kurczak80 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Kupiłem gtsa 320mb gigabyte na razie niekręcony wystarcza.Nie zauważyłem cięć opisanych przez revoka.W TDU w mieście trochę tnie ale bez przesady da sie grać i to wina gry a nie braku pamięci na karcie.Wszystko sprawdzane na Viście 64 bit.Ja wiem że wszyscy jesteście uczuleni przy takim sprzęcie na przycinanie w grach ale ja przeżuciłem się z 7600gs więc różnica dla mnie jest kolosalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monaro Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 (edytowane) Zastanawiam sie nad zakupem 8800 GTS 320MB. W gre wchodza najtansze wersje firm: BFG i EVGA. Niby takie same a jednak chyba nie do konca...... Co przemawia za BFG: - wyzsze takty shaderow i rdzenia - 5 lat gwary sklepowej. Co przemawia za EVGA: -nizsza o 40zl cena niz BFG -mozliwosc zwiekszenia gwarancji do 10 lat choc w praktyce to chyba karte byloby trzeba wysylac do Niemiec, wiec juz nie tak wesolo. Inna sprawa, ze karta za 10 lat bedzie tyle warta co :lol2: Zawsze jednak to lepiej miec gware niz nie miec..... Ktora wybrac? Edytowane 15 Czerwca 2007 przez Monaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
revok Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Weź przystopuj trochę misiek. Ten "pajac" to trochę nie na miejscu chyba i w złym kontekście użyty. Widać waleriana wskazana jak najbardziej. Napisałem, że u mnie(i nie tylko u mnie) ten problem nie występuje i poradziłem grzecznie co powinieneś zrobić w pierwszej kolejności a Ty obrażając mnie wmawiasz, że jednak się mylę. Widzę w Twoim profilu, że masz inne zainteresowania prócz bezsensownego wydawania pieniędzy na niepotrzebny upgrade sprzętu więc proponuje również, tak na uspokojenie to gotowanie, mycie okien, i zmywanie naczyń... Chyba, że gary przypalają Ci zupę, ramy wylatują z futryn a talerze roztrzaskują się na podłodze... wtedy nic nie rób... połóż się i oddychaj, oddychaj głęboko. Uderzyłeś 701 razy w klawiaturę, żeby spłodzić tego paszkwila - gratulacje. Teraz pewnie czekasz na jakąś armie ogrów wysłanych przeze mnie by zniszczyć twój zamek. Nic bardziej mylnego... Istotą nie jest waleriana, Pajac i Schopenhauer chwyt 38 z tomiku o Erystyce... To co ważne mieści się w moim 1 poście w tym temacie i np. na 10 stronach na nvnews. Swoją drogą to to jest troche tragiczne. Ludzie twojego pokroju po prostu patrzą na problem i tłumaczą go sobie czynnikami wewnętrznymi: ja tego nie mam, ale revok ma. Ergo: ja nie mam to ja fajny (ja Yeti i ch...), a revok głupi, nie zażył waleriany, troll i debil. Ty nawet nie pofatygowałeś się kliknąć na linki, które tutaj umieściłem. Ale mniejsza o Ciebie... Umieściłem tego posta, bodaj na największym Polskim serwisie poświęconym komputerom, nie po to, żeby wypłakać się na Waszych ramionach, skamląc o walerianę... ale by zostawić też jakiś ślad... czysto dać do zrozumienia, że problem jest (bo cholera jest!) i ja go tutaj dokładnie śledzę i opisuję: jeśli Ciebie to nie dotyczy to ok (po prostu to napisz i już)... ale jeśli masz pecha zauważyć spadki u siebie to wiedz, że nie jesteś sam. Tak czy inaczej, jak mawia Ziobro "Sprawa jest rozwojowa... a ten Pan już nikogo nie zabije.". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Umieściłem tego posta, bodaj na największym Polskim serwisie poświęconym komputerom, nie po to, żeby wypłakać się na Waszych ramionach, skamląc o walerianę... ale by zostawić też jakiś ślad... czysto dać do zrozumienia, że problem jest (bo cholera jest!) i ja go tutaj dokładnie śledzę i opisuję:to daj tez ten "problem" w tematach o serii 7xxx, bo ich widac tez to dotyczy. dla mnie temat z nvnews to jeden wielki smietnik w tym momencie - nic nie wnosi do tematu, a ludzie zaczeli wrzucac kazda zblizona anomalie na praktycznie kazdej karcie. bzdura kompletna sie z tego zrobila. btw: czy ktos pomyslal, aby zrobic w koncu ankiete, na jakich kartach serii 8 "problem" wystepuje najczesciej? osobiscie podejrzewam wersje 320MB, ale o tym juz pisalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Witam po przerwie :D Kupiłem gtsa 320mb gigabyte na razie niekręcony wystarcza.Nie zauważyłem cięć opisanych przez revoka.W TDU w mieście trochę tnie ale bez przesady da sie grać i to wina gry a nie braku pamięci na karcie.Wszystko sprawdzane na Viście 64 bit.Ja wiem że wszyscy jesteście uczuleni przy takim sprzęcie na przycinanie w grach ale ja przeżuciłem się z 7600gs więc różnica dla mnie jest kolosalna.Wina leży po stronie procesora który jest wykastrowany, a nie po stronie gry :lol2: Chcesz grać w miarę komfortowo to bierz GTX'a :D A jak lubisz wysokie rozdziałki i maks detale to najlepiej dwa, a i to będzie mało :D (...) czy ktos pomyslal, aby zrobic w koncu ankiete, na jakich kartach serii 8 "problem" wystepuje najczesciej? osobiscie podejrzewam wersje 320MB, ale o tym juz pisalem. No ankieta bardzo dobra myśl :wink: Imo nic z tego nie wyjdzie, bo przykładowo problem u mnie występuję w każdej grze :lol2: A to dlatego, że GTS to kupa zarówno 320 jak i 640 :lol2: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
revok Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 to daj tez ten "problem" w tematach o serii 7xxx, bo ich widac tez to dotyczy. dla mnie temat z nvnews to jeden wielki smietnik w tym momencie - nic nie wnosi do tematu, a ludzie zaczeli wrzucac kazda zblizona anomalie na praktycznie kazdej karcie. bzdura kompletna sie z tego zrobila. btw: czy ktos pomyslal, aby zrobic w koncu ankiete, na jakich kartach serii 8 "problem" wystepuje najczesciej? osobiscie podejrzewam wersje 320MB, ale o tym juz pisalem. Nie mam i nie miałem nigdy do czynienia z kartami serii 7xxx. Za to mam do czynienia z felerną seria 8xxx. Owy "problem", "śmietnik", "anomalie" i "bzdurę kompletną" nie zrobiłem ja, czy ludzie z nvnews... Zrobiła to Nvidia wypuszczając na rynek niedopracowany bubel. Zresztą ile się tam tych "anomalii" naliczyłeś?! Dwie? Trzy? Może dziesięć? O czym to świadczy? ... A teraz widzę jak kolejne osoby wskakują sobie na PurePC i pytają, czy lepiej kupić GTS'a 320MB z Asusa, a może BFG? Karta kosztuje 1000zł - ktoś wyda taką kasę i co zobaczy? Artefakty? BSOD'a? Czy 10FPS w 1024x768? A może kupi nową grę i wyskoczy mu wesoły komunikat "ej sorry stary masz syfiatą grafe i nie możesz w ogóle mnie zainstalować PS poczekaj na nowe stery..."? Fakt, sieję Wam tu straszny ferment i wiem, że już Was to zaczyna szczerze wk..., ale nie mogę po prostu siedzieć z założonymi rękami i patrzeć, jak wszyscy tutaj robią dobrą minę do złej gry, i nie chodzi mi już tutaj tylko o jakieś głupie spadki fps. Potwierdzam - kartę tak naprawdę zweryfikuje w 100%, jako pierwszy, Bioshock (robiony na UE3)... ale już teraz mam poważne obawy na temat funkcjonowania tych kart w nowych grach (bo jeśli chodzi o "stare" to nvidia jest skreślona)... RS: Vegas (UE3)? Uhm... zwalona konwersja; CoJ dx10? Optymalizacja trwa... póki co 5-10 klatek... CoH dx10? Optymalizacja trwa... póki co można zapomnieć o płynnym graniu... LostPlanet? Dopiero na 3 sterowniku gra w ogóle mi ruszyła... a walkę na drugiej mapie w SnowPirates to w ogóle sobie odpuściłem. "Sprawa jest rozwojowa"? ... Z większością gier są "problemy" - występują tzw. "anomalie", które tak naprawdę są owocem przedwcześnie wydanego, niedopracowanego bubla. Powstało kilkanaście sterowników, a Wy się cieszycie, że największym "usprawnieniem" jest "poprawa jakości obrazu!"...no przepraszam najmocniej... ale to już jest kuriozum. Przecież to tak jakby cieszyć się, że wujek naprawił pilot do niedziałającego telewizora! Tak czy inaczej wymieniłem x1900xt, który działał na coś co nie działa? Mam być na to ślepy i cieszyć się z tego co mam?! pfff... PS Czy chęć prostego odpalenia karty, zainstalowania pierwszego lepszego sterownika na pierwszym lepszym systemie operacyjnym i włączenie cholernej gry tak, żeby normalnie działała bez jakichkolwiek zarzutów, czyni mnie takim strasznie, upierdliwie wymagającym?! ... Co się stało z tymi pecetami? Kiedyś tak nie było... Wszystkim tym, którzy napalają się z wymianą mówię: poczekajcie jeszcze momencik... przynajmniej do sierpnia/września, bowiem ręka w topku nie jest niczym przyjemnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Nie mam i nie miałem nigdy do czynienia z kartami serii 7xxx. Za to mam do czynienia z felerną seria 8xxx. Owy "problem", "śmietnik", "anomalie" i "bzdurę kompletną" nie zrobiłem ja, czy ludzie z nvnews... Zrobiła to Nvidia wypuszczając na rynek niedopracowany bubel. Zresztą ile się tam tych "anomalii" naliczyłeś?! Dwie? Trzy? Może dziesięć? O czym to świadczy? ... A teraz widzę jak kolejne osoby wskakują sobie na PurePC i pytają, czy lepiej kupić GTS'a 320MB z Asusa, a może BFG? Karta kosztuje 1000zł - ktoś wyda taką kasę i co zobaczy? Artefakty? BSOD'a? Czy 10FPS w 1024x768? A może kupi nową grę i wyskoczy mu wesoły komunikat "ej sorry stary masz syfiatą grafe i nie możesz w ogóle mnie zainstalować PS poczekaj na nowe stery..."? Fakt, sieję Wam tu straszny ferment i wiem, że już Was to zaczyna szczerze wk..., ale nie mogę po prostu siedzieć z założonymi rękami i patrzeć, jak wszyscy tutaj robią dobrą minę do złej gry, i nie chodzi mi już tutaj tylko o jakieś głupie spadki fps. Potwierdzam - kartę tak naprawdę zweryfikuje w 100%, jako pierwszy, Bioshock (robiony na UE3)... ale już teraz mam poważne obawy na temat funkcjonowania tych kart w nowych grach (bo jeśli chodzi o "stare" to nvidia jest skreślona)... RS: Vegas (UE3)? Uhm... zwalona konwersja; CoJ dx10? Optymalizacja trwa... póki co 5-10 klatek... CoH dx10? Optymalizacja trwa... póki co można zapomnieć o płynnym graniu... LostPlanet? Dopiero na 3 sterowniku gra w ogóle mi ruszyła... a walkę na drugiej mapie w SnowPirates to w ogóle sobie odpuściłem. "Sprawa jest rozwojowa"? ... Z większością gier są "problemy" - występują tzw. "anomalie", które tak naprawdę są owocem przedwcześnie wydanego, niedopracowanego bubla. Powstało kilkanaście sterowników, a Wy się cieszycie, że największym "usprawnieniem" jest "poprawa jakości obrazu!"...no przepraszam najmocniej... ale to już jest kuriozum. Przecież to tak jakby cieszyć się, że wujek naprawił pilot do niedziałającego telewizora! Tak czy inaczej wymieniłem x1900xt, który działał na coś co nie działa? Mam być na to ślepy i cieszyć się z tego co mam?! pfff... PS Czy chęć prostego odpalenia karty, zainstalowania pierwszego lepszego sterownika na pierwszym lepszym systemie operacyjnym i włączenie cholernej gry tak, żeby normalnie działała bez jakichkolwiek zarzutów, czyni mnie takim strasznie, upierdliwie wymagającym?! ... Co się stało z tymi pecetami? Kiedyś tak nie było... Wszystkim tym, którzy napalają się z wymianą mówię: poczekajcie jeszcze momencik... przynajmniej do sierpnia/września, bowiem ręka w topku nie jest niczym przyjemnym. Widze że jesteś troszke do tyłu z COH i DX 10 :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moulder Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 W TDU nie da się grać na G80 tak tnie - klatek 40 na 4aa (1280x1024), a w mieście tnie jak dziki dorożkarz... czekać na patcha (to dzisiaj miała być premiera!!!) - bam! A tak swoją drogą to ta gra mi nie zwalnia fps... hmmmm... Aneks: oh... um... o.. uhuh... i.. i.. i.. zasilacz mam jeszcze z Tagana 530W, żeby mi osprzęt nie pyszczył menda... PS Proponuje odpalić Stalkera/Feara (najlepiej w dodatek i pobiegać obok kościoła na początku samym - no masakra)/Obliviona z Frapsem i pograć troszkę - zobaczysz jak Ci lecą fpsy na pysk... bo absolutnie nie uwierzę Ci w, że spośród setek ludzi zgłaszających ten problem akurat TY go nie masz... aczkolwiek nie myśl sobie, że Ci go życzę, czy coś... oj nie nie nie nie... U mnie takie objawy nigdy nie wystepowaly. Gralem caly dzien nawet i nic sie nie dzialo w TDU, Obliviona, Stalkera itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Ja nie wiem zatem czy jest cokolwiek dopracowanego. Mam jeszcze X1900XTX i są z nim same problemy. Nie dość, że wydajnościowe to jeszcze z przegrzewaniem się VR (który tak w ogóle się nie przegrzewa a wariuje już przy 63*C). Na drugim kompie jest sobie 7800GS i też są gry, które chodzą gorzej/lepiej niż na X1900XTX. Zresztą zawsze tak było, że raz jeden a raz drugi producent kart wygrywa w danej grze. I tak czytam: 40 klatek = tnie??? Kiedy oko ludzkie widzi około 50FPS??? To na X1900XTX w HoMMV mam 28FPS, w Q4 mam ok. 38-43 (gdzie tam do magicznego 60???), STALKER w ogóle się kefi => REALTEC+X1xxx równa się zwiecha (czasami pomaga EAX OFF ale to nie jest regułą), a jak już działa to mam tyle samo FPS co na 7800GS!!!. NWN2 23-28FPS przy 1280x1024 MAX bez AA (które na ATI nie działa bo się ma mruganie obrazu - trzeba wyłączyć intro wówczas działa, ale wtedy jest 13FPS...) Jedyne gry, które rzeczywiście dobrze działały na ATi to seria NFS, gdzie po optymalizacji można było śmiało przy V-SYNC jechać na 75FPS (spadki w niektórych miejscach do 55FPS) przy 1280x1024x75Hz. Zatem każda karta i każde sterowniki mają coś dobrze i coś źle i zawsze tak będzie. Tym bardziej, że w wielu wypadkach wina leży również po stronie samych gier. Czy Gothic 3 komuś działa idealnie??? Tnie i to WIDOCZNIE na każdym sprzęcie. Nie ważne czy ma się 7800GS czy 8800GTX czy 7950GX2 czy X2900XT i nie ważne czy ma się 2.2GHz czy 3GHz Dual Core ani czy ma się 1GB czy 4GB RAM. Poprostu niedopracowany engine i tyle. A niestety większość gier wychodzi w takim stanie... Już nawet nie chce mi się wspominać o w ogóle niedokończonych grach tj. KotOR2, gdzie ucięli 1/3 lokacji i misji... A jeszcze mi się przypomniało: Do Gothica 2 też były zarzuty, że jest niezoptymalizowany i że słabo chodzi (choć wówczas na 6800GT@Ultra+) działał nieźle. Niemniej jednak Noc Kruka (Dodatek) zoptymalizowali - tzn. usunęli część punktów szkieletowych świata - co skukowało częstszym wypadaniem Bezimiennego w nicość :D lub przyklejanie się do elementów środowiska. U mnie ilość FPS nie uległa zmianie (no o 4FPS na plus = nic) a tylko "utrudniła" rozgrywkę. A STALKER też jest niedopracowany i w dalszym ciągu na X1xxx są problemy w ogóle z działaniem gry, a dodatkowo w dalszym ciągu nie naprawili problemu "odnawiania" się wszystkich misji w trybie SP, gdzie dla przykładu ciągle musimy zabijać handlarza, albo możemy skosić nieskończonośc kasy chodząc ciągle do jednego kolesia, który daje nam 2500... Niby coś naprawiają a nic nie naprawiają. Do G3 w ogóle nie ma patcha poza 1.12, który nic w mechanice gry nie zmienił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 To jest topic o 8800gtx/gts a wy tu o skopanych silnikach graficznych... Niestety też mam te durne spowolnienia :( na stalkera pomógł mod "[Float32] Poprawiacz grafiki i wydajności." ale i tak nie do końca (po przejściu na inną lokacje fps leci w dół,alt+tab załatwia sprawe). Jeśli to wina gry trzeba czekać na kolejnego patcha, jeśli karty na nowe stery. Żaden płacz i biadolenie na forum nie pomogą. A i mam 320Mb na mojej grafie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Witam po przerwie :D Wina leży po stronie procesora który jest wykastrowany, a nie po stronie gry :lol2: Chcesz grać w miarę komfortowo to bierz GTX'a :D A jak lubisz wysokie rozdziałki i maks detale to najlepiej dwa, a i to będzie mało :D No ankieta bardzo dobra myśl :wink: Imo nic z tego nie wyjdzie, bo przykładowo problem u mnie występuję w każdej grze :lol2: A to dlatego, że GTS to kupa zarówno 320 jak i 640 :lol2: pzdr hmm powiedział co wiedział........... :huh: testowałeś 320 ,640 i GTX-a że pleciesz takie banialuki pewnie tylko z tego powodu że dałes sie nabrac na wersję 320MB :lol2: pozdro :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
revok Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 (edytowane) @Hirotaro TDU ma problem z całą linią G80 nawet GTX w SLI tnie - patch ma to naprawić (Atari pracuje nad tym z Nvidia). ---> dokładnie mam to samo co ten koleś... i chyba nie ja jeden. Anyway ja mam satysfakcję przy 35FPS. 8800 to jest moja siódma karta graficzna... i chociaż czasami miewałem drobne problemy (np. w 9800pro dosłownie spaliło, a następnie stopiło się chłodzenie) to nigdy nie byłem tak cholernie rozgoryczony. G80 miał mi dać możliwość płynnej gry w Stalkera - nie dał... Mogłem za to poszpilać sobie w dorzuconego do Boxa GRAW'a (z którym świetnie radził sobie x1900xt). X1900xt to była karta, niedoskonała - owszem... ale przynajmniej dopracowana! Jeszcze wcześniej miałem 6800gt (kastrat z Asusa - bodaj V9999) i była to świetna grafa - mój brat do dzisiaj na niej zacina w NN2. Tutaj chodzi o stabilny grunt na jakim powinien się czuć klient tak renomowanej firmy jak Nvidia (jednej z dwóch!)! Bo póki, co ta firma leci sobie w balona i z tego co słyszałem Ati wcale nie jest lepsza z tym całym x2900. Ponadto zapomniałem dodać: co to w ogóle znaczy, że sterowniki nie obsługują opcji Full Screen Video (opcji po prostu nie ma wbrew instrukcji pomocy)?! Mając podpięty projektor muszę bawić się w jakieś cholerne klikanie/przeciąganie w programikach video. Aha i jeszcze jedno - żeby uruchomić Feara w 1280x1024 to muszę kopać w settings i ręcznie ustawiać... :blink: @jurek911 Witam w klubie... :sad: PS Pod koniec miesiąca wymieniam na 640MB... i zobaczymy, co z tego wyniknie. Edytowane 16 Czerwca 2007 przez revok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Coś mi sie zdaje,że zaczyna wracać era PROuser'ów,a to dlatego,że nic już nie działa na domyślnych ustawieniach,tylko trzeba w konfigach grzebać, osobne profile w sterach do każdej gry (w końcu na coś sie przydały),a trzeba co nieco wiedzieć,żeby dobre efekty osiągnąć. Ja sam niestety niewiele wiem,ale wystarczająco,aby pograć w miarę płynnie. A teraz coś z innej beczki.Mam lcd 1440x900 i możliwość ustawienia np: w stalkerze 1280x1024, no szerokosć to sie zgodze,ale jakim cudem ustawiła się większa wysokość niż sam monitor fizycznie posiada ??? No chyba że obraz jest liczony jak na 1024,a potem skalowany i wyświetlany na 900 pikselach. Oczywiście jakość w takim przypadku pozostawia wiele do życzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Niestety to prawda z nabieraniem sie na 320. Zastanawiam się tylko czy 640 nie jest przereklamowana. Wydać 2k za GTX trochę mi sie nie widzi. Może następna generacja przyniesie jakieś zmiany ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andare Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Niestety to prawda z nabieraniem sie na 320. Zastanawiam się tylko czy 640 nie jest przereklamowana. Wydać 2k za GTX trochę mi sie nie widzi. Może następna generacja przyniesie jakieś zmiany ? Masz GTS'a 320mb, ciesz sie z dobrej karty pod DX10. I tak mało kto ma taką bo większość na nią nie stać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 (edytowane) Niestety to prawda z nabieraniem sie na 320. Zastanawiam się tylko czy 640 nie jest przereklamowana. (...) Taka sama sytuacja jest z nabieraniem się na wersję 640 :) Prawda jest taka, że dopiero GTX coś tam potrafi, a i z tytułu na tytuł będzie coraz gorzej :wink: @Racuch naturalnie nie posiadam wszystkich wymienionych modeli, ale posiłkuję się opiniami obiektywnych użytkowników i stąd wiem na co stać GTX, a przy nim wersja 640 wypada blado :wink: pzdr Edytowane 17 Czerwca 2007 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Dajcie spokój z tą licytacją, który G80 jest lepszy, bo hierarcha jest klarowna. Dla mnie 320 jest zupełnie wystarczająca, bo gram tylko w TDU i średnio 60klatek w 1280x1024 (po OC) mnie całkowicie zadowala. A nowe gry, coż zamulą zapewne zarówno GTSy, GTXy i pewnie Ultry też. Taka kolej rzeczy. Grafy trzeba zmieniać conajmniej raz w roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Dokładnie gts styka w zupelnosci , wlasnie pogrywam sobie w r6 vegasa i wszystko plynie w max detalach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Dokładnie gts styka w zupelnosci , wlasnie pogrywam sobie w r6 vegasa i wszystko plynie w max detalach.Potwierdzam teraz aż chce się grać. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 No może do 1280x1024 ale do wyższej rozdzielczości to już sie nie nadaje. Z dx10 to raczej nie będzie dobrze działać. Nigdy pierwsza generacja kart graficznych nie działała dobrze z nowym DX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgadzam sie,zawsze nowa technologia jest niedopracowana. Dlatego imo najbardziej optymalnym wyborem jest właśnie 8800gts320Mb. Zanim zaczniecie mnie bluzgać wyjasniam dlaczego: -jest lepsza od większości modeli 7 serii -jest stosunkowo tania (wersja 640 kosztuje nawet 40% wiecej,ze o gtx nie wspomne,a dopłacać tyle kasy,żeby mieć te 10 klatek więcej,co przy dzisiejszych zabugowanych produkcjach i tak na niewiele sie zda) -dobra na wejście w dx10 (jesli silniki nowych gier okażą sie w miarę ergonomiczne to spokojnie pogramy,a jeśli nie to i gtx niewiele poradzi) To tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 panowie ,kazdy kupuje grafe taka na jaka stac! pod wzgledem wydajnosci do ceny najlepszym wyborem jest wersja 320mb, ale ten który wymaga najwyzszej wydajnosci kupi ultre, i wie za co płaci. jedni powiedza ze jest to nie opłacalne, no to juz sprawa indywidualna kazdego kupujacego... :wink: i koniec dyskusji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 No może