Heat Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Niestety nadeszla smutna chwila i musze przesiac sie na AC :( Nie pytajcie dlaczego po co itp... Potrzebuje czegps na CPU i na GPU , co w miare zrowna sie z moim obecnym WC ;) Wstepnie na CPU wybralem BT , nad gpu caly czas mysle... (jakies podpowiedzi ? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Wstepnie na CPU wybralem BT , nad gpu caly czas mysle... (jakies podpowiedzi ? )A co to znaczy BT? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Big Typhoon? :wink: Na gpu moze evercool? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) @Heat - zwariowałeś :| miałeś IMO najfajniejsze chłodzenie na forum :| na CPU - Big Typhoon (u Ciebie powinien mieć przewagę nad coolerami z nadmuchem z boku dzięki tym kratkowanym wycięciom w budzie) na GPU - Thermalright Hr-03 + Fander - powinno być cicho i dość wydajnie Edytowane 27 Listopada 2006 przez GDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) Jeśli ma być porównywalne z WuCetem to jedynie dwie firmy przychodzą mi do głowy. I jest to Scythe i Thermalright. Na grafikę, jak już GDR wspomniał najlepiej TR HR-03 (brak dobrego konkurenta dostępnego w Polsce), a na CPU w moim odczuciu TR Ultra120. Lżejszy od Infinity przy takiej samej bądź lepszej wydajności. No i zajmuje stosunkowo niewiele miejsca też - mam także na myśli konkurenta spod znaku Scythe. A wiatraki to bym dobrał koniecznie z regulatorem obrotów jednej firmy z poniższych (w tej kolejności): 1. Silverstone'a z serii FM, 2. zielonego Coolinka, 3. Panaflo, 4. Scythe S-Flex, 5. Fandera. ew. Akasę (ma trochę za słabe 120mm). Pozdrawiam P.S. Całość będzie niewiele tańsza niż słabsze zestawy do WC ;) Edytowane 27 Listopada 2006 przez Labovsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 ja kolei na cpu polece big typhoona, mam takiego u dobrze sobie radzi nawet z pd 805 wykręconym na 2 x 4 ghz (jak na 0,09 um które masakrystycznie się grzeje mam znosne temperatury i jest nadwyraz cicho) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 a co polecacie na 7300gt galaxy 128mb ddr3 - obecne chlodzenie zalmana jest zbyt glosne. chce cos pasywnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 a co polecacie na 7300gt galaxy 128mb ddr3 - obecne chlodzenie zalmana jest zbyt glosne. chce cos pasywnegoSkrec ten wentylator nizej - a bedzie ciszej. Szkoda tego zalmana sie pozbywac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 OK , zamowienie poszlo , BT + HR-03 + Fander ;) Zobaczymy jak sie to spisze ;] Zawsze przeciez mozna wrocic do wc :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...