Skocz do zawartości
adamlop

Realtek Alc850(ac97) Vs Audigy Se Retail

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne grono audiofilow :D

Mam maly problem, posiadam zintegrowany dzwiek jak w tytule tematu, do tego glosniki Creative T5900 z ktorych jestem zadowolony. Mam mozliwosc wymiany punktow w jednym z programow lojalnosciowych na SB Audigy SE Retail. Czy gra wogole jest warta swieczki. Podejrzewam ze roznica w jakosci dzwieku bedzie zauwazalna (jestem jakis inny chyba bo slysze jakiesz piski i szumy na zintegrowanej). Duzo gram i nie ukrywam ze chcialbym wreszcie uslyszec tak zachwalany EAX, bo na tej integrze zadna rewelacja.

Teraz mam problem, bo jak wiadomo AudigySE nie ma sprzetowego DSP i robi wszystko programowo, czy bedzie w zwiazku z tym duzo wieksze zapotrzebowanie na moc procesora niz przy zintegrowanym dzwieku ?

Przypominam ze karte biore za free, bezgotowkowo, ale jak sie okaze ze nie warto to wole wydac punkty na cos innego.

Dzieki i pozdrawiam

Edytowane przez adamlop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem ile są warte Twoje punkty, ale kartę Audigy SE bez pudełka, czyli wersję OEM, możesz kupić w sklepie za 90zł. IMHO karta jest warta tych pieniędzy ale do grania to nie jest optymalny wybór.

Wiem, zdaje sobie sprawe ze SE to kibel, ale glownie rozchodzi mi sie jak ma sie w swietle integry i czy przesiadka ma sens.

Ja też bym brał, EAX to super sprawa, efekty w grze typu Call of duty niezapomniane, integra to integra, i raczej niema co porównywać jej nawet do takiej Audigy

No tak, domyslam sie, ale czy rzeczywiscie ta karta "zjada" tyle mocy obliczeniowej ? Jakiego rzedu sa to wartosci, bo jak 20% ma mi obciazac proca sam dzwiek to dziekuje, ale jak ma to byc do 5% to biore bez zastanowienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EOT: Po lekturze http://pcarena.pl/page/75331/Wysadzacze-dw...Audigy-2-Value/

Postanowilem ze niema sensu zmieniac (Live24bit to to samo co w/w audigySE), pozbieram kaske na uzywke audigy2.

Jeszcze mam pytanko, od ktorego modelu audigy jest obsluga EAX 4.0 ???

Edytowane przez adamlop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi