Skocz do zawartości
chybaty

Radeon 9550 Xt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zamierzam kupić sobie nowa grafe [ zamiast wysłużonego eFiXa 5200/128/64bit] na kartę mogę wywalić max 2 stówki. Znalazłem taka grafe i chyba ją wezmę Radeon 9550 XT. A moim kolejnym pytaniem jest to czy mój CODGEN trzystu watowy da rade temu radkowi?

Z góry dziękuje za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sobie wypraszam, ale nie które polskie produkty są na prawdę dobre, np. takie GR pro :wink:

Co do tego codgena, to spokojnie da rade. Miałem podobny config, do tego który opisał luki2 i wszystko leciało (po OC nawet :lol: ) na 300w - linia +12v = 13v :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9700pro na allegro są za około 220zł... Do tego fortron za 60zł i masz super zasilacz i kartę, a nie jakiś szitowski 9550 XTX GTS GTO GTX :lol: :mur: Ile by nie miał oznaczeń i tak będzie wolniejszy od 9700 lub 9800SE @ Pro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, a jesli w gre wchodzi jedynie karta nowa, na gwarancji?

to chyba w granichach 200zł jedynie taki 9550XT...

na przykład cos takiego:

http://www.allegro.pl/item141233161_gecube...2lata_w_wa.html

taktowania 445/700 są zachecajace :)

co Wy na to?

a my na to ze 9700 pro ma 8 potokow i lepsze takty ,,, jest poprostu lepsza a kosztuje tyle samo ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wy czasem takie glupoty gadacie, ze glowa boli.

9800se lepszy od tego gecube'a??

Haha dobre sobie, szczegolnie, ze wiekszosc 9800se jest tez na 128bit, 4 potoki(drugi quad uszkodzony) do tego takty nizsze od 9550xt :lol2: .

Poza tym niektorym robi roznice czy kupia grafe z tygodniowa gwarancja rozruchowa, czy dwuletnia sklepowa.

@pruff smd

Ososbiscie jednak radzilbym Ci kupic PELNEGO Readeon'a 9800Pro na PELNEJ DWULETNIEJ GWARANCJI np. TUTAJ

Nie patrz na zadne kastraty typu 9800se, a i 9700pro tez sobie odpusc, bo ich sie nie oplaca.

Dozbieraj ta stowke i kup 9800Pro.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

a i 9700pro tez sobie odpusc, bo ich sie nie oplaca.

Dozbieraj ta stowke i kup 9800Pro.

Pozdro

Czasami ciężko dozbierać stówkę, i nie mów że 9700pro sie nie opłaca brać, a jak kosztowały >200 to sie opłacało??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasami ciężko dozbierać stówkę, i nie mów że 9700pro sie nie opłaca brać, a jak kosztowały >200 to sie opłacało??

No 5 dyszek czasem tez ciezko, wiec jak??

Wg mnie jesli mialby brac juz tego 9700pro za 250zł no to juz chyba lepiej troche zaczekac i kupic 9800pro.

Mowie tu o kartach na gwarancji, a nie meczonych przez 2 lata, a potem sprzedawanych z tygodniowa gwara rozruchowa.

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o boshe... 9700 pro mojim zdaniem to dobra alternatywa ... a pokaz mi test gdzie 9550 XT wygrywa z 9800SE i wiadomo ze kazdy mial na mysli tego 128 m 256 bit 8 potokow ... :wink:

A znajdziesz takiego na allegro??

No wlasnie, a jak juz znajdziesz to aukcje przekraczaja 250zł.

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z 2 letnia gwrancja napewno nie... :wink:

byly takie nei wiem czy sa teraz ale wiem ze byly bo sam chcialem kupic ale postanowilem przeiasc sie na 939 i pci-e :wink:

http://allegro.pl/item140366439_radeon_980..._8_potokow.html prosze ... :wink:

Edytowane przez tAgAn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi