Skocz do zawartości
Dr@GuN

Komp Do E-mule I Simsów2 ...

Rekomendowane odpowiedzi

witam , mam problem , mianowicie na 99% będę składał kompa siostrze , narazie fundusze na zbyt dużo nei pozwalają , komp będzie służył do :

1) e-mule 18/7 zajmujący 60-100mb ramu przy tylu plikach co się będzie ściągać....

2) komp do grania dla siostry , szczytem finezji dla niego będzie sims2.....no ewentualnie cs1,6 jak qmple wpadną...

fundusze są bardzo skąpe , ja mam zorganizować skąd kupić (forumowa giełda ofkoz) i zabulić za ram i dysk a ona da kasę na proca i mobo , no więc wiem na czym oszczędzać a na czym nie :P grafikę mam , ale raczej tymczasową , mianowicie gf 2 mx z 64mb ramu :P może puźniej będę u mnie wymieniał grafę to się z siostrą wychandluję , więc najlepiej jak by siostra miała agr czy coś w tym stylu i do tego pci-e , ram mogę narazie wyciągnąć 256mb z mojego potem jak będzie kasa się kupi 512 albo 1gb ecc(tańsze) i będzie git, dysk jakiś 80-160gb , proc , tu jest mały dylemat , mianowicie ja bym sobie kupił jakiegoś sempa z wyższym mnożnikiem , bo ten co go mam to z niego max nie wyciągnę na tej płycie za groma , na dzień dzisiejszy mam 2,6ghz na 1,375v <sciana> i koniec htt w biosie....a z clockgenem się moj komp nie lubi....więc myślę sobie zapolować na perełkę co lata do 3ghz na fsb > jak 327...czyli coś koo 31+ :P płyta....zastanawiam się najkonkretniej nad MSI K8N Neo3 ponoć ciąga do 400htt nawet...to by było najlepsze dla starego procka , i grafa by pochodziła na tym jeszcze napewno...i by było git...koszta tak na oko

1 proc 100-150zl

2 ram (potem) 100-150zl

3 płyta 100-150zl (coś się często powtarzają te liczby)

4 dysk 150-200zl....

razem 450-650zl , zmieszczę się tak na spokojnie ?? i czy warto coś by może zmienić ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proc to np: semp 3000+ s939

plyta asrock dual sata2

a znajdę w różnie ciekawej cenie ?? komp musi być energooszczędny....moj semp chodzi cały dzień na 1,6ghz przy 1,1v wiec chłodno... jak tam jest z ostatnimi seriami bo nie jestem za bardzo w temacie , ponoć są jakies tragiczne... dysk na 99% samsung , miałem kilka są chyba najcichsze , miałem i saegaty i bły generalnie głośne , na 5 dysków z seri bar.IV miałem 4 głośne...i jeden cichy....a samsungi wszystkie ciche...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proc to np: semp 3000+ s939

plyta asrock dual sata2

Płyta elegancka ale poprostu nigdzie jej już niema, zobacz co sie dzieje w temacie o tej płycie, naraz chce tą płytke 5 osób a tu 1 na 10 sklepów ma 2 płytki, masakra a szkoda bo płytka rewelka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi