Skocz do zawartości
humax5400

Sapphire Radeon X1900xt - > Czy Warto ?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy warto kupić tą kartę graficzną ?

Sapphire x1900xt

Karta kosztuje 999zł + 1zł wysyłka ...

Czy karta sprawdzi się w konfiguracji:

A64 3000, Abit NV8 , 2x512Ram DDR400Mhz , zasilacz NeoTec 420W

Czy zasilacz nie będzie do niej za słaby ?

Jakie alternatywne chłodzenie można do niej dokupić, które będzie pasowało ? Bo słyszałem że to standardowe jest bardzo głośne w trybie 3D ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym brał 1950Pro z chłodzeniem arctica

Też tak właśnie myślałem ;) ... ale nie wiem czy nie warto troszkę poczekać aż wysypią się te karty od innych producentów - > może będą się lepiej kręciły

Czytałem o modelu firmy GeCube, którego GPU kręci się na 680Mhz (jak zapewnia producent) , więc może to być bardzo ciekawa karta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak właśnie myślałem ;) ... ale nie wiem czy nie warto troszkę poczekać aż wysypią się te karty od innych producentów - > może będą się lepiej kręciły

Czytałem o modelu firmy GeCube, którego GPU kręci się na 680Mhz (jak zapewnia producent) , więc może to być bardzo ciekawa karta.

Gdzie to słyszałeś? Jakiś link z chęcią bym poczytał:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, ale cena nie bedzie wonosila 750zł.

Ogromne chlodzenie(3 sloty), do tego ogniwo paltiera, wysokie OC i robi sie cena 1000zł

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, ale cena nie bedzie wonosila 750zł.

Ogromne chlodzenie(3 sloty), do tego ogniwo paltiera, wysokie OC i robi sie cena 1000zł

No widziałem to chłodzenie, jest gigantyczne, ale 3 sloty ??! To chyba mi się nie zmieści.

@nie.tak

To jest ten LINK

Edytowane przez humax5400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi