Jordi23 Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Witam wszystkich ostatnio umiescilem posta o takim tytule bo mialem problem z malym wynikiem w 3dmarku na tej karcie , procek dobry athlon xp 2000+ a tu marne ok 10000 pkt, a widzialem ze ludzie o goprszych prockach mieli ok 11500, niektorzy sugerowali ze to wina plyty glownej bo mialem ECS na KT333, a niektorezy wrecz przeciwnie zaprzeczali ze to nie wina plyty, zreszta widzialem takie teksty ludzi chwalacych sie ECS'ami ze nie ma roznicy w wydajnosci tylko gorsze mozliwosci overclockerskie sa , a to NIE PRAWDA!!!! Zmienilem dzisiaj tego ecsa za doplata na EPOXA na nforcie 2 (8rda) i co w 3dmarku mam 12500 pkt czyli 2500pkt wiecej po zmianie plyty , teraz juz wszystko jest ok, a pozaty windows jak by ozyl wszystko plynnie lata dysk juz tak nie mieli szybciej przegrywaja sie pliki itp poprostu jak nie ten sam komputer a to tylko zmiana plyty glownej z wcale nie zlej bo na KT333 tyle ze ECS!!!!!!!!!! pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 moze wczesniej nie zainsatlowales 4in1 ;) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 no cos ty faet jasne ze instalowalem, zreszta kumpel jak uslyszal jaka mialem plyte chodzilo o firme ECS to smial sie ze sie dziwnie takimi malymi wynikami , ECS to do biura jest do pogrania w pasjansa albo tetrisa :-) a jest tanszy np tylko o 190 zl w porownainiu do plyty Leadteka na nforcie 2 ... poprostu dalem sie namowic na ECS bo ktos poprostu mi powiedzial ze wydajnosc jest taka sama jak na innych firmowych plytach na tym samym chisecie w tym wypadku byl to KT333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 no tia... tak sie domyslalem ze to plytka, fajnie ze mogles szybko wymienic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 jak ja niecierpie takiego gadania bo az mnie muli. mam pytanko czy w ecs"ce zmieniles bios??? bo takie gadanie ze ludzie sie usmiechali to mnie dobija ja posiadalem dwie plyty z tej firmy j jedno co mozna o nich powiedziec to to ze sa tanie i ....i maja wiekszy odsetek niby reklamacji. chodz w sklepie w ciagu przeszlo roku wrocily raptem dwie (ale tu tylko opieram sie o opinie znajomego). w moim przypadku zmiany w wydajnosci np. niebylo choc niektorzy twierdza ze powinien byc a wynik zedu 10000 jest na kt4 ultra i podobny byl ........ na k7s5a . moze poprostu nieporadziles se do konca z biosem tego ecs"ka i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 biosu nie zmienialem, a co do wydajnosci ECS to nikt mi nie powie ze jest taka sama jak markowych plyty EPOX ABIT ASUS czy MSI bo tak nie jest , teraz to wiem. Ja wcale nie chce obrazac firmy ECS bo sprzedaje sie duzo tych plyt i sa bardzo popularne, jednak to najtansze plyty i na pewno najslabsze to tyle pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Jak się oszczędza na Mo Bo to później takie są efekty. Można kupić gorszą grafę czy wolniejszego proca, ale NIGDY PŁYTĘ. Amen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Hanu ,jesli masz B0 ze steppingiem AGOIA to chyba jestes jedyny na swiecie :wink: .A co do plyty to sa mniej wydajne ECSy od bardziej firmowych ale ogolnie nieduzo, a tu zmiana z KT333 na nForce 2,pozatym zapewne na ECSie nie dalo sie wlaczyc fastwrites i sidebandu i stad ten sporo nizszy wynik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Jak się oszczędza na Mo Bo to później takie są efekty. Można kupić gorszą grafę czy wolniejszego proca, ale NIGDY PŁYTĘ. AmenPopieram Hanu!!! Lepiej zasze mniej dac na grafe ale nigdy nie oszczedzac na plycie!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Jak się oszczędza na Mo Bo to później takie są efekty. Można kupić gorszą grafę czy wolniejszego proca, ale NIGDY PŁYTĘ. AmenPopieram Hanu!!! Lepiej zasze mniej dac na grafe ale nigdy nie oszczedzac na plycie!!! A ja nie popieram. Najlepiej nie oszczędzać na niczym :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Jak się oszczędza na Mo Bo to później takie są efekty. Można kupić gorszą grafę czy wolniejszego proca, ale NIGDY PŁYTĘ. AmenPopieram Hanu!!! Lepiej zasze mniej dac na grafe ale nigdy nie oszczedzac na plycie!!! w życiu!! lepiej mieć radka 9700 ecsa na sisie i athlona 1.7 niż granitebay P4 i palita gf4MX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 panowie wy macie krutka pamiec , jak wchodzilo ATI z kartami to o ile pamietam tez ja nazywano tanim niepewnym produktem , a dzisiaj CO KUPIC??? a wdzyscy jednym churem ATIIII . jest kilka firm ktore dzis sa nazywane morkowymi i jak wy to piszecie dobrymi firmami o pewnych jakosci produktach , a raptem 4 lata wstecz produkowalo ten sa szmelc co dzisiaj ecs. naprawde niegadajcie ze zawsze drogie to jest dobre bo to jest robienie ludziom wody z m...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 zgadza sie, ja mialem ecs-a k7s5a i nikt mi nie powie ze byla gowniana. Zadna plyta nie przezylaby tyle co ta. Na maksa polutowana, zwarcia w ukladzie zasilania procesora itp i............ nadal zyla. Dopiero po zalaniu ja woda z nieszczelnego bloku umierala przez 3 dni i w koncu padla na amen. TO byla najlepsza plyta jaka kiedykolwiek mialem, a ta cena dodawala duzo odwagi przy modyfikacjach. Ludzie ze zlotymi raczkami na takim "gownianym" ecs-ie jada na magistrali 190 + i wszystko chodzi pieknie. Ja nie mialem nigdy z nia zadnego problemu. Moze trafilem super egzemplarz, ale przeciez kazyd producent ma wpadki (np abit z seria bd7-2 z tymi regulatorami napiecia........... a ile kosztuje? ). takze zgadzam sie z mateo1977, tanie nie zawsze znaczy zle, a drogie nie zawsez dobre Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 naprawde niegadajcie ze zawsze drogie to jest dobre bo to jest robienie ludziom wody z m......Witam zgadzam sie z toba Mateo ze nie zawsze co drogie jest dobre bo np plyty Abita sa drogie a niczym nie ustepuja (wrecz przeciwnie jestem przeciwnikiem ABITOW no moze poczciwa BH6 :) tym tanszym epoxom czy MSI (jedyny ASUS najdrozszy ale najlepszy :-) ) ale co do ECS mam inne zdanie pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Jordi sprawdź ustawienia w BIOS-ie bo 3DMark pokazuje Ci, że masz AGP x2... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Jordi sprawdź ustawienia w BIOS-ie bo 3DMark pokazuje Ci, że masz AGP x2...wiem wiem wlasnie dziwi mnie to ze tak pokazuje w biose mam 8x i np power strip tez pokazuje ze wlaczone 8x fast writes i side banding aha w zakladkach ATI tez pokazuje ze jest AGP x 8 wiec nie wiem czemu tak 3dmark pokazal pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...