Skocz do zawartości
Gorgus

Grafa Do Obvilion Iv

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam Bartona 2600, 1GB ramu. ATI9700PRO.

Niestety grafa mi niedawno padła i musze kupic cos nowego.

Zastanawiam sie czy na takim procku i ramie po dokuieniu jakiejs

przyzwoitej grafy da sie w ogole pograc na w miare dobrych detalach w Obviliona.

Jaka karte byscie polecili na AGP do wymienionego zestawu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napsiz ile masz kasy??

Wychodzi radeon x1950PRO i firma Asus również będzie produkować na AGP a cena zapewne 730-750 złotych a warto taką karte kupić :D

x1950pro nie jest glupim pomyslem, ale moze byc za drogie:

Za to ten news napawa optymizmem:

http://www.purepc.pl/node/702

Seria kart Galaxy na AGP, kto by sie spodziewal...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak coś to może bede sprzedwał mojego X800XL ;] .. bede okładnie za 2 tygodnie wiedział czy sprzedaje... zestawik mam taki sam jak ty, i oblivion działa dosyć dobrze ;)

Gorgus chce karte nowa z FV.

Wez najtanszego 7600GS w nic lepszego na AGP z ekonomicznego punktu widzenia nie ma sensu sie pakowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze tez poczekac na nowe 7600GS Zalman z pamiatkami DDR3 1.2ns icon_wink2.gif

A skoro juz przy AGP jestesmy - jest sens wymieniac na cos mojego 6600GT? Czy moze lepiej rozejrzec sie za wymiana mobo i proca lub inwestycja w 2x1GB RAM?

Zależy do czego używasz kompa, imo zmiana proca i płyty, lub 2x 1gb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz ja też myślę nad zmianą. Myślałem nad Core 2 Duo E6300 i do tego wymiana pamięci 2x1GB ,a grafę to raczej tego 7600 GS. Część dostanę za tego radka , proc no i mobo oraz pamięci.,ale zastanawiam się czy jest sens ,bo wielkimi krokami zbliżą się DX10 Myślałem też na A64 x2 ,wtedy nie będę musiał wymieniać pamięci no i może taniej mnie wyniesie mobo + proc. Najtaniej to mnie wyniesie chyba karta graficzna by jakoś przeżyć do DX10 ;)

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja az tak daleko finansami nie siegam - planuje Asrocka 939 Dual VSTA i do tego jakies Venice 3200+ OEM, zeby sie w 500zl zmiescic. Jakos przetrwam na tej plycie, dorzuce z czasem drugi GB RAMu i bedzie OK - a grafe w razie czego bede mogl juz kupowac na PCI-E.

Teraz czytam, ze z zakupem bede sie musial pospieszyc, bo tych Asrockow juz nie produkuja, a nastepca juz AGP nie posiada :|

Dobra, koncze juz tego offtopa, bo w koncu nie o plycie glownej ten temat traktuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi