LukeXE Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Zdecydowaliśmy porzucić poprzedni projekt z autokaskadą w obudowie, bo już przekonałem się, że bez kompresora rotacyjnego NIE ma co podchodzić do autokaskad. Prawie skończona, jutro jeszcze zrobie jedno połączenie i będzie działać, wyczyszcze rury i zaizoluje, wiec nie patrzcie na ten pomaranczowy separator, bo on byl w 3 autokaskadach juz i bedzie pod warstwą armaflexu. Ogolnie śmiesznie mała ta autokaskada jest :) Finalnie auto-k ma działać na R22/R23, jutro parę testów z R22/CO2 (zakupiłem 11kg R22, wiec moge testować ;)). Stay tunned Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 nie podoba mi sie bleeee i wogóle :kijem: no ale to ma dzialac a nie wyglądać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Ty, ale to bedzie ładne, naprawde :) Poczekaj do jutra ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMJotka Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Ładne, to są dziewczyny, a autok mają działać;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 (edytowane) Ładne, to są dziewczyny, a autok mają działać;) Dziewczyny też mają działać :plum: Zróbtez fotki z drugiej strony, bo wszystko zasłania kompresor i separator ;) Edytowane 18 Listopada 2006 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 mały update Ciśnienia Discharge 15 bar Suction 0 bar Temperatura HX`a kolo -50*c, evap jak widać, w graniach -85*C. Póki co bez obciążenia, ogólnie kaskada przygotowana jest na spore obciążenia, kapilara bodajże 210cm dla I stage i 230cm dla II stage. W poniedziałek moze bede mial zapinke od maniakalnego, to potestuje na dummy 155 i 215W. Gazy: R22/R290/CO2 i troche R1150. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawroch Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 seksowna ta autokaskada full wypas. I ładniutkie temperaturki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMJotka Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Dziewczyny też mają działać :plum: To też :plum: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Pare temperaturek z dzisiejszej, porannej sesji. Unit jest zbudowany pod większe obciążenia, z dłuższą kapilara na II stage spokojnie -100*c by było, ale co z tego, jak potem 200W nie utrzyma. Jak coś zjem to postaram się potestować na dummy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Szybko, szybko, chce zobaczyc jak bedzie sie sprawowac ak z takim malym wyminnikiem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Szybko, szybko, chce zobaczyc jak bedzie sie sprawowac ak z takim malym wyminnikiem ;) To ja ci powiem, że dobrze ;) Wymiennik to 2m rury 12mm, a w niej tyle samo 6mm. Taki sam mam w auto-k dla turka, co I stopień trzymał 155W przy -65*C, tylko tam zawijałem na butli chyba od co2 lub czegoś, tutaj na mappie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Dobra, dobra, zamiast siedzieć przed kompem to leć do piwnicy i zakładaj dummy na to ;) A potem wiesz co masz budowac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) a gdzie presostat ? jakbyć dał cpeva byloby -100? Edytowane 19 Listopada 2006 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 a gdzie presostat ? jakbyć dał cpeva byloby -100? Wsiunkł, nie ma. Byłoby, bo bym go zakręcił :P Z tego co zauważyłem, R1150 w takiej autokaskadzie jedynie podwyższa ciśnienie tłoczenia i daje wcale nie dużo lepsze temperatury idle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Wsiunkł, nie ma. Byłoby, bo bym go zakręcił :P Z tego co zauważyłem, R1150 w takiej autokaskadzie jedynie podwyższa ciśnienie tłoczenia i daje wcale nie dużo lepsze temperatury idle. a jaka masz temp na wejsciu/wyjsciu z glownego hx? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Wejścia nie mierzę, na wyjściu -50*C idle (bez obciązenia), no to chyba ten etylen powinien sie skroplić, a tego nie robi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Wejścia nie mierzę, na wyjściu -50*C idle (bez obciązenia), no to chyba ten etylen powinien sie skroplić, a tego nie robi. przy takim cisnieniu statycznym masz moze juz za duzo gazu ogolnie, i podnosi sie tobie cisnienie ssania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 A skąd wiesz, jaki mam static ? :? Odejmowałem gazu, robilem rozne proporcje, ciśnienie ssania na poziomie 0bar, czasami podciśnienie, temp HX`a ~ -50*C i zero reakcji, żeby etylen sie skroplił dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 A skąd wiesz, jaki mam static ? :? Odejmowałem gazu, robilem rozne proporcje, ciśnienie ssania na poziomie 0bar, czasami podciśnienie, temp HX`a ~ -50*C i zero reakcji, żeby etylen sie skroplił dobrze. gdzies pisales ze masz 15 static :] no to pozostaje jeszcze opcja ze za maly wymiennik masz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) gdzies pisales ze masz 15 static :] no to pozostaje jeszcze opcja ze za maly wymiennik masz Discharge 15 bar, to nieznaczy, że static = 15 bar. A static 15bar mam w innej auto-k, nie w takiej malej ;] Static mam 10 bar. Wymiennik jest ok, taki sam mam w auto-k dla turka i działa wyśmienicie, rownie dobrze moglem dac wymiennik metrowej długosci i byloby podobnie, w idle sie powinno skroplić, w grubszej mierze niezaleznie od wielkosci wymiennika. Raczej opcją jest to, że potrzeba R22/ tutaj następny gaz(R23)/R1150 żeby w auto-k to działało jak potrzeba. Edytowane 19 Listopada 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Unit trzyma -67*C@155W R290/R23/CO2 Na samym R290/CO2 juz tylko -62*C@155W. I do tego wczoraj wykręcilem na tym to : http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=145418 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Unit trzyma -67*C@155W R290/R23/CO2 Na samym R290/CO2 juz tylko -62*C@155W. I do tego wczoraj wykręcilem na tym to : http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=145418 WR???? to co by było na LN2 8O :legal: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Gosc mnie na XS pobił dziś o 1Ghz dokladnie, ma 6,5Ghz na tym celku, wlasnie na LN2. Niedlugo fajną kaskadke bede mial co bedzie -120*C load robic, wiec potestuje sobie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...