do 1280x1024 ale do wyższej rozdzielczości to już sie nie nadaje. Z dx10 to raczej nie będzie dobrze działać. Nigdy pierwsza generacja kart graficznych nie działała dobrze z nowym DX. a r9700? jak wyszedl i wprowadzil dx9.0 to byl potworem wydajnosciowym i w dx8.0 i dx9.0 nvidia wtedy dala ciala z serja FX. Wiec da sie...ale teraz pewnie to juz tu jest jakis spisek bo to co sie teraz dzieje to komedia. DX10 a gier nie ma (od podstaw pod to) a karty od dawna juz dostepne. Vista same problemy w grach sterach itd a wszyscy dx10 sie podniecaja. Prawda jest taka ze teraz to wszystko to jest poligon doswiadczalny MS wywalil zdupcony OS aby go tysiace userow posprawdsalo i poraportowalo bledy. Sam MS juz zapowiedzial nowego windowsa. Bedzie pewnie taka sytuacja jak z Windowsem 2000 i XPkiem, XPka wywalili chwile po 2000 ktory takze byl poligonem doswiadczalnym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Dokładnie gts styka w zupelnosci , wlasnie pogrywam sobie w r6 vegasa i wszystko plynie w max detalach.styka, styka :lol2: Coś Ci w mózgu nie styka w max detalach Potwierdzam teraz aż chce się grać. :) To może graj i głupot nie opowiadaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 (edytowane) ...ten który wymaga najwyzszej wydajnosci kupi ultre, i wie za co płaci... i odpala TDU, tudzież inną gre i klnie na czym świat stoi :lol2: ale nie o to chodzi tutaj w tym temacie... Co do problemów i ich rozwiązań, ciągle nie mogę sobie poradzić z ustawieniem obrotów wentyla. Owszem riva powinna załatwić sprawę,ale nie załatwia,mogę tylko na sztywno ustawić obroty. Btw. czy wy też domyślnie macie na sztywno 60% ??? Sprawdzałem w biosie karty i jest tam tylko 100%,a pozostałe pola są nieaktywne i ni jak nie da rady zmienić tych ustawień :mur: Edytowane 17 Czerwca 2007 przez jurek911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 styka, styka :lol2: Coś Ci w mózgu nie styka w max detalach To może graj i głupot nie opowiadaj Słuchaj czego ty chcesz mi starcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Słuchaj czego ty chcesz mi starcza. Jasne, do "r6 vegasa i wszystko plynie w max detalach" bzdetów nie pisz, bo jeszcze ktoś w to uwierzy i kuku sobie zrobi za 1000pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 pochwal się lepszym sprzętem, gadać każdy potrafi - skoro nam wystarcza to tak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 i odpala TDU, tudzież inną gre i klnie na czym świat stoi :lol2: ale nie o to chodzi tutaj w tym temacie... Co do problemów i ich rozwiązań, ciągle nie mogę sobie poradzić z ustawieniem obrotów wentyla. Owszem riva powinna załatwić sprawę,ale nie załatwia,mogę tylko na sztywno ustawić obroty. Btw. czy wy też domyślnie macie na sztywno 60% ??? Sprawdzałem w biosie karty i jest tam tylko 100%,a pozostałe pola są nieaktywne i ni jak nie da rady zmienić tych ustawień :mur: u mnie tdu chodzi plynniutku!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 (edytowane) styka, styka :lol2: Coś Ci w mózgu nie styka w max detalach To może graj i głupot nie opowiadaj A walnij sie w łeb człowieku . Wybierz scene a ja walne screenszota i nie denerwuj mnie proszę . Jak mowię że gram w max detalach , zainstalowany pacz 1.04 i wszystko pływa. Wcześniej miałem x1800gto wykrecone jak w podpisie i w 1024x768 w med/high cala gre przelazlem co prawda na mniejszym znacznie komforcie więc mi tu nie opowiadaj bajek . Fraps w oknie w górnym rogu chodzi i widzę co się dzieje. Edytowane 17 Czerwca 2007 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...