Skocz do zawartości
goja73

Problem Z Instalacją Win Xp He

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem z zainstalowaniem XP Home z SP2, tzn. po pierwszym restarcie się wiesza z piękną planszą z kwadratami i logo i nie kończy instalacji, bez problemu instaluje sie za to na tym samym sprzęcie win98 oraz win XP proff bez żadnych SP.

dzięki za pomoc, goja73

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orgiusz: Popierem! :]

goja73:

Z opisu wynika na problem z jakimś sterownikiem. Czy jak wrzucisz czysty XP i doinstalujesz SP2, to działa ok?

Spróbuj przy użyciu nLite zrobić własną wersję instalacyjną systemu dorzucając tam najnowsze sterowniki do płyty głównej (chipset, dźwięk, lan itp.) oraz karty graficznej. Powinno rozwiązać problem. No i urchroni oryginalny nośnik przed zniszczeniem przy częstych instalacjach. :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. płytk a ok - sprawdziłem trzy egzemplarze

2. nie jest podkręcony; celeron 2,4 RAM1024 Kingston, płyta ASUS P4PE2-X, grafika Asus Radeon 9200SE, dysk 40GB

goja73:

Z opisu wynika na problem z jakimś sterownikiem. Czy jak wrzucisz czysty XP i doinstalujesz SP2, to działa ok?

3. miałem nieoryginalną wersję wp prof, miała zrobione upgr (SP2 również),

zakupiłem oryginalnego XP Home już z SP2 i zaczął się problem

Spróbuj przy użyciu nLite zrobić własną wersję instalacyjną systemu dorzucając tam najnowsze sterowniki do płyty głównej (chipset, dźwięk, lan itp.) oraz karty graficznej. Powinno rozwiązać problem. No i urchroni oryginalny nośnik przed zniszczeniem przy częstych instalacjach. :]

spróbuję, dzięki na razie za info

goja73

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z opisu wynika na problem z jakimś sterownikiem. (...)

no i jaknapisałeś, wgrywam win XP z SP1 i jest ok, próbję dogra SP2 i ... własnie próbuję, be zefektu, wiesza się i już

pewnikiem to jaks sterownik, ale jak mam stwierdzić który i jak z nim powalczyć?

pozdrawiam

goja73

przy próbie instalacji SP2 wyświetlił mi taki komunikat:

bez__tytu__u.bmp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi