MF Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Mam zamiar kupić nowy zasilacz (mój Enligh jest wkrainie gdzie napięcia sa zawsze takie jak trzeba i nigdy nie jest przeciązony :P) zastanawiam się nad Fortonem 400W ATX 2.03 a Enermaxem 353W PFC aktywne z ręczna regulacja obrotów i dwoma wentylami. Który wybrać ???? Może byc jakiś inny jesli znacie dobry zasilacz do około 400 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Mam zamiar kupić nowy zasilacz (mój Enligh jest wkrainie gdzie napięcia sa zawsze takie jak trzeba i nigdy nie jest przeciązony :P) zastanawiam się nad Fortonem 400W ATX 2.03 a Enermaxem 353W PFC aktywne z ręczna regulacja obrotów i dwoma wentylami. Który wybrać ???? Może byc jakiś inny jesli znacie dobry zasilacz do około 400 zł. TT 420W, dual fan, activ PFC za ~340pln :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Mam zamiar kupić nowy zasilacz ... FORTRON = HALAS (przynajmniej takie 3 szt 400W slyszalem) wolalbym Enermaxa - skoro to ten model z pokretlem poszukaj np cennikpc.com masz Topower i ThermalTake jak chce sie Tobie poczekac to za 200-260zl maja byc znowu w sprzedazy Chieftec 360W (a moze sa w Sirius.pl - booni deklarowali ze biora z wlasnego/niezaleznego zrodla a nie od dystrybutora na Polske = ACTION co to po 2 szt wyslal do kazdego sklepu) jakbys byl zainteresowany zasilaczem ANTEC z serii TruePower to daj znac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Enermax i tylko on. Sam uzuwam modelu 431W z aktywnym PFC juz od roku- ZERO zastrzezen, absolutnie bezglosna praca. Thermaltake'a nie polecam. Poszukaj nakpierw testow na zachodnich site'ach-> Tt wypada tak sobie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Enermax i tylko on. Sam uzuwam modelu 431W z aktywnym PFC juz od roku- ZERO zastrzezen, absolutnie bezglosna praca. Thermaltake'a nie polecam. Poszukaj nakpierw testow na zachodnich site'ach-> Tt wypada tak sobie. TT wypada wlasnie czadersko, sam pare miechow temu przegladalem recki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Mam zamiar kupić nowy zasilacz ... FORTRON = HALAS (przynajmniej takie 3 szt 400W slyszalem) wolalbym Enermaxa - skoro to ten model z pokretlem poszukaj np cennikpc.com masz Topower i ThermalTake jak chce sie Tobie poczekac to za 200-260zl maja byc znowu w sprzedazy Chieftec 360W (a moze sa w Sirius.pl - booni deklarowali ze biora z wlasnego/niezaleznego zrodla a nie od dystrybutora na Polske = ACTION co to po 2 szt wyslal do kazdego sklepu) jakbys byl zainteresowany zasilaczem ANTEC z serii TruePower to daj znac :) ANTEC jasne musze tylko świnke skarbone walnąć młotkiem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 ANTEC jasne musze tylko świnke skarbone walnąć młotkiem :) bez przesady jak masz 400zl to spokojnie powinno styknac na True380 a moze nawet na True430 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 ANTEC jasne musze tylko świnke skarbone walnąć młotkiem :) bez przesady jak masz 400zl to spokojnie powinno styknac na True380 a moze nawet na True430 Ale narazie znalazłem zasilacze Antec w sirius i jest jeden za jedyne 1170 zyla o ile dobrze pamiętam. Chyba że wiesz kto je sprzedaje to prosiłbym o adresik :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Ale narazie znalazłem zasilacze Antec w sirius i jest jeden za jedyne 1170 zyla o ile dobrze pamiętam. Chyba że wiesz kto je sprzedaje to prosiłbym o adresik :) bo ten na Siriusie to jakis SpecialEdition dlatego taki koszmarnie drogi :( namiary juz wyslalem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 NAJLEPIEJ ENERMAX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 NAJLEPIEJ ENERMAX. bo :?: podaj przynajmniej 3 argumenty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nasteq Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Polecam Chieftec'a 360W - zakupiony w sirius.pl. Parametry trzyma slicznie... cisza, to jego atut. Temperatura pracy jest niemalze pokojowa. Tak wiec jezeli ktos szuka dobrego zasilacza za rozsadne pieniadze to POLECAM! Pozdrawiam, nasteq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 NAJLEPIEJ ENERMAX. bo :?: podaj przynajmniej 3 argumenty przynajmniej lepszy od !!!!!!!!!CODENSHITA!!!!!!!!! i wmiare dobry i napiątka niezle trzyma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 przynajmniej lepszy od !!!!!!!!!CODENSHITA!!!!!!!!! i wmiare dobry i napiątka niezle trzyma Co ty kolesiu <span style="color:red;">[ciach!]</span>**sz? :evil: Chyba ci sie enermax z jakims deerem pomylil...To tak jakby o mercu napisac, ze jezdzi jako tako i jest lepszy od malucha. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 NAJLEPIEJ ENERMAX. bo :?: podaj przynajmniej 3 argumenty przynajmniej lepszy od !!!!!!!!!CODENSHITA!!!!!!!!! i wmiare dobry i napiątka niezle trzyma to samo mozna miec w 250W (a nawet 230W Enlight) - za mniej niz 100-120zl wiec po co przeplacac :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Polecam Enermax 431W jak w podpisie lub podobny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Stabilnosc napiec w duzej czesci zalezy od zasilacza,ale nie tylko.Wazna jest przetwornica napiecia na plycie. Zreszta sam zasilacz dla prawie wszystkich napiec ma tolerancje 5% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 http://www.enermax.com.tw/product-01.htm Zerknijcie na specyfikacje tego Enermaxa chyba jednak zdecyduje się na ten zasilacz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 A wie ktoś gdzie można dostać Topower 420W? Chodzi mi o Wawe (prócz giełdy) lub ewentualnie przez net ale w Polsce... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 A wie ktoś gdzie można dostać Topower 420W? Chodzi mi o Wawe (prócz giełdy) lub ewentualnie przez net ale w Polsce... :) bylo ze 100x na CennikPC.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Polecam ANTECA 430 W. ostanio wlozylem wtyczke od flopa o jedna dziurke za daleko tak na jednym z kabli gzie powinna byc masa bylo 5 V. wloczylem kompa i oczom moim ukazal sie oblok bialego dymu. Po odloczeni o tego flopa zasilacz chodzil normalnie wszystkie napiecia w normie. tylko flop i zip driver do wymiany. A tak swoja droga to mialem szczescie ze druga koncuwka byla podlaczona do zipa nie do dysku :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 mam fortrona 400W i faktycznie - hałas był okrutnty, walczę nadal na wyciszaniem. za to napięcia trzyma b. stabilnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Może troche offtopic ale mam małe pytanko. Co sądzicie o takim pomyśle: -dogadać się w Siriusie aby zamiast huntkeya do obudowy modecom angel wpakowali chiefteca 300 W. Całość po to bym mógł wreszcie kupić radeona 9500 pro i zmieścić się w miare przyzwoitej kwocie. (dotychczasowa obudowa to codegen i mam jej dość bo zachowuje się jak mechanim różnicowy-po jednej stronie kołkiem kręcisz w prawo a po lewej stronie kółko kręci się w lewo o ile ktoś to zrozumiał ;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Może troche offtopic ale mam małe pytanko. Co sądzicie o takim pomyśle: -dogadać się w Siriusie aby zamiast huntkeya do obudowy modecom angel wpakowali chiefteca 300 W... jak przejdzie taki patent to daj znac - bo sam mysle nad kupnem budy bez zasialcza badz z jakims lepszym zasialczem jak nie da rady golej (moze zeby go opchnac a moze "dam" bratu) a co z tymi kondensatorami w podpisie :?: nikt nie chce sie podjac naprawy czy nie mozesz dorwac odpowiednich :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anon Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Ponury co do tych kondensatorów to mi oststnio padło 6 na BE6II v.2.0 i mi to koles w serwisie w GAMATRONIC SYSTEM w Poznaniu wymienia. Powiedział ze koszty duze nie bedą . Jak juz bede wiedział ile za to chcą to dam znać. A nio i która versja zasilek Enermaxa jest THE BEST ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Anon , gdzie jest dokładnie jest ten serwis , chodzi mi o ulice bo jednak wolałbym wcześniej zrobić sobie mobo a dopiero późiej wymienić byde i grafe. A co do zasiłek enemaxa to the best jest ta która jest najdroższa :twisted: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anon Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Przedsiębiorstwo Produkcyjno - Handlowe " Gamatronic - System " 60 - 175 Poznań ul. Goździkowa 6 tel : 61-8-677-995 fax : 61-8-677-125 www.gamatronic.com.pl To jest na junikowie. Dojedziesz tramwajami 1;13;15 (albo samochodem :) ) pozniej kawałek z buta i zobaczysz taki wielki napis KOMPUTERY na dużym żółtawym budynku 8). A jak byś chciał sobie sam te kondensatory wymienic to je mozesz kupić na Siemiradzkiego u Gendery :) (do mojego Abita są). A co do Enermaxa to planuje kupić EG465AX-VE(G)(W) FMA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Siemiradzkiego to mój ostatnio mój ulubiony zakątek Poznania bo robie rheobusa i często tam bywam. Co do tych kondziorów to najlepszy wybór mają w Omie tuż obok Gembary schodami w dół. Nie mniej jednak wolałbym aby zrobił mi to któś kto się na tym zna troche lepiej ode mnie :). Czy w gamatronic lczyć na to , że prostu daje płyte a oni wszystko zrobią ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anon Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Hmm tego nie wiem oni mnie tam juz znają jakies 2 lata i nie mam z niczym zadnych problemów. Poprostu nie idź do biura tylko bezpośrednio na serwis (obok kawiarenki) i tam sie dogadaj z chłopakami, jak bedziesz miał problem to pisz na priva. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Serdeczne dzięki Anon , wpierw spróbuje w Hardsofcie bo akurat mój ojciec kupuje u nich 2 kompa z rzędu a więc szanse są duże... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...