Skocz do zawartości
rogal123

kopniety duron?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam durnia 750@750 i grzeje sie toto niemilosiernie.Plyta to soltek SL-75KAV.Na Volcano 6cu+(7200rpm!!) mam kolo 46*C.Wlozylem do kumpla i bylo podobnie. On ma taka sama plyte i durnia 800 i max 36*C na procu.

Moj drugi koles ma durnia 650@1Ghz na tym samym volcano i 42*C. O_o

Jedyna roznica w plytach to ataka ze ja mam czujnik temp na takim listku, a on na takim pypciu. Moj dotyka spodu proca a jego nie. Czt to moze byc przyczyna roznicy czy i tak mam za wysokoa temp proca?

Teraz dzialam na WC wlasnej konstrukcji i mam 51*C na durniu 750. Kiepsko co? ale mi chodzilo o cisze bo komp stoi 24/7 1m od lozka :P

Co myslicie o moim procu? Walniety czy to moze wina innych czesci? Zasilacz to noname 335W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam durnia 750@750 i grzeje sie toto niemilosiernie.Plyta to soltek SL-75KAV.Na Volcano 6cu+(7200rpm!!) mam kolo 46*C.Wlozylem do kumpla i bylo podobnie. On ma taka sama plyte i durnia 800 i max 36*C na procu.

Jedyna roznica w plytach to ataka ze ja mam czujnik temp na takim listku, a on na takim pypciu. Moj dotyka spodu proca a jego nie. Czt to moze byc przyczyna roznicy czy i tak mam za wysokoa temp proca?

Teraz dzialam na WC wlasnej konstrukcji i mam 51*C na durniu 750. Kiepsko co? ale mi chodzilo o cisze bo komp stoi 24/7 1m od lozka :P

Co myslicie o moim procu? Walniety czy to moze wina innych czesci? Zasilacz to noname 335W.

Chcesz powiedzieć, że po założeniu Wc temperatura wzrosła o 5 stopni?? Hmm... Bardzo ciekawe osiągnięcie. :? A tak serio problemów może być kilka:

źle zamocowałeś radiator

nawaliłeś za dużo albo za mało pasty

twój durol jest ukruszony

masz walnięty czujnik na płycie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcesz powiedzieć, że po założeniu Wc temperatura wzrosła o 5 stopni?? Hmm... Bardzo ciekawe osiągnięcie. :? A tak serio problemów może być kilka:

źle zamocowałeś radiator

nawaliłeś za dużo albo za mało pasty

twój durol jest ukruszony

masz walnięty czujnik na płycie

stawiam na to że to kolesie mają walięty czujnik.

36 stopni max na duronie?? to chyba sen.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie wierzysz to przyjdź do mnie. Buda cały cas otwrta d1000@1210 na 1,9V wydzielający ok. 70W, do tego titanik (drugi wentyl 80x80 nawiewa chłodniejsze powietrze)as3 i cs tt. W stresie po godzinie hot cpu mam ok. 3839 stopni. Więc lekko go odkręce i już będzie te 36 stopni.

Nawet specjalnie wczoraj sprwdzałem czy na moim abicie działa zabezpieczenie przeciw temp. i odkręciłem dornia na 750 dałem 1,8 V wyłączyłem wiatraki i czekałem. Sporo czasu zeszło zanim się na 60 stopni wyłączył (z 15 albo i więcej minut przy włączony hot cpu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na tym co w podpisie tez mam max. 36C, mam zawsze zamknieta obudowe i dwa wentyle wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ace powietrze i Titana D5TB(4) a po zwolnieniu wentyli w obudowie i titana z 3000 do 2200 rpm mam max. 40C i cisze i to wsio na podkreconym procku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam durnia 700@750 tez na sotek'u i 50 st. mam gdy strony w sieci przeglądam

Troche wysoka masz temperaturke

ja na D700 mialem ok40-42st. plyta shutlle

Teraz na D1200 mam to samo a jak wykrece go na 1.32 to temp. skacze do 47-49st. ale mam badziewny cooler i jakos nie moge sie do sklepu wybrac coby kupic nowy :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...