Skocz do zawartości
muszka15

Windows Xp I 64 Mb Ram.

Rekomendowane odpowiedzi

Wyłączyć wszystklie zbędne bajery typu jakieś style czy cienie i tym podobne.Powinno to troche pomoć.Można się jeszcze w rejestrze pobawić ale tam trzeba wiedzieć od czego zacząć.Poszukaj w googlach stron o win xp tam czasem są opisane metody przyspieszenia systemu przez rejestr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prędzej niż "zainstaluj 98" powiedziałbym dołóż ramu. Optymalizacja na pewno "cośtam" da, ale żeby od razu była zauważalna poprawa wydajności... no nie wiem. Na pewno szybki dysk dużo daje przy takiej konfiguracji, ale przy takiej ilości ramu, to spodziewałbym się jakiegoś dziadka, no chyba że pytanie jest czysto teoretyczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydatek rzędu 30 złotych, u niektórych sdram wala się czasami po pokoju, po szufladach bo eni ma co z nim zrobić.. radzę zainwestować w ram.. Głupi winamp zajmuje 30MB ramu więc co Ty chcesz robić na tym systemie w ogóle? Podejrzewam że sam windows mimo licznych optymalizacji swoje 80MB zajmie i tak :).. Więc żadna optymalizacja tu nie pomoże bo i tak wszystko będzie leżeć w page file...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm takie sprawy jak wylaczenie przywracania systemu oraz zmiana stylu na win2000 podobny i innych smieci to chyba mowic nie musze ?

A tak to najlatwiej chyba dolozyc ramu jednak dodatkowa optymalizacja windy da jeszcze lepszy efekt :) Polecam programik GAME XP - dosc niezlego kopa daje widzie, chyba ze zna ktos jakkies lepsze ?

Edytowane przez ZIBI_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja polecam zastosować sie do tego co już jest:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=56399

i fajnego programiku którego używam FreshUI(mi sie podoba:rolleyes: )

PS Kolega na durniu 1,3GHz i 128MB ramu ddr266 grał w heroes IV i nawet względnie to chodziło(grafa jakis gf2) :D. I dołącze się do poprzedników, jak już masz kupić ram, to bierz 128MB(64 sie nie opłaca, chyba ze ktoś odda za symboliczne 1zł B-) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS Kolega na durniu 1,3GHz i 128MB ramu ddr266 grał w heroes IV i nawet względnie to chodziło(grafa jakis gf2) :D. )

-musiał byc naprawde twardy ;P

a ja Ci proponuje od razu 256 dla świętego spokoju bo to chyba jest jednak minimalne minimum na xp żeby sie dało cokolwiek zrobić. Mój brat właśnie tyle ma i widze że zdycha mu to ale jednak da się coś tam zrobić przy odrobinie (!!) cierpliwości..No ale mniej to już sobie nie wyobrażam :)

pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi