AVENGER Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Mam ostatnio ciekawy problem z moim kompem. Wyglada to tak: Wlanczam sobie kompa wszystko chodzi ok, nic sie nie dzieje. Innym razem wlanczam kompa i jeb nie ma karty dziwiekowej (Aureal Vortex2) no to daje reset mu, wszystko ok...ale ramu jakos malo, niewykrywa mi .....polowy kosci :), mam kostki 64 64 128, a tu nagle 224 MB :). No dobra daje restet....nic...reset...nic....on/off....i wszystko ok :). Innym razem wlanczam kompa i na ekranie krzaki....ale komp sie normalnie bootje. Podajrzewam zasilacz bo mam jakis badziew 250W. Sprzet PIII 600EB@675(FSB 150),i440BX,GF2PRO(@220/440),Modem Zoom V92, no i wyzej wspomniany Vorterx. Co do temperatury to sa w normie, zreszta wczesniej wszystko chodzilo ok, a nic przy kompie nie robilem, no oprocz zalozenia Sunona 92mm. Aha i ta cala sytuacja zdarza sie dosc zadko, i niejest meczaca, ale tak z ciekawosci pytam, moze ktos ma jakis inny pomysl niz PSU. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Mysle że to nie zasilacz.Kiedyś jak jechałem na 200W Codegena przy :duron 750@fsb 112 mhz ,3x128 mb ram , gf3ti200, Aver Media (tuner), sieciówka, cd-rom, HDD, FDD nic się nie działo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Podejrzewam problem z nakladaniem sie przerywan w sterownikach do poszczegolnych urzadzen. Od tego wlasnie bym zaczal. Potem ew. moze byc wina pamieci. Jak bedzie takie szopki robil to wyciagnij 2 kosci i zostaw jedna (po kolei sprawdz kazda). Na koniec pozycz zasilacz dopiero i sprawdz czy to czasem nie jego wina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Bardzo mozliwe ze to zasilka tak jak mowisz.... Ale ja bym sie sklanial zebys sprawdzil jakie czestotliwosci PCI(mhz) ma PCI?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Wiec tak pokolei, co do nakladania sie przerwan to to niegra roli, napewno. Uklady 8259A (priorytetowy kontroler przerwan) umozliwiaja podpinanie kilku zrodel sygnalu INT pod to samo wejscie. Co do kosci, to namierzylem ja....ale co z tego....raz chodzi raz nie :) (92% chodzi). A jak juz zaskoczy :) to tylko on/off moze cos popsuc. Hmm...czyli nadal PSU...niedlugo bede skladal P4 a ten komp brat dostanie to moze przy okazji wymienie zasilacz i dam wam znac co i jak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Co do predkosci PCI....37,5 wiec spoko...a zreszta czy mozliwe jest zeby karcie dzwiekowej znudzilo sie chodzenie na takim PCI :) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Może właśnie to kręcenie... Ja mam taki kosmos, że przy szynie 115Mhz mam 256MB! (Normalnie 512)! To chyba jednak wina spadków napiecia... albo słabych ramów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Kosci dobre Mteca 6ns. To pewno spadki napiecia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 jak wlozylem dwie kosci pc133 128mb na via MPV3 to tez polowe pamieci mi czytalo (100MHz) ,ale jak w biosie nastawilem cl2 Turbo to wszystko dziala.Jak masz 440BX to przy fsb150 bedzie raczej 50MHz bo nie ma mnoznika 1/4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 A moze po prostu odpalasz te pamiatki na cl2, a niektore z tych 3 kosci sie przeciwko temu stawiaja? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 :oops: oczywiscie ze 50 MHz, a ja bezmyslny kalkulator i 150/4 :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Co ??? Masz dzielnik 1/3 na FSB 150 ?????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 yeap 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 na PCI masz 50mhz i ci wszystko dziala? nie wierze!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 na PCI masz 50mhz i ci wszystko dziala? nie wierze!!! Wiara czyni cuda.... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Błogosławieni Ci co uwieżyli a nie widzieli :) A tak powaznie to sproboje jutro jakies fotki podrzucic, ale niewiem bo musze kuc, w poniedzialek egzamin mam :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Błogosławieni Ci co uwieżyli a nie widzieli :) A tak powaznie to sproboje jutro jakies fotki podrzucic, ale niewiem bo musze kuc, w poniedzialek egzamin mam :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Błogosławieni Ci co uwieżyli a nie widzieli :) A tak powaznie to sproboje jutro jakies fotki podrzucic, ale niewiem bo musze kuc, w poniedzialek egzamin mam :evil: Ja tam jestem "niewierny" Tomasz , nie zobacze nie uwierze :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 wojs ile masz 3 dmarków?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Dobra Tomasze :), foty bede w poniedzialek. BTW. Z jakiego programu, mam je zapodac. Moge z sandry ale mam 2003 Pro i tam niemoge tego znalesc (blad SiSoftu albo slepy jestem), jest jedynie CLK AGP, czyli mozecie sobie poprostu AGP na 2 podzielic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Dobra Tomasze :), foty bede w poniedzialek. BTW. Z jakiego programu, mam je zapodac. Moge z sandry ale mam 2003 Pro i tam niemoge tego znalesc (blad SiSoftu albo slepy jestem), jest jedynie CLK AGP, czyli mozecie sobie poprostu AGP na 2 podzielic. A ja ci wierze! Nie ma to jak INTEL :D Ja tez raz omylnie postawilem sprzet na PCI 50 MHz - zmieniajac szyne z 66 na 100 MHz poprostu zapomnialem sobie o PCI... :) Komp wstal bez problemu, wszystko odpalilo, winda sie zaladowala, troche mnie tylko dziwila troche gorsza jakosc obrazu... dopiero po 10 min, gdy zrestartowalem sprzeta cos mnie tknelo. Ale komp dzialal (w podpisie) i nadal dziala! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...