Skocz do zawartości
Neo_x

Troszke o hackingu ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Siema.... mam taki problem.... mianowicie..... mam stale lacze....... i ciagle ktos sie bawi jakimis trojanami, netbusami itp, itp..... moj norton firewall pokazuje mi z jakiego miasta jest ta osoba, jaki ma ip itp..... a teraz pytanie... czy jest mozliwosc wyslania osobie atakujacej mnie jakiejs wiadomosci na IP?? np. Wlasnie zostales namierzony przez FBI poniewaz prubowales sie wlamac do komputera bla, bla......... :P poprostu mnie to juz denerwuje.. a co najgorsze spowalnia mi to lacze :?

THX :)

Pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak znasz adres (taki realny) to idz z siekierom i utnij kabel , moze cos jeszcze :))))

no wlasnie w tym problem ze dokladnego adresu nie mam :)

mam tylko IP 80.49.16.86 a do tego jeszcze mam pd86.brzeziny.sdi.tpnet.pl aha.. i jeszcze miasto Brzeziny Radom :)

nie bede wymienial innych IP bo jest tego od cholery :) prosze.. niech ktos mi pomoze :) trzeba zwalczac lamerstwo.... :) przynajmniej w niektorych przypadkach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widac ze gnojek jest z tepsy, zadzwon do nich, na infolinie od sdi, dowiedz sie komu masz dac cynk o takim pajacu. zglos ze z tego ip nachodza cie, a reszta zalezy od providera. na poczatek wysla mu upomnienie, a jak nie pomoze, to go odlacza.

a co do firewalli, to ja polecam ZoneAlarm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to chlopie... znaczy, ze masz w kompie server trojana, sciagnij avp z najnowszymi bazami i sie odkaz

nie mam zadnego trojana.. mam czysty komp....... mam najnowszego nav 2003 + update..... tyle ze norton firewalle sie ciagle pluje ze ktos chce sie ze mna "pobawic" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam tylko IP 80.49.16.86 a do tego jeszcze mam pd86.brzeziny.sdi.tpnet.pl aha.. i jeszcze miasto Brzeziny Radom :)...

to podaj jakie porty skanuje - zreszta w sieci jest od pyty baz z wypisanymi danymi jakie porty skanuja jekie programy

a moze caly czas masz atakowny port 1214 albo 4662 albo ...

to sie lepiej nie przyznawaj co sciagales ostatnio ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam tylko IP 80.49.16.86 a do tego jeszcze mam pd86.brzeziny.sdi.tpnet.pl aha.. i jeszcze miasto Brzeziny Radom :)...

to podaj jakie porty skanuje - zreszta w sieci jest od pyty baz z wypisanymi danymi jakie porty skanuja jekie programy

a moze caly czas masz atakowny port 1214 albo 4662 albo ...

to sie lepiej nie przyznawaj co sciagales ostatnio ;)

skanuje porty 12345 czyli NetBus.... tak mi pokazuje norton firewalle :)

co ja ostatnio sciagnalem....... kilka mp3 z www.humor.pl i aha.... street legal z dc :wink: oczywiscie mam orginalna plyte :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam zadnego trojana.. mam czysty komp....... mam najnowszego nav 2003 + update..... tyle ze norton firewalle sie ciagle pluje ze ktos chce sie ze mna "pobawic" :)

Albo masz trojana (serwer), ktory otwiera furtke na danym porcie, wtedy gosiu wchodzi bez problemu (za pomoca klienta) i ma fizyczny dostep do Twojego compa, albo Firewall Ci sie pluje bo gosciu skanuje jakis zakres sieci (na otwarte porty trojanow) w ktorej Ty sie znajdujesz. Tak czy siak napisz do tp$a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak znasz adres (taki realny) to idz z siekierom i utnij kabel , moze cos jeszcze :))))

mam tylko IP 80.49.16.86 a do tego jeszcze mam pd86.brzeziny.sdi.tpnet.pl aha..

Z tego wynika ze koles ma sdi czyli ma stale IP ( czyli jest ladwy do namierzenia ) a do ochrony ma pewnie jakiegos firewall, a kazdego firewalla mozna ominac. Jak chcesz cos wiecej to na priv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a masz na kompie jakies trojany netbusy itd??

z tego co pamietam to nawet netbus umożliwiał cos takiego, że w momencie jak gośc sciaga ci screen twojego pulpitu okazuje mu się wyedytowany prze ciebie gif np z fuckiem. itd..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najczesciej takie historie wynikaja z zlej konfiguracji / nie zrozumienia komunikatu firewala . Proponuje sobie odposcic . Juz nie raz widzialem listy do abuse@tpsa w stylu ktos mnie atakuje i w zalczniku log z ktorego wynika ze koles uzywa jakiegos P2P i sam to generuje .... itd i inne bezsensy , albo atak w stylu jeden ping

Lacze to ci ile spowalnia 0.1 % ? i tak wsztystkich "hakierow" nie odetniesz a jak pisalem wiekszosc to nie jest atak tylko nie znajomosc sieci /firewala przez uzytkownika

ja to wszystko zlewam , skanowanie portow , trojany i inne glupoty

masz dobrego firewala to i tak nic nie zobacza/zrobia/zepsuja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a masz na kompie jakies trojany netbusy itd??

z tego co pamietam to nawet netbus umożliwiał cos takiego, że w momencie jak gośc sciaga ci screen twojego pulpitu okazuje mu się wyedytowany prze ciebie gif np z fuckiem. itd..

nie... powtarzam po raz kolejny..... komp mam czysty..... ni jednego wirusa... a tym bardziej trojana :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej, spytaj kolesia czy byl ostatnio w lesie, bo znasz jego adres i ekipa wlasnie do niego jedzie ;)

no tak :D moze byc i tak :D ale nadal nie wiem CZYM mam sie go zapytac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by nie patrzeć jest to przestępstwo. Włącz sobie jakiś auditing i wyślij logi oraz opis problemu pod adres abuse@tpnet.pl. Odłączą temu panu SDI i tyle.

to jest pewny sposob 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest bodajże ;) taki program co się nazywa netbuster. Służy właśnie do uprzykrzania życia "chakierom" bawiącym się netbusem. Można wysyłać różne komunikaty,a nawet zawiesić gościowi pc. Ma jeszcze pare bajerów ale nie pamiętam jakich bo używałem go dość dawno :? Tak czy siak polecam :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi