djsaint Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 czy mógłby mi ktoś zmierzyć rozstaw otworków montażowych na chipsecie tej mobo? Ciekawi mnie czy proxima tam wejdzie - bo takową mam ;) rozstaw kołków to ok. 5,5 cm ale mierzone niezbyt dokładnie co? działają Ci razem DDR i DDR2? :| Daj jakiegoś screena, fotki - nie wierze ;d Nie będę komentował tylko wkleję tekst z manuala do płyty: :wink: It is not allowed to install both DDR and DDRII memory modules to this motherboard at the same time; otherwise, this motherboard and DIMM may be damaged. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 rozstaw kołków to ok. 5,5 cm ale mierzone niezbyt dokładnie Nie będę komentował tylko wkleję tekst z manuala do płyty: :wink: no - czyli standardowe 56mm - super :) Widziałem własnie wcześniej to co wkleiłeś - dlatego jestem zaszokowany że kolede działają razem moduły ddr i ddr2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 (edytowane) no - czyli standardowe 56mm - super :) Widziałem własnie wcześniej to co wkleiłeś - dlatego jestem zaszokowany że kolede działają razem moduły ddr i ddr2 Jeszcze raz przeczytałem tamtego posta i wydaje mi się, że autor chyba jednak miał na myśli obsługę pamięci DDR I i II na płycie a nie współdziałanie tych standardów pamięci. W sumie nie wydaje mi się, żeby post trwał jakoś długo... Edit: wyszła nowa wersja biosu- 2.40. Z moich obserwacji nowością jest spieprzenie obsługi SpeedStep. Teraz nie można go włączyć :mur: Edytowane 24 Grudnia 2006 przez djsaint Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kpawel Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Witam, mam płyte ASRock 775Dual-880Pro czy da się w biose regulować prędkość wentylatora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 czemu nie wejdziesz i nie sprawdzisz? Można niby włączyć "cpu quiet fan", ale w przypadku nowych biosów nic to nie daje oprócz skutecznego blokowania regulacji prędkości coolerka z poziomu programowego (np. Speedfan). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kpawel Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 czemu nie wejdziesz i nie sprawdzisz? Można niby włączyć "cpu quiet fan", ale w przypadku nowych biosów nic to nie daje oprócz skutecznego blokowania regulacji prędkości coolerka z poziomu programowego (np. Speedfan). Właśnie w tym problem, że mam ASRock 775Dual-880Pro i w biosie nie znalazłem "cpu quiet fan" ani innej takiej opcji w zakładce "Cpu configuration". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 bo ta opcja nie znajduje się w "Cpu configuration"... sprawdź w zakładce z monitoringiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kpawel Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 bo ta opcja nie znajduje się w "Cpu configuration"... sprawdź w zakładce z monitoringiem W zakładce "monitoring" wszystko jest na szaro, tzn wyświetla temperature i prędkość wiatraków. Nie ma żadnej opcji do zmienienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Do czego w ogóle jest ta opcja bo jej nie używam.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 ta opcja ustala jak szybko ma sie krecic wiatrak na cpu w zaleznosci od temp. procka, sluzy do zmniejszania halasu w idle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 ' date='26 gru 2006, 08:10' post='2440650'] Do czego w ogóle jest ta opcja bo jej nie używam.... Nawet jakbyś używał to i tak by nie działała :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kpawel Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Czy ktoś próbował wgrać bios od 775Dual-VSTA do 775Dual-880Pro? Czy jest to możliwe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 moze i jest ale co ci to da? c2d i tak obslugiwac nie bedzie, bo to jest sprawa ukladow zasilania na plycie, nie biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 moze i jest ale co ci to da? c2d i tak obslugiwac nie bedzie, bo to jest sprawa ukladow zasilania na plycie, nie biosuNo dokładnie. Problem jest natury sprzętowej a nie softowej. Jak tylko obkupię się w "nowe" standardy to kupuje C2D. B) PS. W porównaniu do AMD to widze zwrot o 360 stopni odnośnie norm zasilania. Jest po prostu cool! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 ' date=' 1 sty 2007, 14:34' post='2449389'] No dokładnie. Problem jest natury sprzętowej a nie softowej. Jak tylko obkupię się w "nowe" standardy to kupuje C2D. B) PS. W porównaniu do AMD to widze zwrot o 360 stopni odnośnie norm zasilania. Jest po prostu cool! 360 stopni to raczej powrót w to samo miejsce, chyba chodziło ci o 180 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 360 stopni to raczej powrót w to samo miejsce, chyba chodziło ci o 180 stopni.Tak, ale po śrubie w górę :P Koniec OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Kupielem, ta plyte, stoi na niej core 2 duo e 6300, 2x512 ddr400 i gf7300gt. procka na razie nie krecilem, ale w biosie widzialem duzo opcji - moze to byc pomocne. skok wydajnosci przy przejsciu z sempa na c2d zauwazalny golym okiem :) pytanie: czy ta plyta obsluguje pamieci ecc lub ecc-r? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 czy ta plyta obsluguje pamieci ecc lub ecc-r?Dobre :lol2: Ma wiele funkcji ale bez przesady :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 czy ta plyta obsluguje pamieci ecc lub ecc-r?Pamięci DDR ECC-R nie widzi, komputer się nie bootuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Mam pytanko, czy jest moze jakis posiadacz tej plytki z Wrocławia, albo okolic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Ja mam to badziewie - w sumie już jest na wylocie bo nowe mobo leży ale nie mam czasu na zabawe teraz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Testowal juz ktos w polaczeniu z 4300 ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buuren Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 (edytowane) ath tutaj ktos ma cus takiego, pytaj autora problemu ;) mam takie pytanko... udalo sie komus zrobic fsb wieksze od 200 na celafonie / p4 z fsb standardowo 133mhz na tej plycie ?? Edytowane 27 Stycznia 2007 przez buuren Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys_jarzyna Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Testowal juz ktos w polaczeniu z 4300 ? ;]Zawsze uważałem Asrocka za cos bleee, ale ta płyta to naprawde udany sprzet (tymbardziej, że kosztuje 190zł). Wykonanie jest średnia. Plastik z którego wykonane są złącza wydaje się jakościowo gorszy od tych z Epoxa 8rda+. Pozatym jestem zadowolony. Mój e4300 smiga na niej na 2,6 Ghz bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 - A pochwalcie się jakie chłodzonka macie na prockach, bo interesuje mnie co tam wejdzie. Powiem szczerze, że zastanawiam sie, czy nie łyknąć tej lub następcy (4CoreDual-VSTA) + E4300/E6300. Bo na razie szkoda mi $$$ na 2GB konkretnych DDR2 (styka 2 x 512MB DDR Twinmosa na BH-5) B-) , a i niespecjalnie chcę wymieniać R9600PRO (bo nie mam po co) :P - Czy ktoś ma TunerTV na tej płycie ? Nie ma z nim problemów, bo pamiętam takowe przy wczesnych BIOSach na K7VT2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artk Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 - Czy ktoś ma TunerTV na tej płycie ? Nie ma z nim problemów, bo pamiętam takowe przy wczesnych BIOSach na K7VT2. Ja mam ale DVB, śmiga super a te karty paliły niektóre płyty na NF4, więc skoro działa bez problemów to i zwykłe TV powinny działać OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Co do chłodzenia u mnie siedzi box, ale do okoła socketu jest sporo miejsca. Tak btw. mój Asrock jest na sprzedaż jakby był ktoś zainteresowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 tez tak macie ze ustawia wam pamieci 1:1?? za kazdym razem jak ustawie fsb > 166 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buuren Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 u mnie powyzej fsb=183mhz ustawia 166 na pamieci :) (przy dzielniku 166 na pamieciach, przy 133 ustawia 133, a przy 200 idzie 1:1) pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rodpod Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 bios 1.9 jak ustawie na 200MHz to tak trzyma. powiedzcie gdzie sie timingi kryja bo mi na 4-4-8 zamiast 3-3-3 ustawia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...