Skocz do zawartości
Radzyn

Dobre Chłodzenie Do Am2

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż zdecydowałem kupić jednak zwykłego Athlona 3500+ lub 3800+. Zastanawiam się nad chłodzeniem procka bo chciałbym aby mój komp był do pracy ale też żeby czasem działał mi non-stop przy ściąganiu. Jak patrze na AM2 to tak naprawde nic nie ma :P a chyba BOX nie wystarczy.A jeszcze jedno kupuje Karte graficzną Galaxy 7300GT z chłodzeniem Zalman ale to też chyba nie wystarczy. Prosze o rade :)

Edytowane przez Radzyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz nizszy model tak jak wspomniał Lanc, a co do chłodzenia boxowego, jezeli trafisz dobrego procka to nie bedzie trzeba zmieniać coolera, chyba ze bedziesz chciał miec ciszej...ja na codzien działam na 2.7ghz napiecie 1.43v, w stressie 44c.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tematy o chłodzeniu piszemy tutaj... Co do chłodzenia to Freezer 64 pro (każdy) wchodzi na AM2. Z wydajniejszych rozwiązań to Scythe Mine ;] I nie kupuj 3500+ bo sie kompletnie nie opłaca... Kup 3000+ lub 3200+ ;)

Cholercia znów napisałem nie tu gdzie trzeba :( jak co znów prosze moderatora aby mi przeniósł temat ;) Freezer 64 pro hmmmmm wystarczy na długie włączanie kompa?? :) sorry za takie głupie pytanie ale jak kupuje kompa to musze dobrze się poradzić. Ok , kupię 3200+ :D

grzesiu: I co nie przegrzewa Ci się komp jak masz długo włączonego?? Sorry o te pytanie ale ostatnio jestem przeczulony na przegrzewanie kompa :(

Edytowane przez Radzyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grzesiu: I co nie przegrzewa Ci się komp jak masz długo włączonego?? Sorry o te pytanie ale ostatnio jestem przeczulony na przegrzewanie kompa :(

Komputer po 12-14h dziennie liczy SETI (ogromne obciązenie procesora) i wszystko działa bez problemów...grunt to dobra wentylacja obudowy. BTW, test tego Scythe Mine jest mojego autorstwa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komputer po 12-14h dziennie liczy SETI (ogromne obciązenie procesora) i wszystko działa bez problemów...grunt to dobra wentylacja obudowy. BTW, test tego Scythe Mine jest mojego autorstwa ;)

Ale chyba kupie tego Freezera Pro ale widze że niektórzy jeszcze mają po 3 wiatraki na obudowie ;)

heh mam gdzieś strone gdzie są rekordy włączonego kompa non-stop. Rekord 6 lat włączony komp bez żadnych restartów :blink: to musiała mieć osoba chłodzenie :P (a raczej komp ;) )

Edytowane przez Radzyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale chyba kupie tego Freezera Pro ale widze że niektórzy jeszcze mają po 3 wiatraki na obudowie ;)

heh mam gdzieś strone gdzie są rekordy włączonego kompa non-stop. Rekord 6 lat włączony komp bez żadnych restartów :blink: to musiała mieć osoba chłodzenie :P (a raczej komp ;) )

Widzialem równiez tą strone, nie wiem o co Ci chodzi z tym "większym grzaniem się" im dłuzej komp pracuje ;) Komputer jezeli ma ciągle takie same chłodzenie i temperatura otoczenia się nie zmienia, to temperatura podzespołów równiez jest stała, niewazne czy pracuje 1 dzien, 2 dni czy miesiąc. (zakładając, ze radiatory by się nie kurzyły).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj ;) Hmm dziwne, ostatnio jak patrzałem to koleś mial prawie 7 lat... Może postanowił zmienić serwer ^^ ;) Z frezerem nic ci się nie przegrzeje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj ;) Hmm dziwne, ostatnio jak patrzałem to koleś mial prawie 7 lat... Może postanowił zmienić serwer ^^ ;) Z frezerem nic ci się nie przegrzeje ;)

Tak to ta strona ;) Dzięki za rade

http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=3180 ten freezer??

Edytowane przez Radzyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze ceny procesorow tez w gore poszly.. miesiac temu 3500 kosztowal tyle co teraz 3200, a roznica miedzy nimi w cenie wynosila 20 zl a nie 50.. a ten freezer to duzo halasu robi? czy scythe mine bedzie cichszy?

No właśnie to samo zauważyłem :blink: :mur: A nie chce zakładać tematu oddzielnego jaki polecacie monitor 19 calowy LCD do 800 zeta??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi