tpalarczyk Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) Zacznę od tego, że co 3cia płyta jaką wkładam do DVD nie daje się odczytać bo przy zgrywaniu są błędy CRC!!! Najlepsza jest sytuacja, w której nagram na swojej nagrywarce jakąś płytę DVD dla siebie i mi się ona nie odczytuje a kolegom tak Płyty są dobre bo na laptopie mojego ojca zawsze da się je skopoiwać bez problemu natomiast gdy je włoże do swojego napędu to chwile się zgrywa i CRC. Jest na to jakaś rada? Mam firmware zaktualizowany do wersji 1.04. Edytowane 9 Września 2006 przez tpalarczyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 1. Wyedytuj posta, bo się lekko powtarza treść. 2. Wygląda na uszkodzenie kabla. Ewentualnie mógł się wysunąć z gniazda. Spróbuj uruchomić z tego napędu jakiegoś Linuxa - np. Knoppix. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpalarczyk Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 1. Wyedytuj posta, bo się lekko powtarza treść. 2. Wygląda na uszkodzenie kabla. Ewentualnie mógł się wysunąć z gniazda. Spróbuj uruchomić z tego napędu jakiegoś Linuxa - np. Knoppix. Linux idzie tak jak Windows XP Live edition... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 W takim razie wygląda na to, że przyczyną jest sam system. Byc może uszkodził się sterownich chipsetu lub napędu. Ewentualnie użyłeś innego niż zwykle sterownika chipsetu. Spróbuj wrzucić sterowniki dorzucone na CD do płyty głównej. Ewentualnie ściągnąć najnowsze ze strony producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...