hardwin Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 potrzebuje coś z mocną linią 12V do mojego configa ale w niedalekiej przyszłości będą zmiany 1.procek > athlon 2. ram > druga kość 3. dysk > drugi na sata 4. nagrywarka DVD dojdzie coś z 350W powinno styknąć ale który wybrać zasilacz? przy okazji zapytam czy na dzień dzisiejszy moj modecom fell jest zły? model LC-B300ATX duzo osob narzeka ale miernikiem sprawdziłem linie +5V i +12V na tym molex 4pin i są bardzo dobre chciałbym sprawdzic tez inne ale w czasie pracy kompa nie moge coś wsadzić te czujniki w każdym badz razie zasilacz jest PFC[passive] a na tabliczce pisze +12V 15A więc czy to jest źle? dodam ze mam straaasznie słabe wyniki w 3dmarkach, podejrzewam zasilacz ale... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Fortron 350W, ew. ModeCom 350W A Feel - tak, nie jest to najlepszy zasilacz... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Feel to prawie jak zasilacz, do zasilacza mu blisko. To taki lepszy wyrób codeshitopodobny. Polecam Modecoma MC 350W, akurat koło 100 zł kosztuje. Możesz ewentualnie na allegro poszukać Fortrona 350W (z podwójną linią +12V). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 hmm fortron "350W" to niewystarczająca informacja chyba coś takiego będzie idealne http://www.allegro.pl/item143108944_profes...sata_pci_6.html 25A na +12v i świetne końcówki brac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 przy okazji zapytam czy na dzień dzisiejszy moj modecom fell jest zły?Mam tego fella nieco ponad 2 lata. Trochę kręcę na nim (tak jak w sigu), ale jak dam większe vcore (powyżej 1,7) to się robi gorący po dłuższej pracy i napięcia robią się niestabilne, m. in. dlatego zaczynam (raczej próbuję) zbierać fundusze na coś lepszejszego :D W sumie jak ktoś nie zamierza podkręcać to nie jest aż taki zły, a na pewno dużo lepszy od codeshitowych "zasiłek". w każdym badz razie zasilacz jest PFC[passive] a na tabliczce pisze +12V 15A więc czy to jest źle? 15A na 12V to jest jednym słowem nędza. Spylon pisał o Fortronie z podwójną linią +12V, więc chyba chodziło o tego Fortrona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Spylon pisał o Fortronie z podwójną linią +12V, więc chyba chodziło o tego Fortrona. nie wiem... na jednej lini ma 15A na drugiej 10A czyli max da mi 15A , malo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Najpierw naucz się dodawać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 10+15=25, no nie?? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Najpierw naucz się dodawać. a ty sobie pocztaj o o zasilaczach z dwoma liniami v12 idacymi z jednego zrodla gdzie 10A+25A wogole nie bierze sie pod uwage daruj sobie taki sarkazm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 No do BENITO raczej bym tak nie podskakiwał. Wie o zasilaczach o wiele więcej niż my wszyscy razem wzięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 ten zasilacz daje max ok. 17A na 12V tego jakos nie widzial... poza tym mozemy sie chyba troche szanowac, czyz nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) Oczywiście, ze możemy się szanować: Fortron 350 THA-P max power output: 350W pomijając znikomą moc na liniach stand by mamy: 3,3v + 5v = 130W a więc 350W - 130W = 220W mocy dla linii + 12V sumarycznie 220w / 12V = 18,3333333...3 A odkładając te 0,33333...3A wydajności prądowej całej zasiłki (tu upraszczam) na linie stand by, mamy wg. producenta do dyspozycji około 18A dla linii +12V Zrozumiałeś? Edytowane 19 Listopada 2006 przez BENITO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 to krótkie pytanie na koniec nie lepiej jednak brac FORTRON FSP350-60MDN® http://www.allegro.pl/show_item.php?item=143108944 zamiast FSP350-60THA-P http://www.allegro.pl/item140227717_zasila...2_lata_gw_.html ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek322 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) Witam czy taki zasilacz pociągnie: MOBO: Asrock xli esata am2 PROC: Athlon 3000+ AM2 RAM : 512mb ddr2 667mhz gf 7300gt glaxy 128mb/128bit zalman hdd: 160GB sata SEGATE NAGRrki dvdrw i cdrw Z możliwością rozbudowy na przyszłość http://allegro.pl/item143108944_profesjona...sata_pci_6.html Edytowane 19 Listopada 2006 przez piotrc00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 pociągnie tak mi sie wydaje jak sie myle to nei bijcie. Ale lepiej zainwestuj w lepszy zasilacz ... jakas markowa 400 wiesz mocy nigdy nie za malo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 pociągnie tak mi sie wydaje jak sie myle to nei bijcie. Ale lepiej zainwestuj w lepszy zasilacz ... jakas markowa 400 wiesz mocy nigdy nie za maloZdawało mi się, że ten dział właśnie brakiem mocy się zajmuje :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 dodam ze mam straaasznie słabe wyniki w 3dmarkach, podejrzewam zasilacz ale...To jest najlepsze. Wiec zasilacz moze obnizac wyniki w 3dmarku? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 moze:) gorszy zasilacz=mniejsze oc=mniej punktow w 3dmarku :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 moze:) gorszy zasilacz=mniejsze oc=mniej punktow w 3dmarku :P Ja polecam modecoma 350pfc 2.0.Zasilacz naprawdę za tę cenę jest zajeb.... cisza i fajne napięcią mierzone miernikiem.Pozwoli na ciekawe oc i wystarczy na trochę czasu.Ja na sprzęcie takim jak w sigu mam bardzo stabilne napięcia na lini 12v pod obciążeniem najniższa wartośc to 11,95 a najwyższa zanotowana to 12,09v na 5 v najmniej było 4,91 a nawięcej 5,05v więc bardzo stabilnie jak za tę kasę,jedynym problemem jest to że ciężko go dostać ;) pozdr :wink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 To jest najlepsze. Wiec zasilacz moze obnizac wyniki w 3dmarku? :) moze...jak grafa ma za malo pradu od zasilacza (za male napiecie) to sterowniki nvidii obnizaja taktowanie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...