Skocz do zawartości
Puchacz1

Oc A Gwarancja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym się dowiedzieć jak jest z gwarancją np. kart graficznych. Jeżeli po podkręceniu działą prawidłowo i naprzykład zjade na normalne taktowanie a po 2 tygodniach karta padnie będąc na normalnym taktowaniu to czy zostanie uwzględniona gwarancja czy nie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gwara w przypadku o/c nie będzie uwzględniona przy bezpośredniej ingerencji w urządzenie. Na przykład zmianę chłodzenia, pencil i lutowane mody czy nawet zmianę pasty termoprzewodzącej.

Ale to nie zawsze reguła, bo czasem to nawet na siłę nie szukają niezgodności...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gwara w przypadku o/c nie będzie uwzględniona przy bezpośredniej ingerencji w urządzenie. Na przykład (1*)zmianę chłodzenia, (2*)pencil i (3*)lutowane mody czy nawet (4*)zmianę pasty termoprzewodzącej.

Ale to nie zawsze reguła, bo czasem to nawet na siłę nie szukają niezgodności...

1* Kto oddaje karte ze zmienionym chłodzeniem? :lol:

2* No a co za prolem zetrzeć?

3* Jak się nie umie lutować to tak, ale w większości przypadku idzie zdjąć tak żeby było ie do zauważenia, tym barzdiej jak się nie wie gdzie szukać

4* To się spowrotem kładzie tanią sylikonówke i też nic nie będą wiedzieć ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiadomo. Tak się pytam ponieważ chce się zabezpieczyć na przyszłość i jak coś wiem co robić :)

Mam jeszcze jeden prbolem a nie chcę zakładać nowego tematu. Mianowicie czy zasilacz może mieć wpływ ogólny na poprawne działanie komputera ?? Mianowicie chodzi mi o to czy może przez padający zasilacz robić się duży ping w grach. Przez naprzykład coraz słabsze napięcia czy coś w tym stylu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1* Kto oddaje karte ze zmienionym chłodzeniem? :lol:

2* No a co za prolem zetrzeć?

3* Jak się nie umie lutować to tak, ale w większości przypadku idzie zdjąć tak żeby było ie do zauważenia, tym barzdiej jak się nie wie gdzie szukać

4* To się spowrotem kładzie tanią sylikonówke i też nic nie będą wiedzieć ;]

Czy ja mówiłem by tego nie robić? :P Chyba bardziej chciałem zachęcić :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi