alan999 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Witam, Chce sobie sprawic oryginal OEM Windowsa XP do mojego nowego kompa na procu Core 2 Duo E6400 (2 rdzenie). Nie wiem tylko jaka wersje kupic - Home czy Professional ? Czy Home pozwoli mi obslugiwac oba rdzenie procesora ? (opis do Home mowi o jednym procesorze ale nic o rdzeniach...) Pozdrawiam i prosze o szybka odpowiedz bo bede zamawial wszystko juz niedlugo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alan999 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Witam, Z gory przepraszam ze ewentualny off-topic ale w jakims stopniu jest to zwiazane z hardware icon_wink2.gif o potrzebuje szybkiej i pewnej odpowiedzi, bo sprzedawcom nie wierze... Chce sobie sprawic oryginal OEM Windowsa XP do mojego nowego kompa na procu Core 2 Duo E6400 (2 rdzenie). Nie wiem tylko jaka wersje kupic - Home czy Professional ? Czy Home pozwoli mi obslugiwac oba rdzenie procesora ? (opis do Home mowi o jednym procesorze ale nic o rdzeniach...) Pozdrawiam i prosze o szybka odpowiedz bo bede zamawial wszystko juz niedlugo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Coprawda nie ten dział, ale: Z informacji jakie czytam Home obsługuje wielordzeniówki bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kater Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 z tego co slyszalem - jestem tego raczej pewien - home nie obsluguje prockow dwuprocesorowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Witam, Chce sobie sprawic oryginal OEM Windowsa XP do mojego nowego kompa na procu Core 2 Duo E6400 (2 rdzenie). Nie wiem tylko jaka wersje kupic - Home czy Professional ? Czy Home pozwoli mi obslugiwac oba rdzenie procesora ? (opis do Home mowi o jednym procesorze ale nic o rdzeniach...) Pozdrawiam i prosze o szybka odpowiedz bo bede zamawial wszystko juz niedlugo. Home obsługuje procesory dwu rdzeniowe i HT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 wilelordzeniowośc jest różna od wielo-procesorowosci w myśl licencji M$, mimo ze czasem technicznie istotnej różnicy nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Jeśli stać cię na Pro, to jego kupuj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sojan Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 niedawno składałem komp z takim właśnie procesorem.........chodzi bez problemu na WINXP Home.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Eeee...co ma procek do systemu operacyjnego?? XP i Home to praktycznie takie same systemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Eeee...co ma procek do systemu operacyjnego?? XP i Home to praktycznie takie same systemy. To odpal sobie na Home 2 cpu(nie 1 dwurdzeniowy, tylko 2 osobne cpu).... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 No to wiem, że nie wykorzystam wtedy 2. procka. Ale configi z 2 prockami są rzadko spotykane w domu. A moc 2 rdzeni bez problemu wykorzysta się na Home, jak sam napisałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 home nie obsluguje prockow dwuprocesorowych procesor dwuprocesorowy... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 procesor dwuprocesorowy... :lol:Swoją drogą ciekawe gdzie takie rzeczy opowiadają ??? (Ten co to napisał, pisał, że słyszał) Pewnie od jakiegoś domorosłego "komputerowca" usłyszał, ale wcale bym się nie zdziwł gdyby to było, w którymś z "poważnych" pism komputerowych :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddmar Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Prof od Home różni się dwoma bajtami :) Prof ma wiecej różnych narzędzi typu sysinfo.exe itp... Wystarczy Ci home :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...