niko2003 Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 (edytowane) Dziwna sprawa, wszystkie ikony na pulpicie mają końcówkę lnk, czasami nawet podwójną gdy to kasuje, kasuje się też i odnośnik do całego pliku, nie wiem jak to włączyłem czy wogóle to właczałem. Chciałbym się pozbyć, tylko jak? Dzięki Edytowane 17 Października 2006 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 ukryj rozszerzenia znanych typów plików jak się domyślam... panel sterowania/opcje folderów zakładka widok.. a czy na pewno to jest przyczyną to nie wiem, bo nie mam explorera :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 He dzięki, ale tam już sprawdzałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Dla skrotow ustawia sie wyswietlanie rozszerzen osobno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 (edytowane) Dla skrotow ustawia sie wyswietlanie rozszerzen osobno. But where? Ok Programem XAntiSpy Edytowane 19 Października 2006 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 być może.. ja tam skrótów na oczy nie widziałem jakieś 2 lata :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon$ Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Wszystkie skróty mające rozszerzenie *.lnk są do programów umieszczonych na pasku szybkiego uruchamiania. Chcąc się tego pozbyć nie kasuj tylko przenieś z C:\Documents and Settings\Twój profil\Pulpit plik z rozszerzeniem *.lnk przenieść do katalogu C:\Documents and Settings\Twój profil\Dane aplikacji\Microsoft\Internet Explore\Quick Launch <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Wszystkie skróty mające rozszerzenie *.lnk są do programów umieszczonych na pasku szybkiego uruchamiania. Chcąc się tego pozbyć nie kasuj tylko przenieś z C:\Documents and Settings\Twój profil\Pulpit plik z rozszerzeniem *.lnk przenieść do katalogu C:\Documents and Settings\Twój profil\Dane aplikacji\Microsoft\Internet Explore\Quick Launch <_< Jak normalnie nie lubie tej emoty to az musze... :mur: lnk to rozszerzenie skrótu! Kazdego! I moze byc taki plik gdzie tylko ktos sobie zechce utworzyc skrót.... A tak wracając do tematu, zeby nie bylo rozszrze na skrótach HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile NeverShowExt reg_sz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile NeverShowExt reg_sz Nie ma co SGJ to wielki KOZAK, nie znam drugiego takiego w necie.... Dzięki wielkie, tak tylko mi przez myśl lekko przeszło czy czasem nie ma czegoś do regu? Dzięki A ten poprzedni sposób też ciekawy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...