JejoX Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Kuzwa, jednak sie okazalo,ze moj do pelnej stabilnosci na 3Ghz potrzebuje 1,4V.Prime,pi, 3dmark05, moze chodzic na okreta przy 1,35V,a nie uwzglednilem 3dmarka03.Dzis zapuscilem a tu zonk :mur: dopiero na 1,4 jest full stable. Ja bym sobie darował 3Dmarka03 na twoim miejscu.IMO procek jest stabilny...ale to moje zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 No ale jak ma byc stabilny to chyba we wszystkim :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Ja to wszystko wiem windows byl na maxa odchudzony ale dalej czas jest za duzy... tak na prawde nie wszystkie procesy out to dobry pomysl !! sam sprawdzalem :) Pamieci to infineon (winbond bh6) 166 mhz @ 272 mhz :) a wszystko przy 3.7 V :) Jak na odchudzony system to zgadzam sie... wynik ciut za duzy...ale i tak gratulacje !!! Ladnie pogoniles mnie (wkoncu komus sie udalo)...:) Ja bym sobie darował 3Dmarka03 na twoim miejscu.IMO procek jest stabilny...ale to moje zdanie. I Tu sie mylisz... 3dmarkk 2003 to swietne narzedzie do sprawdzania stabilnosci... 1 test zazwyczaj juz sie wieszza jak jest cos nie tak... Ps. 1,4v@3000mhz nie ma powodow do narzekan... wynik bardzo dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Jak na odchudzony system to zgadzam sie... wynik ciut za duzy...ale i tak gratulacje !!! Ladnie pogoniles mnie (wkoncu komus sie udalo)...:) I Tu sie mylisz... 3dmarkk 2003 to swietne narzedzie do sprawdzania stabilnosci... 1 test zazwyczaj juz sie wieszza jak jest cos nie tak... Ps. 1,4v@3000mhz nie ma powodow do narzekan... wynik bardzo dobry Nie podejrzewałem o to 3Dmarka03 :D .Sam w takim razie będe sprawdzał i pewnie płakał ze sie wiesza... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_voodoo Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 niedawno kilka osoó mnie pytało co z kolejna dostawa E4 ?? ]otóż teraz mam bardzo cieżko o tę serie :/ ale znalazł mi sie jeszcze jeden nowy procek z E4 - cena 360 z wysyłką. jak cos to priv lub 662567585 - mysle iż użytkownicy tego forum juz sa zadowoleni z mich procków - to chyba najlepsza reklama :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasboss Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 (edytowane) Jak na odchudzony system to zgadzam sie... wynik ciut za duzy...ale i tak gratulacje !!! Ladnie pogoniles mnie (wkoncu komus sie udalo)...:) No to mam dla Ciebie jeszcze cos :) Super pi 1M: Super pi 16M: Udalo mi sie dobrze ustawic system pod pi :D A najlepsze jest to, ze wyniki zrobione na AC przy otwartym oknie, gdzie na zewnatrz -5 st (proc 37 st) 8) Wynik juz dzisiaj powinien byc na zenfist na 6 miejscu w amd k8 B-) P.S Masz fajnego LCD-ka :P Edytowane 24 Lutego 2007 przez lukasboss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Czołgiem ekipa. Dwa krótkie pytanka :P 1.Fryzjer 64 da sobie rade z takim sandiego @ 3kafle? ;> 2.Polecacie jakiegos sprzedawce?:P Czy walić tam gdzie najtaniej...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Czołgiem ekipa. Dwa krótkie pytanka :P 1.Fryzjer 64 da sobie rade z takim sandiego @ 3kafle? ;> 2.Polecacie jakiegos sprzedawce?:P Czy walić tam gdzie najtaniej...? 1. Da sobie rade [; 2. Jak chcesz kupowac nowy i z allegro, to bierz od AAB, najtaniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 No to mam dla Ciebie jeszcze cos :) Super pi 1M: Super pi 16M: No, pi16 już od biedy może być, z tego co widze to na win 2003 srv puszczasz pi (chyba że źle widze :P), ale pamiętaj że on się nadaje do dużych próbek, do pi1m dużo lepszy jest zwykły XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasboss Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 (edytowane) od biedy :blink: no to napisz mi magiczny sposob na lepszy czas :) zle widzisz :P wszystko na xp :) Edytowane 24 Lutego 2007 przez lukasboss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 zle widzisz :P wszystko na xp :)To ładuj 2003 server ;) Tzn. u mnie na sempku zmiana z xp na 2003 to jakieś 9 sekund w pi16 było, nie gwarantuje że u każdego tak będzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 (edytowane) @lukasboss pobiles mnie w superpi 1M o 0,391s, śmnie zdenerwował, czekaj czekaj niech no ja tylko dorwiem winbondy @leborg szukaj tygodnia najblizej 30 z roku 06 z E4 a taki fyzjerek przy 3g i dobrej wentylacji pudla to sie nudzi Edytowane 24 Lutego 2007 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasboss Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 @lukasboss pobiles mnie w superpi 1M o 0,391s, śmnie zdenerwował, czekaj czekaj niech no ja tylko dorwiem winbondy :lol: hehe no to nie zle :unsure: walcz zobaczymy kto da rade :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 (edytowane) :lol: hehe no to nie zle :unsure: walcz zobaczymy kto da rade :Dmeeron spokojnie da rade... on ma proca co o wiele wyzej smiga... Ja na swoim E6 juz nic nie porobie bo przesiadam sie na intela... :rolleyes: Edytowane 24 Lutego 2007 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasboss Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 meeron spokojnie da rade... on ma proca co o wiele wyzej smiga... Spokojnie nie dlugo procek dostanie radykalne chlodzenie :P tez zmignie dalej i zacznie sie zabawa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Gdybym miał sprawnego efceta i dobre pamięci :rolleyes: Pożyczcie szajsungi TCCD :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Gdybym miał sprawnego efceta i dobre pamięci :rolleyes: Pożyczcie szajsungi TCCD :twisted: JA mam i Bh5 i TCCD (na bh5 lepsze czasy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 JA mam i Bh5 i TCCD (na bh5 lepsze czasy) Na pamięci mogę dać max 3.2V, także BH5 odpadają, a moda też nie chce robić, bo płyta za nowa :P Moje hynixy dają ciała, więc zostaję coś ze stajni szajsunga, ew. jakieś microny czy od biedy infineony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Troszkę wtrącę. Doradźcie jakiego sandiego (3700+) wziąć z allegro. Może zobaczycie coś ciekawego. A może brać pierwszego lepszego bo i tak dobre serie się pokończyły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Troszkę wtrącę. Doradźcie jakiego sandiego (3700+) wziąć z allegro. Może zobaczycie coś ciekawego. A może brać pierwszego lepszego bo i tak dobre serie się pokończyły? A zależy ci na 3 GHz na rozsądnym napięciu? Jeśli wystarczy ci 2.6 - 2.8 @ 1.5V to bierz w ciemno, a nuż trafi się E4 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 (edytowane) Troszkę wtrącę. Doradźcie jakiego sandiego (3700+) wziąć z allegro. Może zobaczycie coś ciekawego. A może brać pierwszego lepszego bo i tak dobre serie się pokończyły? Oczywiście, jak kupujesz nówkę, to największe szanse na podkręcenie mają te z rewizji E4 (byle nie z 2005roku), ale ich raczej nie znajdziesz nigdzie. A te dostępne E6, to kęrcą się różnie: jak będziesz miał super farta to możesz trafić na 3GHz, średnio - 2.6-2.7, a jak będziesz miał wyjątkowego pecha to wogóle Ci się nie będzie kręcił (ktoś takiego miał z tego forum nawet !!) Ja bym brał albo coś używanego i sprawdzonego z allegro, albo a3500+ bo można tanio je wyrwać :) Edytowane 25 Lutego 2007 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 (edytowane) Troszkę wtrącę. Doradźcie jakiego sandiego (3700+) wziąć z allegro. Może zobaczycie coś ciekawego. A może brać pierwszego lepszego bo i tak dobre serie się pokończyły?dolaczam sie do prosby, najlepiej zeby robil przynajmniej 3ghz :) moge tez kupic jakas dobra sztuke od kogos z uzytkownikow(oczywiscie za rozsadna kwote) Edytowane 25 Lutego 2007 przez amapi3d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Oczywiście, jak kupujesz nówkę, to największe szanse na podkręcenie mają te z rewizji E4 (byle nie z 2005roku), ale ich raczej nie znajdziesz nigdzie. A te dostępne E6, to kęrcą się różnie: jak będziesz miał super farta to możesz trafić na 3GHz, średnio - 2.6-2.7, a jak będziesz miał wyjątkowego pecha to wogóle Ci się nie będzie kręcił (ktoś takiego miał z tego forum nawet !!) Ja bym brał albo coś używanego i sprawdzonego z allegro, albo a3500+ bo można tanio je wyrwać :) Mam teraz venice 3000+ i idzie na 2,4g. Chciałbym właśnie te 3giga. Czy wydajność sandiego w porównaniu do venice przy tej samej prędkości jest znacząca? Bo jak nie to może faktycznie brać a3500+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_voodoo Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 dolaczam sie do prosby, najlepiej zeby robil przynajmniej 3ghz :) moge tez kupic jakas dobra sztuke od kogos z uzytkownikow(oczywiscie za rozsadna kwote) poczytajcie moje posty - został ostatni nowy E4 - wielu stąd juz je kupiło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 SD ma dwa razy więcej L2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Mam teraz venice 3000+ i idzie na 2,4g. Chciałbym właśnie te 3giga. Czy wydajność sandiego w porównaniu do venice przy tej samej prędkości jest znacząca? Bo jak nie to może faktycznie brać a3500+. Masz venica E3 i tylko na 2,4 go kręcisz?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Masz venica E3 i tylko na 2,4 go kręcisz?? :wink:Niestety na 9x267 jest już niestabilny przy 1,45v. Chyba że coś mnie ogranicza. Pamięci puszczałęm już tak nisko, że to nie one. marek_voodoo Po ile te e4 sandiego? i gdzie one są? jak idą:)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_voodoo Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Niestety na 9x267 jest już niestabilny przy 1,45v. Chyba że coś mnie ogranicza. Pamięci puszczałęm już tak nisko, że to nie one. marek_voodoo Po ile te e4 sandiego? i gdzie one są? jak idą:)? sam nie zajmuje sie OC ale chyba wszyscy z tego forum maja minimum 3 giga. dla jasności - mam 4000 a nie 3700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Ostatnie pytanie. Warto go brać? http://www.allegro.pl/item168812699_amd_at...elacja_o_c.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Ostatnie pytanie. Warto go brać? http://www.allegro.pl/item168812699_amd_at...elacja_o_c.html No własnie....Sam sie nad nim zastanawiam :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...