Skocz do zawartości
Caparzo

Brak Głosu W Filmikach Na Stronach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem otóż mam kartę Sound Blaster live! 24-bit (ale to nie wazne bo jak probuje na zintegrowanej to to samo) i wlaczajac jakis filmik na stronach w necie youtube albo maxior itp to jest obraz, ale nie ma dzwieku, mam zainstalowane stery do tej muzycznej ze strony producenta specjalnie do tego modelu(tak samo instalowalem do zintegrowanej i nic) oprocz sterow do karty mam tez zainstalowac stery do filmow CCCP i najnowszego ffdshow z 10 grudnia tego roku(probowalem ze starszymi) bo to tez odpowiada za dzwiek, ale i tak nie ma glosu na stronach, probowalem i mozillą i IE, w tych filmach jest glos zeby ktos nie powiedzial, ze moze wybralem takie filmy bez glosu :) Mialem juz ta muzyczna w kompie i dziala, teraz zmienilem procka i plyte i nie wiem, moze to przez plyte? mam asrocka dual vsta, ale zarowno na SB jak i na zintegrowanej to samo, nie wiem o co chodzi :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja aktualnie mam ten sam problem na Live 5.1, po przeinstalowaniu windowsa z sp1 na sp2, brak dźwieku w filmikach ze stron i na gg przy odbieraniu wiadomości, mam Live ze sterami creativa, ale leje na to, bo X-Fi w drodze :D wiesz co radze zainstalować ci YouP-PAX-Live3.33 , ja je wcześniej miałem i było wszystko elegancko, zero problemów, lepszy dzwiek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja aktualnie mam ten sam problem na Live 5.1, po przeinstalowaniu windowsa z sp1 na sp2, brak dźwieku w filmikach ze stron i na gg przy odbieraniu wiadomości, mam Live ze sterami creativa, ale leje na to, bo X-Fi w drodze :D wiesz co radze zainstalować ci YouP-PAX-Live3.33 , ja je wcześniej miałem i było wszystko elegancko, zero problemów, lepszy dzwiek.

Wątpię aby to było od sterów dźwiękówki bo ja mam Audigy 1 1394 ( cyfrowo połączonego z "nagłaśniaczami" ) i najnowsze stery od Creative .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja z poprzednia plyta mialem wszystko ok, a tylko zmienilem plyte, reszta programow tak samo i nie mam glosu na stronach no i wlasnie w gg jak wiadomosc np przychodzi :/ poprobuje jutro z tymi sterami co napisal fanek, z tym ze nie instalowalem zadnego flasha ani shockwave :) tez zainstaluje.

Edytowane przez Caparzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja z poprzednia plyta mialem wszystko ok, a tylko zmienilem plyte, reszta programow tak samo i nie mam glosu na stronach no i wlasnie w gg jak wiadomosc np przychodzi :/ poprobuje jutro z tymi sterami co napisal fanek, z tym ze nie instalowalem zadnego flasha ani shockwave :) tez zainstaluje.

ikernelupdate 942kb

creative_sbl_youppax122 388mb

YouP-PAX-Live3.33 40.9mb

Zainstaluj te 3 paczki w takiej kolejności, wyczyść system reg clinerem z driverów, zrób to w trybie awaryjnym i powinno być good ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... a może...

Brak dźwięków systemowych, na stronach internetowych, ... / Objawy - możliwa przyczyna - naprawa

---

Przy okazji...

h_yamagata

clsid, drevil_xxl, foxyshadis and I talked each other and decided to launch our first beta. Please test ffdshow_rev641_20061206_clsid.exe. When the build is confirmed to be stable, the package will be renamed "ffdshow official release beta1 revision 641 20061206" or something. Packages for each builders will be renamed like "Nightly builds by ...".

ffdshow tryouts official beta1 - generic build (stable)

Combined Community Codec Pack 2006.12.15

Edytowane przez Placio74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja sie podłącze do tematu, bo mam podobny problem, np w serwisach typu YouTube czy GoogleVideo nie działa mi 5.1, grają tylko przednie satelitki i subwoofer, jest na to jakis sposób?? Mam zintegrowaną karte dźw. na Asrocku z podpisu

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki, mialem dokladnie tamten przypadek :) dopisalem do rejestru i dziala :D

JA zrobiłem plik reg z :

Windows Registry Editor Version 5.00[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32]"midimapper"="midimap.dll" "wavemapper"="msacm32.drv" "aux"="wdmaud.drv" "wdmaud.drv"="wdmaud.drv" "wave"="wdmaud.drv" "mixer"="wdmaud.drv" "midi"="wdmaud.drv"

i podobnie rozwiązał problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja sie podłącze do tematu, bo mam podobny problem, np w serwisach typu YouTube czy GoogleVideo nie działa mi 5.1, grają tylko przednie satelitki i subwoofer, jest na to jakis sposób?? Mam zintegrowaną karte dźw. na Asrocku z podpisu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi