Niemiec Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 w bad axe jest jeszcze inny rozstaw haczykow, bo mierzac zewnetrzne wymiary wychodzi 70x48. dokladny szkic mam w domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 w tym tygodniu ma przyjśc z allegro uszkodzona płyta głowna intelowska z haczykami....wtedy zaczne projektowac zapinke na haczyki. Bloczek bedzie miał 2 zapinki - do otworków i na haczyki OK, tylko żeby nie okazało się, że na starych płytach rozstaw był zupełnie inny... Porównując schemat mechl!na z moim można tak wywnioskować... Ale jestem dobrej myśli :) w bad axe jest jeszcze inny rozstaw haczykow, bo mierzac zewnetrzne wymiary wychodzi 70x48. dokladny szkic mam w domu.Może błąd pomiarowy? Mi 1mm doszedł, Tobie uciekł i już by się prawie zgadzało :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 ja mierzylem sowmiarka a nie linijka ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 ja mierzylem sowmiarka a nie linijka ;]A ja papierową miarką do mebli z IKEI :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Ciąg Dalszy Nastąpił !! Przyszła kupiona na allegro uwalona płyta głowna, pomierzyłem i narysowałem model płyty a potem zacząłem projektować zapinkę. Najpierw kilka zdjęć a potem krótki opis: Zapinka bedzie składac się z dwóch części. Pierwsza to ramka przykręcana na bloczek. Ramka bedzie miała wystające "uszka" lekko podgięte do góry żeby działały jak sprężyny. Otwór owalny ma na celu pewny drobny zakres regulacji. Druga część to taki zaczep na haczyk. Otworek będzie nagwintowany. Zakładamy bloczek na chipset z luźno przykręconym zaczepem. Zaczep zahaczamy o haczyki na płycie głównej i dokręcamy śrubki które powodują podniesienie się zaczepu i dociśnięcie bloczka do mobo. Proste?? Tylko nie mówcie że nie bo jak pokazałem rysunki mojej mamie to załapała o co chodzi !! Proszę o komentarze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 (edytowane) cwane :D .. i skuteczne :D tylko radze Ci dobrac tak wymiar haczykow, zeby po maksymalnym dokreceniu srub nie wyrwac zaczepow z mobo, bo pewnie znajdzie sie jakis majster co tak zrobi ;) Edytowane 31 Października 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 mmm - nie powiem - bardzo fajny pomysł ;) Czekam na przedprodukcyjnego sampla ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 I tak jej lamko nie dostaniesz :lol: A tak na serio, licze na Ciebie pietach. Bo i Kyniek i RN się obijają. Gadałem z kimś z RN i mówił że za kilka dni bloczek będzie ale wątpie w to... a kyniek z kolei nie ma czasu skonstruować zapinki. A my biedni 2haczykowcy co mamy począć? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 I tak jej lamko nie dostaniesz :lol: A tak na serio, licze na Ciebie pietach. Bo i Kyniek i RN się obijają. Gadałem z kimś z RN i mówił że za kilka dni bloczek będzie ale wątpie w to... a kyniek z kolei nie ma czasu skonstruować zapinki. A my biedni 2haczykowcy co mamy począć? :D sam sie obijasz... btw Pietach nice zapinka... pomysl tylko nad sprezynami by w to zaangazowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Od Sama juz jest bloczek na haczyki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Uwazam ze zapinka jest za bardzo skomplikowana MCS ma duza łatwiejsza w wykonaniu zapinke i tym tropem bym sie kierował :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Od Sama juz jest bloczek na haczyki ;) no i co z tego..... gdyby pasowal to by bylo fajne. w polsce nie ma bloku na p5w64 i podobne i to denerwuje coponiektorych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Jako ze jest to ogolny topic o mocowaniu blokow na intela zamieszcze moje zdjecie własnie co wycietego haczyka :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 wybląda ok- kiedy będzie gotowy bloczek z mocowaniem pod intela? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
add_ryan Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Można też tak :wink: SAMUś !!! BUZIACZKI ZA WSIO...I ZA BLOCZKI TEż !!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 co to kuzwa z spod i mocowanie :| u mnie na bad axe ostatnie mocowanie nie pasuje :| :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
add_ryan Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 co to kuzwa z spod i mocowanie :| u mnie na bad axe ostatnie mocowanie nie pasuje :| :mur: Zamieniłem spody f2n na f2g (do frosta na grafę mam swoją zapinkę - ) Zapinka: ucięta zapinka do dżiforsa [ucięta, bo u mnie nie mam zbyt wiele miejsca...normalnie pewnie by się zmieściła (w krowach typu ATX)] 2 kołki dystansowe zagięte w haczyk śruby ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Bardzo pomysłowe i niegłupie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 I jak ida prace? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...