Skocz do zawartości
Gość [RONIN]

Enermax Liberty Series – Kompendium Wiedzy.

Rekomendowane odpowiedzi

ok, to ja czekam na rezultat ;)... ale jest to na tyle ciche ze jakbymzasilacz od razu zamonotwal w obudowie pod biurkiem to pewnie nawet nie wiedzialbym o wystepowaniu takiego zjawiska ;). Proponuje wiec przystawic ucho :D

pozdro do jutra (ide sie uczyc na kolosa :D... o 7 cza wstac i co gorsza umiec :D)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja u mnie tego też nie słyszę ale zbadam sprawę jutro.

Większość bardzo cichych zasilaczy słychać dopiero po wyłączeniu komputera :lol:

Bardzo lubię dzwięk elektroniki seasoników :)

Edytowane przez muzycom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No u mnie elektronika nie buczy ale powiem szczerze, że przy naprawde ciepłych chwilach (a Pentium D takowe może dostarczyć z całą pewnością) to wentyl mocniej (i głośniej) zaczyna szumieć... czyżby szykowała się jakaś wymiana wentyla ;) Nie chce mi się :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że mowa tutaj o Enermaxie to jeśli można dopnę się do tematu :lol:

Słyszałem, że procesory Intel core 2 duo potrzebują silnej lini 12V, czy mógłby ktoś w skrócie napisać o co w tym chodzi i jak to sprawdzić, czy moja zasiłka ma takową silną linię 12V?

Mój zasilacz kupiłem około roku temu i jest to Enermax Noisetaker EG701AX-VE-SFMA24P 600W

link: http://www.pureoverclock.com/article8-2.html

Edytowane przez .:Max:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrzysz jaki ma ma prąd na linii 12V. Jednostką prądu jest amper(A) znajdziesz na tabliczce zasilacz informację o tym. Jeśli to Codegen lub Megabajt dzielisz przez 2.

Pozdro

W tabeli jest tak:

post-8799-1166274818_thumb.jpg

Jest to wystarczające?

Edytowane przez .:Max:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi