gromiak Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Chcial bym zainstalować XP'ka podpinajac dysk do sata2 ale nie mam napedu fdd zeby z niego sterowniki dograc podczas instalacji. Czy istnieje jakis inny sposob ? Teraz mam dysk podpiety pod sata1 i tak wlasnie instalowalem ;/ , ostatnio probowalem przepiac go na sata2 przedtem zainbstalowalem sterowniki w windzie ale nie bootowal mi windows.. zabootowal dopiero jak przestawilem w biosie SATA na IDE nie wiem co to zmienia ale po tym zabiegu windows mi sie laduje wyraznie dluzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 przy pomocy programu np: nLite tworzysz nową płytę instalacyjna systemu, ze zintegrowanymi sterownikami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Ponoc mozna tak. 1. Przestawiasz w BIOS'ie tryb dysku na IDE. 2. Instalujesz Windowsa. 3. Instalujesz sterowniki do SATA na Windowsie. 4. Przestawiasz w BIOS'ie tryb dysku na SATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gromiak Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 dobra niby zadzialalo w biosie przestawione z ide na sata i zbootowal tylko ze jak testuje dysk programem np hd_speed wychodzi predkosc okolo 140MB/s a ma byc chyba ~300 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Nie tym parametrem odczytu z bufora na poziomie 140 mb/s sie nie przejmuj.Jest on całkowicie w normie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 przy pomocy programu np: nLite tworzysz nową płytę instalacyjna systemu, ze zintegrowanymi sterownikami Mozesz cos wiecej dodac??? A swoja droga.. u mnie w biosie nie widzialem przstawu dysku na IDE... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Taka opcja tylko w Dual Sata 2 ;] No i w VSTA. @gromiak burst masz mieć około 300 [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gromiak Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 no wlasnie sobie przetestowalem innym programem : HDTach-3-0-1-0 i tam mam okolo 221MB/s burst ale to chyba tez za malo ? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 To już jest OK ;] Burst powyżej 200 - Sata 2 działa [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gromiak Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) jeszcze jedno pytanko :P Co daje opcja w biosie: SATA II Drive : Normal/Strong ? Edytowane 5 Września 2006 przez gromiak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBX Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Nie ma opisu tej opcji w manualu od płyty głównej w sekcji poświęconej biosowi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...