Michi23 Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Witam serdecznie Kilka faktów: - budżet = ok. 3000zł - dotychczasowy konfig = patrz: sygnaturka - czy podkręcam sprzęt = nie - co chcę osiągnąć = możliwość bezstresowego pogrania w kilka nadchodzących tytułów takich jak Crysis, NFS Carbon itp.; brak odczuwalnego spowolnienia wydajności kompa podczas rezydentnej pracy skanera antywirusowego (np. skanowanie "w locie" kopiowanych plików) Co polecacie? A może w chwili obecnej wymiana czegokolwiek jest nieopłacalna?... w sumie na razie nie narzekam, ale sami wiecie :) ...myśl o Core 2 Duo spać mi nie daje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 (edytowane) niewiem co chcesz wymieniac sprzet masz jak narazie dobry poczekaj moze gdzies do stycznia lutego jak ceny pojda w dol bedzie dx10 pozbieraj do tego czasu kase i wtedy pomysl o czyms silniejszym :) btw jak narazzie zalatw sobie plakat C2D i powies na scianie , bedziesz mial C2D :)) Edytowane 19 Października 2006 przez -ShaDe- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 kup se xboxa360 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Takiego komputera by Ci pozazdrościł nie jeden gracz. Jeśli już nie masz co robić z kaską to kup monitor 19' i na tym bym zakończył. Zobacz tylko na mój złom, a od razu poczujesz się Bogiem :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 w sumie na razie nie narzekam, ale sami wiecie :) ...myśl o Core 2 Duo spać mi nie daje ;) Pierwsze zdanie podsumowuje caly temat - nie narzekasz, nie wydawaj kasy. Drugie - sila marketingu jest potezna, znam to, czasami mnie tez dosiega:) Poczekaj, podobno po swietach intel zmieni troche cenniki i pojawia sie karty na dx10. Bo przyszlosciowy komputer najlepiej kupowac w przyszlosci:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Witam serdecznie Kilka faktów: - budżet = ok. 3000zł - dotychczasowy konfig = patrz: sygnaturka - czy podkręcam sprzęt = nie - co chcę osiągnąć = możliwość bezstresowego pogrania w kilka nadchodzących tytułów takich jak Crysis, NFS Carbon itp.; brak odczuwalnego spowolnienia wydajności kompa podczas rezydentnej pracy skanera antywirusowego (np. skanowanie "w locie" kopiowanych plików) Co polecacie? A może w chwili obecnej wymiana czegokolwiek jest nieopłacalna?... w sumie na razie nie narzekam, ale sami wiecie :) ...myśl o Core 2 Duo spać mi nie daje ;) Ty kolo - nie bądź taki do przodu bo ci tyłu zabraknie :angry: i po co się jarasz że masz tyle kasy? kogo to interesuje... a my co doradzcy finansowi? po drooogie jak koledzy napisali - masz spoko konfig, do dzisiejszych gier styknie. Podkręć sprzęt i o żadnych stresach podczas grania mozesz zapomnieć. :lol2: :lol2: :lol2: Po drugie jakakolwiek gra chodzi zupełnie inaczej na danym konfigu. Zbieraj kaskę dzieciaku na AM3 które wyjdzie za rok. A na razie nie marudź. Eeech <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 jesli chcesz zeby komp nie spowalnial podczas skanowania antywirem,zmien tylko procka na X2 i bedzie spokoj do przyszlego roku z grami i wygodnie bedzie w windowsie itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 (edytowane) Ty kolo - nie bądź taki do przodu bo ci tyłu zabraknie :angry: i po co się jarasz że masz tyle kasy? kogo to interesuje... a my co doradzcy finansowi? po drooogie jak koledzy napisali - masz spoko konfig, do dzisiejszych gier styknie. Podkręć sprzęt i o żadnych stresach podczas grania mozesz zapomnieć. :lol2: :lol2: :lol2: Po drugie jakakolwiek gra chodzi zupełnie inaczej na danym konfigu. Zbieraj kaskę dzieciaku na AM3 które wyjdzie za rok. A na razie nie marudź. Eeech <_< To jest dział gdzie podaje się ile ma się na kompa więc to raczej nie chwalenie a raczej informacja A chłopak chciał aby mu doradzić przy kupnie kompa teraz za sume 3tysiące zeta i ktoś napisał żeby podkręcił ale ma napisane "Czy podkręcam=nie" Ja Ci radze kupić komp jaki ja kupuje za taką samą cene prawie też nie podkręcam :wink: Procek: Core 2 duo E6300 730-750 zł Mobo: Asus P5b można nawet kupić za 480 zeta ale z reguły w sklepach jest za 520 złotych Karta graficzna: Bierz w ciemno Galaxy Geforce 7600GS lub 7900GS jak starczy kasy oczywiście z chłodzeniem Zalmana no chyba że Ci bardzo zależy na super Hiper ciszy a nie podkręcasz na dodatek to Gigabyte Geforce 7600GT z chłodzeniem pasywnym Silent Pipe II ale ostrzegam troszke za wysokie temperatury ma. Ram: 1024 Kongstona 667 mhz lub Patriota za 530 zeta. Chciałem GoodRAMY ale to szit no chyba że GoodRAM PRO ale trzeba wydać 600 zeta na to Dysk twardy: Seagate Baracuda 250GB z prostopadłym zapisem Nagrywarka: pewna osoba mi doradziła Pionieera 111 za 150-160 zeta. Z tego co wiem jakość nagrywania jest elegancka tyle że troszke głośne Buda i zasiłka wg własnych upodobań wybierz ale najlepiej aby zasiłka miała 400W Jakbyś chciał Dx 10 to byś musiał duuużo kasy na to władować bo nie sądze aby były tanie te karty do końca wiosny B-) Jak Ci nie styknie kasy to weź Seagate 160Gb Edit: Chociaż swoją drogą to masz bardzo dobry komp jak widze na sygnaturce :D Najlepiej byś zrobił gdybyś zmienił procka na Athlona X2 na sockecie AM2 wtedy Mobo zamieniasz na DFI Ultra-II a RAM-y na 2x1GB DDRII Geile i masz przyszłościowego kompa :P całość wyniesie Ci około 1800 zeta a wtedy rzeczywiście mógłbyś dozbierać na karte Dx10 :D Edytowane 20 Października 2006 przez Radzyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Jakbyś chciał Dx 10 to byś musiał duuużo kasy na to władować bo nie sądze aby były tanie te karty do końca wiosny B-) Wiesz ile będą kosztować karty z DX10 na pokładzie? Może masz wujka w NVidii? :lol2: Bo ja na dzien dzisiejszy nie wiem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Wiesz ile będą kosztować karty z DX10 na pokładzie? Może masz wujka w NVidii? :lol2: Bo ja na dzien dzisiejszy nie wiem.. Bylo o tym na forach i podawano linki. Maja kosztowac na starcie coc kolo 500-700$. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...