Dr@GuN Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 witam , mam problem , mianowicie na 99% będę składał kompa siostrze , narazie fundusze na zbyt dużo nei pozwalają , komp będzie służył do : 1) e-mule 18/7 zajmujący 60-100mb ramu przy tylu plikach co się będzie ściągać.... 2) komp do grania dla siostry , szczytem finezji dla niego będzie sims2.....no ewentualnie cs1,6 jak qmple wpadną... fundusze są bardzo skąpe , ja mam zorganizować skąd kupić (forumowa giełda ofkoz) i zabulić za ram i dysk a ona da kasę na proca i mobo , no więc wiem na czym oszczędzać a na czym nie :P grafikę mam , ale raczej tymczasową , mianowicie gf 2 mx z 64mb ramu :P może puźniej będę u mnie wymieniał grafę to się z siostrą wychandluję , więc najlepiej jak by siostra miała agr czy coś w tym stylu i do tego pci-e , ram mogę narazie wyciągnąć 256mb z mojego potem jak będzie kasa się kupi 512 albo 1gb ecc(tańsze) i będzie git, dysk jakiś 80-160gb , proc , tu jest mały dylemat , mianowicie ja bym sobie kupił jakiegoś sempa z wyższym mnożnikiem , bo ten co go mam to z niego max nie wyciągnę na tej płycie za groma , na dzień dzisiejszy mam 2,6ghz na 1,375v <sciana> i koniec htt w biosie....a z clockgenem się moj komp nie lubi....więc myślę sobie zapolować na perełkę co lata do 3ghz na fsb > jak 327...czyli coś koo 31+ :P płyta....zastanawiam się najkonkretniej nad MSI K8N Neo3 ponoć ciąga do 400htt nawet...to by było najlepsze dla starego procka , i grafa by pochodziła na tym jeszcze napewno...i by było git...koszta tak na oko 1 proc 100-150zl 2 ram (potem) 100-150zl 3 płyta 100-150zl (coś się często powtarzają te liczby) 4 dysk 150-200zl.... razem 450-650zl , zmieszczę się tak na spokojnie ?? i czy warto coś by może zmienić ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Proc to np: semp 3000+ s939 plyta asrock dual sata2 ram poczekaj na spadek cen, bo teraz to tragedia dysk coś od seagate Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Proc to np: semp 3000+ s939 plyta asrock dual sata2 a znajdę w różnie ciekawej cenie ?? komp musi być energooszczędny....moj semp chodzi cały dzień na 1,6ghz przy 1,1v wiec chłodno... jak tam jest z ostatnimi seriami bo nie jestem za bardzo w temacie , ponoć są jakies tragiczne... dysk na 99% samsung , miałem kilka są chyba najcichsze , miałem i saegaty i bły generalnie głośne , na 5 dysków z seri bar.IV miałem 4 głośne...i jeden cichy....a samsungi wszystkie ciche... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Proc to np: semp 3000+ s939 plyta asrock dual sata2 Płyta elegancka ale poprostu nigdzie jej już niema, zobacz co sie dzieje w temacie o tej płycie, naraz chce tą płytke 5 osób a tu 1 na 10 sklepów ma 2 płytki, masakra a szkoda bo płytka rewelka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Może coś na s754?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...19&katid=59 http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...692&katid=1 I myślę że będzie gitara ;) ~350 PLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Myślę że 754 będzie OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...