Warsonex Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) Witam serdecznie. Na wstępie Chciałem powiedzieć że Poszukuje sprzęciku ale tylko Paru rzeczy. Szacunkowo Równiuśko będę Miał Do wydania na Te Rzeczy 1240zł NIC WIĘCEJ! Aha sprzęcik taki aby śmigały giereczki ładnie na nim:) A Potrzebuje: - Płytę Główną (Apropo słyszałem że DDR są lepsze Niż te nowe DDR II) - Procesor (Może jakiś z Cachem?) - Kartę graficzną (PCI Express) Noi Wiadomo odpowiedni Fajny jakiś wiatraczek do procka, Nie wiem czy zasilacz będzie tez potrzebny itp.. aha noi chciałbym abyście dobrali mi fajny cennik, żeby mi może zostało jeszcze na jakąś odlotową obudowę swiecącaąz pleksą katodami coś takiego :) I jeśli mogę prosić to jak znacie jakieś sklepy internetowe w których ten sprzęcik można zamówić, chyba ze lepiej na Allegro, co polecacie? z Góry ślicznie Dziękuje :) pozdrawiam, Warson. Edytowane 5 Grudnia 2006 przez Warsonex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) Ummm, to tak - procesor NA PEWNO z cachem :lol2:. A z grafą to już w ogóle "pomyłeczka" jakaś :mrgreen:. Tak bardziej serio, to jeśli chodzi o grafę, to jakaś 7300/7600GS powinna spasić, zależnie od tego, co inni powiedzą o reszcie konfigu... Sklepy: skapiec.pl (porównanie cen w różnych sklepach) sirius.pl apollo.pl znak.pl komputronik.pl (i wiele innych) A allegro, to jeżeli chcesz taniej, choć jeżeli chodzi o nówki, to tez nie zawsze. [A tak serio - nie rób sobie jaj - obudowa jak choinka, proc z cache, ddr 0_o - ładna podpucha] » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Jak to nie jest podpucha, to do mnie dzisiaj Mikołaj może nie przychodzić Edytowane 5 Grudnia 2006 przez Mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warsonex Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Nie nie nie sorki to Moja Pomyłka Faktycznie, nawiasy wstawilem W odwritnych miejsach, juz poproawiam i prosze o podanie ciekaego sprzetu bez tej obudowy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warsonex Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Pomoze mi ktos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) Ceny z www.esc.pl AMD Athlon 64 3000+ Orleans (1.8GHz) BOX 299zł DFI Infinity NF Ultra II-M2 360zł Galaxy GeForce 7600GS 128MB (1.4ns, Zalman) 450zł Razem: 1109zł, co do zasilacza to nie wiem jaki teraz masz??? Edytowane 5 Grudnia 2006 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warsonex Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 (edytowane) Czy ten proceki plyta jest na AM 2 tzn. Przyszłościowe? A moze zamiast takiej drogiej plyty glownej Zmienic ja na jakas tansza? Prosze mi poszukac plyty z DDR bo niestety ale jednak ramow nie bede kupywal bo sa zdecydowanie za drogie ;( Co o tym Sadzisz? i prosze mi powiedziec czy taki sprzet dobrze by wspolpracowal: AMD Athlon 64 3200+ Orleans (2.0GHz) BOX /AM2/ 309zł Galaxy GeForce 7600GS (1.4ns, Zalman) 128MB /128bit/ TV-out DVI-out I do Tego jakas Plyte Glowna na Zwykle DDR W graniach 250-270zł Co y na to Pomozecie? Edytowane 6 Grudnia 2006 przez Warsonex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaDiQ Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 DDR nie są kompatybilne z AM2. Procki na AM2 mają kontroler DDR2. Jeśli nie chcesz zmieniać pamięci to pozostaje s. 939. Może jakiś SD + 76gs + Asus A8N-E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warsonex Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 (edytowane) a wiec tak poprosze o ofertę: Procek (AM2) Plyta glowna Grafika DDR II 512 Za wszystko Razem 1200zł Z Góry Dziekuje. A CO POWIECIE NA TAKI ZETAW? Akurat dla mnie najbardziej odpowiadajacy cenowo: Galaxy GeForce 7300GT (1.2ns, zalman) 256MB /128bit/ TV-out DVI-out - 439zł AMD Athlon 64 3000+ Orleans (1.8GHz) BOX - 299zł Kingston 512 MB PC667 CL5 - 209zł Asus M2V (K8T890) -259zł prosze o pomoc. Edytowane 6 Grudnia 2006 przez Warsonex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tian Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zmień płytę na Biostar T550. Ten procek jest fajny i można go wykręcić dość mocno, a szkoda, żeby się marnował na słabym chipsecie od VIA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warsonex Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 (edytowane) A ile Kosztuje ta biostar? Jak wiecej jak 270 to kapa :( i jak mzoesz to podaj link gdzie mozna ja kupic. Edytowane 6 Grudnia 2006 przez Warsonex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warsonex Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 (edytowane) Co powiecie na ktoras z Tych Plyt łownych Do wyzej wymienionego Zestawu: Biostar Tforce 6100 AM2 (nVidia GeForce 6100) [DDR2, PCI-E, KG] MSI K9N ULTRA-2F nForce 570 Socket AM2 Microsoft K9N4 Ultra-F (nVidia nForce 500 Ultra) [DDR2, PCI-E] Edytowane 6 Grudnia 2006 przez Warsonex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Ten Biostar co podałeś odpada, no chyba, że chcesz mieć zintegrowaną grafikę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Męczycie się, przy tak założonym temacie, ani bym drgnął aby coś doradzić. Sysak zrobił kawał dobrej roboty, patrz tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=168134 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Ja się nie męczę, jestem w szkole, nie ma co robic to piszę. A w pierwyszm poście w spojlerze napisałem co o tym myślę :lol2:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 (edytowane) Ten Biostar co podałeś odpada, no chyba, że chcesz mieć zintegrowaną grafikę... NIby dlaczego, IMHO bardzo dobra płyta, ładnie się kręci i cena w okolicach 260 BTW to możesz każdą grafę wpakować więc nie wprowadzaj zamętu Edytowane 7 Grudnia 2006 przez aldam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 IMHO żadna z tych płyt. Albo DFI, albo Biostar na Nf4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warsonex Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Nic nie rozumiem z tego wszystkiego :) Czy ten biostar podany wyzej jest dobry do tego mojego zestawiku? Potrzebuje plyte za max 270zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 NIby dlaczego, IMHO bardzo dobra płyta, ładnie się kręci i cena w okolicach 260 BTW to możesz każdą grafę wpakować więc nie wprowadzaj zamętu Nie wprowadzaj, nie wprowadzaj... A na CH mu płyta z integrą, jak grafę tez kupuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warsonex Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 no wiec powiedzcie jaka jest dla mnie najodpowiedniejsza :)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 1. Sysak zrobił FAQ zestawów, gdzie te są podane. Wybierasz sobie z tamtych podzespoły i już. 2. W pierwszym poście widać www.dziecineo.prv.pl 3. Czy tak trudno znaleźć sobie, ile płyta X kosztuje? www.google.pl nie gryzie P.S. Nie mogłem się powstrzymać i mam nadzieję, że moim skromnym zdaniem, nikogo nie uraziłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warsonex Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 haha grubo sie mylisz kolego Bo akurat neostrady nie Posiadam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 (edytowane) haha grubo sie mylisz kolego Bo akurat neostrady nie Posiadam :)Małe OT: To, że nie masz neo, akurat nie znaczy, że post mpConroe (pkt. 2.) sie do Ciebie nie odnosi :mrgreen:. Edytowane 7 Grudnia 2006 przez Mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warsonex Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 A jak myslicie Czy oplaca sie kupywac procesor na allegro bo Np. tam kosztuje AMD 64 3800+ Orleans = 350zł a na Znak.pl ten sam kosztuje 406zł a to już duza roznica? Co o tym Myslicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Chcesz to kupuj, tylko tyle że zawsze jest ryzykko że przyjdzie ci uszkodzony procek i nie uznają gwary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warsonex Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 no wlasnie nad tym sie Bardzo Zastanawiam, no Ale Kurier procek Nowy hmm.. Dylemat i to duzy, bo zaoszczedze i sobie mgoe zasilacz kupic lepszy badz dolozyc do Ramków :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Autorowi radze przejrzeć ten temat. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=168134 Ten oczyściłem. Nie robcie off topa i najeżdżania na siebie itd bo polecą zku i %. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...