Puchacz1 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Witam chciałbym się dowiedzieć jak jest z gwarancją np. kart graficznych. Jeżeli po podkręceniu działą prawidłowo i naprzykład zjade na normalne taktowanie a po 2 tygodniach karta padnie będąc na normalnym taktowaniu to czy zostanie uwzględniona gwarancja czy nie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Hehe, oglądałeś reportaż o PurePC w TV? : > ;] Jeśli karta padnie, to w serwisie i tak nie zorientują się, żę była podkręcana, także bez obaw, uwzględnia gwarancję ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Gwara w przypadku o/c nie będzie uwzględniona przy bezpośredniej ingerencji w urządzenie. Na przykład zmianę chłodzenia, pencil i lutowane mody czy nawet zmianę pasty termoprzewodzącej. Ale to nie zawsze reguła, bo czasem to nawet na siłę nie szukają niezgodności... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Gwara w przypadku o/c nie będzie uwzględniona przy bezpośredniej ingerencji w urządzenie. Na przykład (1*)zmianę chłodzenia, (2*)pencil i (3*)lutowane mody czy nawet (4*)zmianę pasty termoprzewodzącej. Ale to nie zawsze reguła, bo czasem to nawet na siłę nie szukają niezgodności... 1* Kto oddaje karte ze zmienionym chłodzeniem? :lol: 2* No a co za prolem zetrzeć? 3* Jak się nie umie lutować to tak, ale w większości przypadku idzie zdjąć tak żeby było ie do zauważenia, tym barzdiej jak się nie wie gdzie szukać 4* To się spowrotem kładzie tanią sylikonówke i też nic nie będą wiedzieć ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasy Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 przypadkiem im nie mow ze podkrecales :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 No wiadomo. Tak się pytam ponieważ chce się zabezpieczyć na przyszłość i jak coś wiem co robić :) Mam jeszcze jeden prbolem a nie chcę zakładać nowego tematu. Mianowicie czy zasilacz może mieć wpływ ogólny na poprawne działanie komputera ?? Mianowicie chodzi mi o to czy może przez padający zasilacz robić się duży ping w grach. Przez naprzykład coraz słabsze napięcia czy coś w tym stylu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Zasilacz ma ogromny wpływ na stabilność komputera (Kiepski zasilacz = BSOD'y, restarty itd.). A na ping ma wpływ jakość łącza internetowego... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 ekhm ... to, że na PING najbardziej wpływa jakość łącza internetowego to ja też wiem. Aczkolwiek pytam się czy przez lich zasilacz sieciówka także może słabiej chodzic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Nie, zasilacz nie ma wpływu na działanie sieciówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Ja jak oddawalem moja 6600GT to tez sie troche balem bo miala bios ze zmienianymi taktowaniami (w 2d oba obnizone a 3d oba na duzo wyzej od nominalnych) Ale wrocila z serwisu juz dzialajaca i nawet z tym samym biosem co byl xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Mi kiedyś karta padła z biosem +0.3 na vgpu i innymi timingami do tego zapomniałem zmienic pasty i poszła do serwisu z AS a i tak się nieczepiali :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Chłodzenie jako część ulegająca naturalnemu zużyciu można samodzielnie wymienić nie tracąc gwarancji na kartę. Gorzej jest z modowanymi biosami, tutaj mogą się przyczepić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Wiesz, na kartach gwarancyjnych zazwyczaj jest sprecyzowane że zmiana chłodzenia powoduje utrate gwary, przynajmniej na tych co ja miałem ;-] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 @KiMR mozna wymienic , ale nie samemu ;) trzeba pojsc do sklepu w tedy i oddac karte na gware // powinni wymienic :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 1* Kto oddaje karte ze zmienionym chłodzeniem? :lol: 2* No a co za prolem zetrzeć? 3* Jak się nie umie lutować to tak, ale w większości przypadku idzie zdjąć tak żeby było ie do zauważenia, tym barzdiej jak się nie wie gdzie szukać 4* To się spowrotem kładzie tanią sylikonówke i też nic nie będą wiedzieć ;] Czy ja mówiłem by tego nie robić? :P Chyba bardziej chciałem zachęcić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars124 Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 A czy jak zmienie bios i mi karta padnie to czy uznają gwarancję?? Czy jak zmienie bios spowrotem na oryginalny to czy bedzie wykrywalna ta zmiana?? Podobno jest data wgrania.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...