Skocz do zawartości
DuckmAn

Plyty z DualDDR a pamieci...

Rekomendowane odpowiedzi

Zna ktos moze odpowiedz na pytanie. Czy plyty z dualDDR. Np sis 655. Do

poprawnej pracy w tym trybie dwukanalowym potrzebuja kosci pamieci o

jednakowej pojemnosci itd?. Bo ja np w kompie mam 512 ddr400 i 256 ddr400 oba Samsunga. Lecz zastanawiam sie czy tak rozniace sie kosci beda ze soba wspolpracowac, bo mimo roznic w pojemnosci dochodzi jeszcze to, ze jedna jest jedno stronna, a druga dwu stronna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takich warunkach jak ty masz, na 98% potrzebna bedzie kombinacja jednakowych ukladow. Juz sama definicja dualDDR pociaga za soba koniecznosc stosowania identycznych ukladow, inaczej ten dual nie bedzie chodzic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za odpowiedz :) Wlasnie mam mozliwosc podmiany moiej 256 samsunga na 512 identyczna co mam ;) Wiec za wczasu sobie wymienie. Jeszcze raz dzieki :)

p.s Lancer ty to zmieniasz hardware :) Jaka masz ta plytke na dualDDR? Ja koniecznie rozgladam sie za plyta ktora bedzie obslugiwac dual ddr z ddr400 + HT + magistrale 800 :) bo nie chce mi sie przesiadac z sisa 648 bez tego. Wole kupic cos na odrobinke dluzej. Poczekamy zobaczymy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bawilem sie ostatnio Gigabytem na intelu 7205 i calkiem przyjmna plytka, ale do krecenia taka sobie - po resecie nie wstawala jak to bywa z Gigabytem, jednak bylem milo zaskoczony tym ze plyta pracowala w dual DDR przy 2 kosciach 512MB roznych producentów - Corsair na Winbondach i Kingstona na Samsungach. Wynik na P4 2.4@3.0 FSB 167 grafa Ati 9700Pro 3dmark 16500pkt :) oczywiscie bez krecenia grafy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za odpowiedz :) Wlasnie mam mozliwosc podmiany moiej 256 samsunga na 512 identyczna co mam ;) Wiec za wczasu sobie wymienie. Jeszcze raz dzieki :) 

p.s Lancer ty to zmieniasz hardware :) Jaka masz ta plytke na dualDDR? Ja koniecznie rozgladam sie za plyta ktora bedzie obslugiwac dual ddr z ddr400 + HT + magistrale 800 :) bo nie chce mi sie przesiadac z sisa 648 bez tego. Wole kupic cos na odrobinke dluzej. Poczekamy zobaczymy...

Obecnie nie ma chipsetu obslugujacego 800MHz FSB. Na cos takiego poczekasz sobie do maja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...