Skocz do zawartości
niko2003

Wszystkie Ikony .lnk

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwna sprawa, wszystkie ikony na pulpicie mają końcówkę lnk, czasami nawet podwójną gdy to kasuje, kasuje się też i odnośnik do całego pliku, nie wiem jak to włączyłem czy wogóle to właczałem.

Chciałbym się pozbyć, tylko jak?

Dołączona grafika

Dzięki

Edytowane przez niko2003

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie skróty mające rozszerzenie *.lnk są do programów umieszczonych na pasku szybkiego uruchamiania.

Chcąc się tego pozbyć nie kasuj tylko przenieś

z C:\Documents and Settings\Twój profil\Pulpit plik z rozszerzeniem *.lnk przenieść do katalogu C:\Documents and Settings\Twój profil\Dane aplikacji\Microsoft\Internet Explore\Quick Launch

<_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie skróty mające rozszerzenie *.lnk są do programów umieszczonych na pasku szybkiego uruchamiania.

Chcąc się tego pozbyć nie kasuj tylko przenieś

z C:\Documents and Settings\Twój profil\Pulpit plik z rozszerzeniem *.lnk przenieść do katalogu C:\Documents and Settings\Twój profil\Dane aplikacji\Microsoft\Internet Explore\Quick Launch

<_<

Jak normalnie nie lubie tej emoty to az musze... :mur:

lnk to rozszerzenie skrótu! Kazdego! I moze byc taki plik gdzie tylko ktos sobie zechce utworzyc skrót....

A tak wracając do tematu, zeby nie bylo rozszrze na skrótach

HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile

NeverShowExt reg_sz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile

NeverShowExt reg_sz

Nie ma co SGJ to wielki KOZAK, nie znam drugiego takiego w necie....

Dzięki wielkie, tak tylko mi przez myśl lekko przeszło czy czasem nie ma czegoś do regu?

Dzięki

A ten poprzedni sposób też ciekawy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi