Skocz do zawartości
itson

Płyta Socket 754

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie lubialem K8NS bo czasami miala rozne dziwactwa np HTT 328=200 :mur: lub nie zawsze wykrywała dyski zawłaszcza jak ich więcej sie podpielo MSI robi HTT ~350 i jest bezproblemowe :]

Do ostrego o/c polece Abita NV8 - HTT ponad 400 i Vcpu 1,95V; Vmem 3,2V :), brak mu paru timingow w biosie i dzielnika chocby 150 ale ma lepszego lana i audio niz to u dfi :]

Edytowane przez Spookie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym lykal dfi, zwlaszcze ze cena tej plyty jest nawet sympatyczna ostatnio [;

Gigasyfy naprawde odradzam, bo OC na tych plytkach to kwestia dyskusyjna. Problemy z bootowaniem po oc sa czeste zwlaszcza przy korzystaniu z 3-4 napedow....zwis po resecie to w gruncie rzeczy normalka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram

Na s.754 z PCI-e liczyły sie tylko dwie plyty: Gigabyte K8NE rev.1.0 i Epox 8npa7i.Z gigusiem nigdy nic nie wiadomo (moj od 2 tygodni w serwisie), wiec zdecydowanie zostaje Epox

poprawka liczyły się tylko epox 8npa7i i Dfi infinity :-P K8ne zbyt problematyczny , podobnie jak k8ns <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tafiła mi się możliwość wymiany procesora na semprona 3000 (za niewielką dopłatą), czytałem że przy takim procesorze na niektórych płytach można zmieniać napięcie na procesorze( a na słapszych się nie dało)

czy by to coś zmienił i pyła by jeszcze jakaś dobra płyta bo epoxa trudno spodkać a DFI dosyć drogi

Edytowane przez itson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

CnQ nie jest od 3000?

Nie łaska poszukać?? <_<

Wystarczy przewertować temat na forum, poszukać na googlu i sie będzie wiedziało...

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Od 3000+ jest c'q.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram

Na s.754 z PCI-e liczyły sie tylko dwie plyty: Gigabyte K8NE rev.1.0 i Epox 8npa7i.Z gigusiem nigdy nic nie wiadomo (moj od 2 tygodni w serwisie), wiec zdecydowanie zostaje Epox

Gigabyte :lol: !

Najlepsze płyty główne pod socket 754 z PCI-E to:

1. Abit NV8

2. DFI Infinity

3. Epox 8NPA7I / 8NPAJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

udało mi się znaleść sklep w którym był EPOX 8NPA7I tylko jeszcze nie wiem jakie chłodzenie, znajdzie się jakiś dobry cooler za cene okołe 50zł

czy jest to : q-x-a.pl ?? Jezeli nie to powiedz gdzie kupiles ;)

AC Freezer 64 najlepszy za małą gotóweczkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze płyty główne pod socket 754 z PCI-E to:

1. Abit NV8

2. DFI Infinity

3. Epox 8NPA7I / 8NPAJ

Chciałeś napisać chyba

1. DFI Infinity

2. Epox 8NPA7I / 8NPAJ

3. Abit NV8

Jeśli nie cierpisz na nadmiar gotówki bierz pozycje nr.2, na allegro dość rzadko się zadarzaja ale jak już są to chodzą po około 130zł więc cena super ;)

Abit NV8 to jest numer 1. Dfi ??! Może lepsze do podkręcania, ale fatalna dźwiękówka oraz lan... oraz umiejscowienie chipsetu i jego chłodzenie a co za tym idzie, małe możliwości w wymianie tego wyjca na coś innego. Abit NV8 jest bezapelacyjnie najlepszy.

Dźwiękówka to może faktycznie jakaś super nie jest, dla przecietnego usera syci, co do lal'u to nie wiem o co ci chodzi? Działa bez najmniejszego zarzutu. Chipset niestety fakt tak sobie umieszczony, chłodzenie jak wszedzie, trza zmienic na zalmana niebieskiego, no chyba że ma się w standardze pasyw. A pozatym dfi ma 1 slot więcej na mem i PRZEDEWSZYSKIM jest lepsza do OC...

A tak pozatym to miałeś to dfi że możesz dźwięk z abitem porównać?

Edytowane przez hary86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałeś napisać chyba

1. DFI Infinity

2. Epox 8NPA7I / 8NPAJ

3. Abit NV8

Jeśli nie cierpisz na nadmiar gotówki bierz pozycje nr.2, na allegro dość rzadko się zadarzaja ale jak już są to chodzą po około 130zł więc cena super ;)

Abit NV8 to jest numer 1. Dfi ??! Może lepsze do podkręcania, ale fatalna dźwiękówka oraz lan... oraz umiejscowienie chipsetu i jego chłodzenie a co za tym idzie, małe możliwości w wymianie tego wyjca na coś innego. Abit NV8 jest bezapelacyjnie najlepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałeś napisać chyba

1. DFI Infinity

2. Epox 8NPA7I / 8NPAJ

3. Abit NV8

Dźwiękówka to może faktycznie jakaś super nie jest, dla przecietnego usera syci, co do lal'u to nie wiem o co ci chodzi? Działa bez najmniejszego zarzutu. Chipset niestety fakt tak sobie umieszczony, chłodzenie jak wszedzie, trza zmienic na zalmana niebieskiego, no chyba że ma się w standardze pasyw. A pozatym dfi ma 1 slot więcej na mem i PRZEDEWSZYSKIM jest lepsza do OC...

A tak pozatym to miałeś to dfi że możesz dźwięk z abitem porównać?

Nie miałem DFI, ale czytałem o tym. Opinie userów tej płyty o dźwiękówce także są negatywne. Przeczytaj może recenzje na egiełdzie, to sie dowiesz o czym mówie, bo nie samym podkręcaniem żyje człowiek. Abit jest lepszy i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie miałem DFI, ale czytałem o tym. Opinie userów tej płyty o dźwiękówce także są negatywne. Przeczytaj może recenzje na egiełdzie, to sie dowiesz o czym mówie, bo nie samym podkręcaniem żyje człowiek. Abit jest lepszy i tyle.

Lol, powiedz mi kto normalny pracuje na zintegrowanej dzwiekowce? :lol: Chyba tylko Ci ktorzy wlasnie zyja podkrecaniem....^^ W czym abit jest taki lepszy, w posiadaniu mniejszej ilosci slotów? W mniejszym oc?

Dfi lepsze i tyle... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lol, powiedz mi kto normalny pracuje na zintegrowanej dzwiekowce? :lol: Chyba tylko Ci ktorzy wlasnie zyja podkrecaniem....^^ W czym abit jest taki lepszy, w posiadaniu mniejszej ilosci slotów? W mniejszym oc?

Dfi lepsze i tyle... :lol:

Abit jest lepszy. Wogole co ty piszesz... moze posiada mniej slotów, może odrobinę ma gorsze OC , ale ma lepszy LAN, dźwiękówkę oraz lepiej umiejscowiony mostek dzięki czemu można sobie bez problemów zmieniać chłodzenie na chipsecie.

I po za tym mnie nie interesuje że ktoś nie używa zintegrowanej. Ja nie używam 3 slotu na pamięci -> Co ty na to ? I nie bawię się w takie O/C !?

Mówisz tak bo DFI posiadasz, i boli cię to że są płyty lepsze niż twoje dfi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi