olo21 Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Witam, ten problem dotyczy mnie i mojego kumpla. Sprawa jest następująca: na płycie cd są jakieś aplikacje, klikamy na jedną z nich (np.instalka programu MSI Live Update). Wówczas do listy procesów wskakuje setup.exe i koniec. Nie chce się wogóle instalować. Mam Xp Prof Sp1, nie ma wirusów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) Witam, ten problem dotyczy mnie i mojego kumpla. Sprawa jest następująca: na płycie cd są jakieś aplikacje, klikamy na jedną z nich (np.instalka programu MSI Live Update). Wówczas do listy procesów wskakuje setup.exe i koniec. Nie chce się wogóle instalować. Mam Xp Prof Sp1, nie ma wirusów. ja tez tak czasami mam u mnie pomaga: pozamykac te aplikacje w menadżerze programow i wlaczyc jeszcze raz... :wink: Edytowane 5 Września 2006 przez pluszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 1. Kolega oczywiście miał na myśli "menedżer programów". 2. SP2 jest zalecany. 3. Co do wirusów, to nie byłbym taki pewien. 4. Można też sprawdzić pamięci programem Gold Memory. 5. Jeśli nic nie pomoże, to instalacja systemu od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 u mni ezamykanie aplikacji w menadżerze nie pomaga. Wirów rzaczej nie mam. SPrawdzałem Nodem 32, Cwshredder, Ad Aware. Z pamięciami nigdy nie było problemów, ale sprawdzę ją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 1. CWShredder i AdAware nie mają nic wspólnego z wirusami. 2. Co ostatnio instalowałeś? Może NET Framework lub jakieś inne aktualizacje systemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Net Framework 1.1, Sp1 i jedną łatkę do Outlooka bo się wolno otwierał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Polecam dorzucić więc SP2. Jest szansa, że pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 (edytowane) no teraz to raczej nie dorzucę już sp2 bo za późno na taki ruch. Edytowane 6 Września 2006 przez olo21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Czemu za pozno? Sciagasz ze strony MS wersje standalone i instalujesz, zaden problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 mwydaje mi się, że sp powinno się instalować na świeży system ale kilkumiesięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Powinno się także ustępować starszym miejsca w autobusie, ale nie każdy tak robi. W tym wypadku proponuję mniej myślenia, więcej działania. System od SP2 raczej się nie uszkodzi, a "naprawić się" może. Wersja SP2, o którym mówił costi to tzw. wersja "deweloperska", pobrać ją można ze strony MS, zajmuje około 270MB. Opisana jest jako wersja do instalacji na wielu komputerach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...