RaV[666] Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Dokladnie, spyl plyte ,wez prawie dwie stufki tanszego 1700+ 0.13u B0 i ciesz sie DUZO wyzsza wydajnoscia (ten shuttle jest niczego sobie) odblokowanym mnoznikiem ,nowsha generacja chipsetu itp itd ;].No a co sklepu to w bicie dzisiaj wlasnie wymienilem na JUIHB-a 0302 ,kreci sie OK, troszku lepiej od mojego bylego JUIGBa 51 ale bez rewelki ,2150 na 1.85v i titanie plus mordercze 3 godziny ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 ja mojego asusa a7v133 + 340mb sdr + SB128PCI sprzedalem za 600 pln :D :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 ja bym odrazy w komplecie z plyta sprzedal pamieci SDR i kupil DDR bo teraz kosztuja tyle samo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 "]Dokladnie, spyl plyte ,wez prawie dwie stufki tanszego 1700+ 0.13u B0 i ciesz sie DUZO wyzsza wydajnoscia (ten shuttle jest niczego sobie) odblokowanym mnoznikiem ,nowsha generacja chipsetu itp itd ;].No a co sklepu to w bicie dzisiaj wlasnie wymienilem na JUIHB-a 0302 ,kreci sie OK, troszku lepiej od mojego bylego JUIGBa 51 ale bez rewelki ,2150 na 1.85v i titanie plus mordercze 3 godziny ;] rav czyli jak u siebie wrzuce tego JIUHB/CB/GB to bezproblemowo osiagne 166*12=1992mhz (2500+) BEZ ZMIANY CHLODZENIA :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 "]Dokladnie, spyl plyte ,wez prawie dwie stufki tanszego 1700+ 0.13u B0 i ciesz sie DUZO wyzsza wydajnoscia (ten shuttle jest niczego sobie) odblokowanym mnoznikiem ,nowsha generacja chipsetu itp itd ;].No a co sklepu to w bicie dzisiaj wlasnie wymienilem na JUIHB-a 0302 ,kreci sie OK, troszku lepiej od mojego bylego JUIGBa 51 ale bez rewelki ,2150 na 1.85v i titanie plus mordercze 3 godziny ;] rav czyli jak u siebie wrzuce tego JIUHB/CB/GB to bezproblemowo osiagne 166*12=1992mhz (2500+) BEZ ZMIANY CHLODZENIA :roll: Tak gwoli ścisłości 1992MHz = Athlon 2400+ (a i tak niecały ;) ) A każdy z tej serii pójdzie tak spokojnie. Ale aż żal je zostawiać tylko na 2GHz... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 co ty opowiadasz :? 8O chyba raczej niecale 2500+ wedlug regulki oznaczenie=3*czestotliwosc/2-500 12*166/2-500=2488 pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 XP2400+ jest taktowany standardowo 2000Mhz to nie mozesz miec wiecej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 co ty opowiadasz :? 8O chyba raczej niecale 2500+ wedlug regulki oznaczenie=3*czestotliwosc/2-500 12*166/2-500=2488 pozdrav Lagier Sorki, ale nie bardzo interesują mnie te wyliczenia. Zobacz sobie w jakimkolwiek sklepie jakie taktowanie ma Athlon 2400+ (podpowiadam - 2000MHz). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 wiem wiem moj blad sorx :oops: teraz dopiero sobie przypomnialem chyba chlopcy z amd odstapili od normy zawsze sie to zgadzalo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Lagier ,krotki ma racje ;] ,2400+ ma 2ghz ,2600+ ma 2133 na szynie 133 i 2083 na szynie 166 ,az ostatecznie 2800+ ma 2250 na szynie 166 ;], trochu to pocwierkane ale jest tak dlatego ze AMD chce miec wiarygodny wspolczynnik PR i jak Intel zmienil szyne na 533 to i u AMD sie to musialo jakos odbic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 wiem wiem moj blad sorx :oops: teraz dopiero sobie przypomnialem chyba chlopcy z amd odstapili od normy zawsze sie to zgadzalo :) No problemo. :D Ja tam nigdy nie liczę - zawsze jak podkręcam to sprawdzam w sklepach "ile jest wart" mój procek :D Hehe można ponad 1000 PLN zaoszczędzić :!: Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Rav[666] o ile sie nie myle ty tez masz titana d5tb spoko wytrzymuje czestotliwosc 2000mhz? :roll: :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Lagier , z jakiego ksiezyca spadles ? :D , B0 sie grzeja DUŻO mniej, titanik wytrzymuje 2150 aktualnie przy zamknietej budzie ;] i 1.85v.USDM twierdzi ze mam 52C ale ja bym z 5 dodal.Oczywiscie pelne obciazenie Prime95. ps.A jakbys nie dowierzal to looknij na czestotliwosc z jaka byl ten mark robiony: -- http://service.futuremark.com/compare?2k1=5835131 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 wiesz jeszcze pol roku temu mialem TB1000@1200 i mial 57 w stress wiec nie dziw sie ze jestem lekko przewrazliwiony ;) na tym punkcie> Wiem ze t-bredy sie mniej grzeja od palomino ale nie mialem okazji jeszcze ich wyprobowac dlatego sie pytam :) z tego wynika ze spokojnie mozna krecic go na 2600+ 166*12.5 :D :P no to po niedzieli musze cos wymodzic z tym prockiem bo do tego mojego AGOGA juz nie mam nerwow ;) :) pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 No moj durek 600@1200 na 2v tesh sie grzal niemilosiernie (ponad 60C....) A teraz to jak nowo narodzony ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 a tak na marginesie to calkiem przyjemny wyniczek osiagneles na swoim sprzecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 No ostatnio sie miescilem na pierwszej stronie z wynikami na 8500 ;] (1wynik na usera).Wkazdym razie bierz sobie tego 1700+ B0 bo warto ;].Ja zmykam ,bo rano czeka praca ;[. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 a teraz pytanie OT: mam u siebie taki maly problemik (moze czytaliscie kiedys byl o nim temat) i nie wiem czy jest to wina zasilki (mam codeshita) czy mobo :(. Otoz czasami gdy wlacze rano acar komp zwisa przy wykrywaniu urzadzen IDE. Zauwazylem ze gdy wlaczam wtedy kompa wszystko normalnie sie swieci oprocz cd-rw nie mozna jej wysunac itd. itp. tak jakby niedochodzil do niej prad. Ostatnim razem jak mi sie to stalo nie zwrocilem uwagi na to zasilanie tylko wymienilem tasme ide bo pomyslalem ze moze byc walnieta (i o dziwo ruszyl ale chyba wtedy tez wyciagalem zasilanie) ale jak widac nic nie pomoglo. Dopiero dzisiaj gdy wlaczylem rano kompa i mym oczom ukazal sie ten straszny ;) widok zaczalem sprawdzac wszystko po kolei i dopiero gdy poruszylem wtyczka przy samsungu (cd-rw) wszystko ruszylo. Dziwi mnie tylko jeden fakt jesli niedochodzi zasilanie to powinien poprostu chyba niewykryc urzadzenia ale pojsc dalej a u mnie "zamraza" sie i nic. I dziwi mnie jeszcze jedno iz dzieje sie to tylko i wylacznie wtedy gdy wylacze kompa z acaru na dluzszy czas (czyt. gdy ide spac :) ) jak rowniez to ze nie dzieje sie to regularnie (czyt. codziennie). Aha czasami zdarza sie tak ze wszystko wykryje ladnie pieknie ale z kolei w windzie nie moge nic odczytac na samsungu zas na LG (moj cdrom) zawsze wszystko ok troche to wszystko zagmatwane i pomieszane no ale coz bywa i tak. Ma ktos moze jakis pomysl co z tym fantem zrobic :? :roll: chce wyeliminowac wszystkie mozliwosci zanim odwioze mobo do servisu (o ile okaze sie ze to ona) z gory thx pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...