gotowy na nowe "pożeracze prądu" :wink: Jeden dysk powędrował do SQD na górę, jak dokupię drugie SQD to zlikwiduję całkowicie koszyk na dyski. Kable SATA 2 z 3, USB, FW i od panela przedniego powędrowały przez otwór pod płytą za blachę. Teraz jeszcze co ubyło niestety: jak widać nie ma już bloków na NB i SB bo taką wersję maximusa mi przysłali z wymiany EVGA czyli bez SE,a te fabryczne chłodzenie jest ciężko zdjąć (wczoraj próbowałem, ale wiadomo mega-glut, można NB wyrwać, no ale teraz już wiem od sobiha, że suszarką najlepiej :D może kiedyś). Reszta generalnie bez zmian. Fotka całości: Fotka D-teka na grafie: Wszelkie komentarze i uwagi mile widziane :) Edytowane 11 Czerwca 2009 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Calkiem ladne WC! Mam tez dragona tylko ze 120 z tyłu. Czym pomalowałeś środek? Fajnie sie prezentuje i chcialbym to samo osiągnąć. Czym kontrolujesz wentyle? Kupiłes SQD na jeden dysk. Drugi mozesz dać narazie na spód budy i koszyka sie pozbedziesz. Stelarze z tych koszykow usunac. Wtedy do srodka wejdzie Ci rez. Tez planuje zrobic WC w tej obudowie. Mialem kupować duża wypasioną bude ale stwierdzilem ze nie ma sensu wydawac 600 stow za bude jak za tyle mam prawie cale chlodzenie. Chłodnice kupie raczej 2x120 i dam do srodka na top. Z przodu szlifierka pojdzie w ruch i bede dwie dmuchawki 120mm. Gąbki coś dają wogole jeśli chodzi o cisze? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Gąbki coś dają wogole jeśli chodzi o cisze? Te akurat poprawiają wygląd budy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Lepiej ja pomalowac w srodku IMHO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Calkiem ladne WC! Mam tez dragona tylko ze 120 z tyłu. Czym pomalowałeś środek? Fajnie sie prezentuje i chcialbym to samo osiągnąć. Czym kontrolujesz wentyle? Kupiłes SQD na jeden dysk. Drugi mozesz dać narazie na spód budy i koszyka sie pozbedziesz. Stelarze z tych koszykow usunac. Wtedy do srodka wejdzie Ci rez. Tez planuje zrobic WC w tej obudowie. Mialem kupować duża wypasioną bude ale stwierdzilem ze nie ma sensu wydawac 600 stow za bude jak za tyle mam prawie cale chlodzenie. Chłodnice kupie raczej 2x120 i dam do srodka na top. Z przodu szlifierka pojdzie w ruch i bede dwie dmuchawki 120mm. Gąbki coś dają wogole jeśli chodzi o cisze? Pozdro Hmm, tak gwoli ścisłości, to to nie jest dragon, tylko antec amg1000, ale te budy bodajże są identyczne ;) Środek pomalowałem sprayem matowym z castoramy, ale trochę miejscami potrafi odpaść, trza może jeszcze lakierem bezbarwnym machnąć wnętrze... Wentyli na chłodnicy niczym nie kontroluje, bo XTHERMALE na 12v z molexa są niesłyszalne w ogóle, a że mało zatok 5.25 mam z tą chłodnicą, to regulatora obrotów się pozbyłem... Jeden koszyk na dysk już dawno skasowałem, dałem wentyl 120mm, natomiast drugi na dniach mam też zamiar wywalić, planuję dać drugą chłodnicę 2x120mm na przód wtedy, i może rez obok, ale nie wiem czy jest sens bo, na zewnątrz dużo łatwiej odpowietrzyć, zlać płyn itp. Czy gąbki coś dają to sam nie wiem, ale pod gąbkami są jeszcze maty APP, więc buda załadowana pewnie z 25kg waży :D A sam jak będziesz, robił z chłodnicą 2x120mm skoro likwidujesz koszyki to daj ją na przód i będzie lepiej, bo całej chłodnicy z wentylami na topie nie zmieścisz nad zasilaczem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 (edytowane) Chlodnica 2x120 wejdzie na top. Nad frontem sie zastanowie czy nie wsadze tam BW Advanced UV :D Edytowane 26 Lutego 2008 przez valdi200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 (edytowane) Tak jak ostatnio pisałem, że chce dać na front jeszcze 2x120mm tak w piątek i sobotę zrobiłem :D Zakupiłem nową BWA 122 + choinki do niej, 2x Akasy jeszcze w szafce miałem więc po co się miały marnować. Pogodziłem się z utratą wszystkich koszyków 3.5" (ale potem udało się to rozwiązać, ale o tym w dalszej części posta). Z początku rozważałem czy nie dać chłodnicy na dystansach od istniejącego frontu, a potem zdecydowałem się na radykalne zmiany. W ruch poszła wyrzynarka i otrzymałem to: Ponieważ miałem pod ręką kawałek aluminiowej blachy (nawet na szerokość od razu pasował :P) to zrobiłem z niego stelaż na chłodnicę i otrzymałem to: Na BWA poszły dwie Akasy: Potem zafiksowałem chłodnicę do stelaża i całość do obudowy i otrzymałem to: Stelaż maznąłem czarnym matem i zacząłem montować wszystko do kupy: Do wieczora poskładałem wszystko, ale jeden Seagate musiał leżeć na dole, bo nie było już przecież koszyków na dyski :P I to mi się nie podobało, ale okazało się że nad chłodnicą pozostało jeszcze trochę miejsca w sam raz na jeden dysk, więc następnego dnia z wykorzystaniem istniejącej podstawki pod koszyk i przyciętego koszyka otrzymałem to: Dysk został przykręcony do tego co pozostało z koszyka i wszedł w sam raz nad chłodnicę, z wykorzystaniem istniejącego już zatrzasku na koszyk. Tak oto otrzymałem całość, dodatkowo dokupiłem 2x katody białe Revolteca + wlałem Fesera Black który wygrałem na PPC :D Odnośnie temperatur to ciężko powiedzieć czy dużo to dało bo mój C2D i tak bzdury pokazuje w stresie (w idle teraz mam 30-32 stopnie), ale na grafie spadło (aktualnie w idle 30stopni). Zresztą i tak chodziło o to żeby front się nie marnował, skoro można dać tam chłodnicę :wink: Układ tak na przyszłość na więcej niż 2 bloki, bo teraz nie mogę zdjąć hitpajpów z Maximusa, bo pasta się stopiła już na dobre i nawet z użyciem suszarki nie chciało zejść, a NB nie chce wyrwać :P Wszelkie komentarze mile widziane. Edytowane 11 Czerwca 2009 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Świetnie to wyszło. Również planuje dać chłodnice na front, druga bw122 na przykrecona od wew. na sufit. Jaki masz obieg powietrza w budzie? Z tego co widze to na froncie wiatraki wydmuciach!a powietrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Z tego co widze to na froncie wiatraki wydmuciach!a powietrze. Raczej zasysają z zewnątrz przez chłodnice. Chyba ze po sobocie czesciowo wzrok utracilem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Świetnie to wyszło. Również planuje dać chłodnice na front, druga bw122 na przykrecona od wew. na sufit. Jaki masz obieg powietrza w budzie? Z tego co widze to na froncie wiatraki wydmuciach!a powietrze. Heh, dzięki. Udało mi się nawet nic zepsuć jak to robiłem, aż dziwne :wink: Jeśli chodzi o obieg powietrza to jedna 120mm na boku wieje do środka, powietrze wylatuje z budy przez zasiłkę i 3x120mm na górze. Akasy na chłodnicy mają dmuchać do środka, chociaż w tej chwili podłączyłem tylko jedną, bo i tak styka, a tak naprawdę to chyba obydwa odłączone zostawie, bo układ spokojnie daje rade z tymi raptem dwoma bloczkami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 (edytowane) APDEJT W końcu zachciało mi się porobić zdjęcia, więc pochwalę się najnowszą rewizją WC-ta. Zmiany: wąż TYGON od valdi200 swif na NB i top na DDC od Maniakalny bloki EK na mofy od Zulusman zmiana pompki na Laing DDC 1T zmiana reza na EK 100ml FOTY: Edytowane 11 Czerwca 2009 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 (edytowane) Ja mimo wszystko na Twoim miejscu węże ciut inaczej poprowadził tj.sb nb gpu cpu Czemu? 3 powody : estetyczniej , łatwiej do wyciągania gpu, pozbycie się kątówki. No i te kabelki ewentualnie przyczepić do tacki jeśli nie chcesz wiercić ;) ogólnie pozytywnie ale nie idealnie ;) Edytowane 3 Października 2008 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 (edytowane) Hmm większość kabli i tak idzie przez otwór pod płytą. Kątówki właściwie mogłoby tak czy siak nie być, ale nie chciałem niepotrzebnie łuku robić, więc dałem, zresztą w poprzedniej wersji miałem 4, teraz jest jedna więc tragedii chyba nie ma. I tak będę pewnie na fullcovera polował w przyszłości więc może się pozmieniać ;) Odnośnie propozycji połączenia, to wydaje mi się że dużo więcej węża bym zużył na to, i za duży ścisk powstałby w środkowej części układu, zresztą nie po to upolowałem Tygona żeby nie robić jakichś większych łuków, a tak zrobiłem i jest według mnie ok, Twoją propozycję ciężko mi sobie zwizualizować ;) jak fullcover będzie to może tak zrobię :) Z wyjmowaniem grafy radzę sobie zdejmując jednocześnie blok na SB, i wtedy mogę spokojnie blok z grafy zdjąć... Edytowane 3 Października 2008 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 (edytowane) Przyszedł czas na drugi projekt... Otóż niedawno złożyłem drugiego kompa w budzie HTPC. Wszystko cacy pięknie, tylko jak to mają takie budy do siebie, że w środku są bardzo wysokie temperatury :( A że niedawno modyfikowałem WC w głównym kompie i zostały mi pompka, bloczek na nb, złączki + parę kawałków węża to postanowiłem złożyć tam również WC :razz: Cel: Upchnąć całe WC żeby nie było nic widać (prawie) w obudowie Cooler Master ATC-630-B21 Black 200W o wymiarach: - Wysokość: 110 mm - Szerokość: 350 mm - Głębokość: 410 mm - Waga: 4.40 kg czyli dosyć ciasno... Było TAK Jest TAK: Wąż to resztki Inno 8/10 z wcześniejszych moich układów, musiałem dać kawałek przezroczystego bo mi niebieskiego zbrakło :P pompka AP700 też z wcześniejszego układu, blok na NB to Cube od Misiu15go który też mi zalegał. Do tego na allegro dokupiłem BIP Pro i Frost 3 DUO, na chłodnicy siedzi wentyl od CoolerMaster. Buda wymagała gruntownego pocięcia, wszystko ręczna robota brzeszczotem, gdzie mogłem pomogłem sobie wyrzynarką :P Sporo blachy powycinałem, w tym koszyk na drugi dysk i napęd, od spodu nawiercone dziury dla wentylatora, u góry wycięty otwór na grill, który też własnoręcznie wystrugałem :D Po tym wszystkim udało się upchnąć chłodnicę (2 króćce kątowe od spodu), pompkę, dorobiłem uchwyt do bloku na NB i jakoś wszystko poskładałem... Generalnie oprócz grilla i kawałka węża z trójnika nic nie zdradza że w środku siedzi WC... Także niech nikt nie mówi, że nie można upchnąć WC np. w Antec 1200 :P FOTKI: Zapraszam do komentowania! Edytowane 11 Czerwca 2009 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 wystrugaj coś takiego : http://www.cooling.pl/koolance-fillport-g-...ukt,551054.html i nikt nie powie że wc wystaje ;) a i sprężynki na węże by się przydały by nie trzeba było opasek dawać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Hmm, chodzi o to, że wyprowadzenie węża przez pokrywę skomplikowałoby jej zdejmowanie i zakładanie... Odnośnie opasek na wężu, to nie są konieczne, ale dałem na wszelki wypadek, swoją drogą to inno od leżenia ponad 2 lata w pudle strasznie twardy się zrobił i ciężko go na złączki naciągnąć i ciasne łuki robić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sPw Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Fajnie Ci to wyszło, a jak teraz temperatury wewnątrz?? Bo cpu i gpu z wodą pewnie mają chłodniej :) , ale w tak ciasnej budzie to ram i mobo muszą pewnie być cieplutkie??? :lol: Ten jeden wentyl pewnie za dużo nie zdziała... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Elegancko pościskane wszystko, tylko ten grill taki jakiś ni w kij ni w oko. Może byś go wypolerował albo czarnym sprayem spryskał ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Fajnie Ci to wyszło, a jak teraz temperatury wewnątrz?? Bo cpu i gpu z wodą pewnie mają chłodniej :) , ale w tak ciasnej budzie to ram i mobo muszą pewnie być cieplutkie??? :lol: Ten jeden wentyl pewnie za dużo nie zdziała...Tempy na procu, a w szczególności na NB są dużo niższe. Każdy kto ma lub miał do czynienia z chipem 780G wie o czym mówię, bo on ma powierzchnię na oko 0,6cmx0,6cm więc ciężko odebrać z niego ciepło, a na fabrycznym radiatorze ponad 80stopni na bank miał, teraz ok. 40stopni więc jest lajcik :) Odnośnie temperaturek w samej budzie to powiem Ci, że głównymi sprawcami wysokich temp w takich małych obudowach są właśnie radiatory na prockach, nb, sb itp. więc one wtedy podgrzewają atmosferę w środku, a jak właśnie wszystkie główne źródła ciepła wyprowadziłem na chłodnicę to w środku jest letnio :) Doszedłem do wniosku, że przy dzisiejszych ilościach ciepła wydzielanego przez nowe procesory i nieprzemyślanych konstrukcjach obudów itp. niemożliwe staje się powoli zbudowanie cichego (i wydajnego! nie biorę pod uwagę jakichś kompów z Atomem itp.) kompa w małych obudowach typu HTPC, bo całe ciepłe powietrze kotłuje się właśnie w środku, WC to idealne rozwiązanie na wyprowadzenie go na zewnątrz :) Elegancko pościskane wszystko, tylko ten grill taki jakiś ni w kij ni w oko. Może byś go wypolerował albo czarnym sprayem spryskał ? ;] Wiadomo łatwo byłoby np. chłodnicę wywalić na zewnątrz, jednak ja sobie za wyzwanie postawiłem upchnąć wszystko w środku, kupę metalu musiałem powycinać ale się udało, więc dzięki za słowa uznania :) Odnośnie grilla, owszem najlepiej byłoby kupić nówkę na chłodnicę 1x120mm, ale taki ze 4 dyszki kosztuje :P Ten jaki jest taki jest, mi nie przeszkadza, może na zdjęciach tak wygląda, zresztą i tak jest na chrom sprejem pomalowany :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 (edytowane) Ok, przyszedł czas na zwodowanie Core i7. Od razu zaznaczam, że zmieniłem platformę na i7 tylko dlatego, że wygrałem płytę główną w konkursie na PCLAB, więc nie opłacało mi się dalej modernizować kompa na starym LGA775. Płyta to Gigabyte x58 EXTREME, ma wbudowany blok, który w zupełności wystarcza, nie trzeba nic kombinować na SB i mosfety (chłodzenie wodą mosfetów już mi przeszło, mija się to z celem). Blok na procku to cały czas poczciwy DTEK, zapinkę z backplatem zakupiłem u Maniakalnego. Jeden z GTX260 ma założony fullcover AquagraFX, drugi na razie się nie doczekał bloku (może niedługo). Wąż to w całości Tygon 8/11,2. Przy okazji wczoraj dorobiłem mocowanie na rez bo oczywiście wszystkie uchwyty się połamały, założenie było takie, ażeby odsunąć reza maksymalnie od tacki w kierunku drugiego boku. Skonstruowane jest to z pręta gwintowanego rozmiar M8, patu nakrętek i kawałków blachy aluminiowej. Jak wyszło tak wyszło, ważne, że swoją funkcję spełnia. A teraz parę fotek, wszelkie komentarze mile widziane: Edytowane 11 Czerwca 2009 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Śruby mogłeś maznąć czarnym sprejem ( nie rzucałyby się w oczy), jakie masz temperatury ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Gratsy z okazji pierwszego pokazanego zwodowanego i7 na ppc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 No pokazany to może i pierwszy rzeczywiście, ale ogólnie parę osób już ma zwodowane i7 zapewne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 \masz moze jakies foto spodu z zamontowany backplatem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 (edytowane) hmm, mógłbym mieć, ale problem polega na tym że spód jest teraz pod spodem ;) i wszystko zasłania blacha, więc nie chce mi się wszystkiego wyciągać żeby foto zrobić. ale ogólnie to wygląda normalnie jak jakikolwiek backplate, tyle, że pod LGA1366 jest jeszcze blacha od socketu wzmacniająca. ale dobra robota, zapinka jak i sam backplate pierwsza klasa, wszystko idealnie pasuje :wink2: Edytowane 27 Stycznia 2009 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 (edytowane) Mała zajawka nowej rewizji, Antec upadł na głowę... Ciąg dalszy nastąpi... Edytowane 11 Czerwca 2009 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 widac ze nowa rewizja sporo odmieniona :) całkiem ładnie ;) nowy kolorek dosyć ciekawy ;) tylko ta obejma na rezie po oczach wali :D bedzie zmieniona czy taka zostaje??:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 (edytowane) Nowa rewizja powstała z nudów, obejma na rezie to tak naprawdę obejma do rynien z Castoramy, trzyma mocno i pewnie i o to chodziło, a fabryczne zaczepy oczywiście się połamały dawno. Ogólnie doszedłem do punktu gdzie już więcej z tej obudowy nie wycisnę, i tak mi dzielnie służy od ponad 5 lat i wiele już przeszła :P Ale jak patrzę na nowe obudowy i ich rozmiary (głównie większa głębokość) to są marzeniem do WC. Dzisiaj jeszcze kabelki poukładałem, czekam jeszcze na parę pierdółek to wtedy wrzucę więcej fotek. Bynajmniej na tę chwilę mogę wrzucić to aby rozjaśnić dlaczego Antec upadł na głowę (nie zwracać uwagi na zaciek :P): Edytowane 11 Czerwca 2009 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stecarlos Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Ogólnie fajnie, lecz rez mi się nie podoba. Lamerskie pytanie nity, czarne defualtowo czy malowane? Jeśli masz dobry kompresor, to rozważ zakup aerografu. Brak wody na drugiej grafice to fundusze czy inna motywacja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 (edytowane) Rez ciężko gdziekolwiek zapodać tak żeby prosto z niego do Lainga leciało, a na tylnej ściance nie chciałem go montować, natomiast tu gdzie jest to mało miejsca bo Feser ma aż 6cm + 2,5cm wentyle i wszystko mi się przesunęło do środka, w porównaniu jak miałem BWA 122 na przedzie (3cm + 2,5cm), a to nie jest nowiutka buda z masą miejsca obok płyty na mocowanie reza (przypominam że sama stalowa konstrukcja ma dokładnie 43cm głębokości, przy czym najczęściej nowe budy mają o 10cm więcej, a to spora różnica). Aerograf mi niepotrzebny :P Brak wody na grafie to pośrednio brak funduszy i wątpliwości czy nie sprzedać drugiej grafy, tak powiem ;) Aha, a nity oczywiście zwykłe ale pomalowane ;) Edytowane 11 Maja 2009 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...